reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

a skąd macie biustonosze do karmienia??
próbowalam ostatnio kupić i nie było mojego rozmiaru (80 D albo E) ani w H&M ani triumph, ani atlantic (atlantic produkuje wyłącznie do miseczki C :szok: ) więc 4 miesiąc noszę na zmianę 2 kupione przed porodem:crazy: może jutro zrobię kolejne podejście
a jak nie to kupię na allegro, tylko boję się że jak nie przymierzę to nie będzie dobry :-(
Ja jestem dużobiuściasta (teraz 75 H) więc ogólnie problem z kupieniem:-) ale jeśli chcesz coś na prawdę wygodnego, twałego to polecam w 100 %
Melissa - internetowy sklep z elegancką, damską bielizną
ze sklepem jest super kontakt, jeśli coś nie będzie pasowało bez najmniejszego problemu wymienią, kupuję tam od dawna i nie miałam nigdy problemów. Miałam też karmniki stamtąd i jestem z nich bardzo zadowolona. Mimo, że już nie karmię, to dalej jeden nosze;-)

Majuska nie dziwię się, że się nasłuchałaś;-)

reklama
katerinka i ja takze polecam wielorazowe wkladki Aventu :tak: Sprawdzily sie przy Macku i teraz przy Kubie. Zakupilam tylko 6szt. jak w jednym opakowaniu i wystarczyly. Zmienialam je jak przemokly i przepieralam w rekach od razu, wieszalam przy kaloryferze. Schna ekspresowo.

Co do staników to polecam Hot Milk lub Alles mama, dobrze podtrzymują ciężki od mleka biust i mają dobrą rozmiarówkę oraz małe obwody, a te są bardzo ważne przy karmieniu. Ja mam obecnie 65E.

Katerinka zmierz sobie biustnik w sklepie, a potem poszukaj go na allegro, albo w jakimś sklepie internetowym :) Czasem można spoko biustonosze znaleźć nie w galeryjnych sklepach tylko w takich zwykłych misz-maszach bieliźnianych. Co do Atlantica to ja jestem PH tej firmy i też nie kumam dlaczego szyją tylko miski do C, nieraz się od klientów nasłuchałam, ale co zrobić...;-)
jak mi dziewczynka (chyba jeszcze przed maturą ;-)) w sklepie powiedziała że nie ma do karmienia więcej jak C to się na nią spojrzałam jak na idiotke niestety i powiedzialam że C to ja przed ciążą nosiłam i komu oni te staniczki sprzedają? ;-) nie no, wiadomo że nie każdemu wyskakują takie baniaki jak mi i może mają zbyt na karmnik w rozmiarze A :)

Ja jestem dużobiuściasta (teraz 75 H) więc ogólnie problem z kupieniem:-) ale jeśli chcesz coś na prawdę wygodnego, twałego to polecam w 100 %
Melissa - internetowy sklep z elegancką, damską bielizną
ze sklepem jest super kontakt, jeśli coś nie będzie pasowało bez najmniejszego problemu wymienią, kupuję tam od dawna i nie miałam nigdy problemów. Miałam też karmniki stamtąd i jestem z nich bardzo zadowolona. Mimo, że już nie karmię, to dalej jeden nosze;-)
który masz model?? ceny nie najniższe ale skoro wysoka jakość to pewnie się opłaca

Co do staników to polecam Hot Milk lub Alles mama, dobrze podtrzymują ciężki od mleka biust i mają dobrą rozmiarówkę oraz małe obwody, a te są bardzo ważne przy karmieniu. Ja mam obecnie 65E.

właśnie się przymierzam do polecanego przez onananę Biustonosz do karmienia MAMA NEW ALLES 80D (2152432208) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko się zastanawiam czy jak kupie wg wymiarów z tabelki będzie ok? , jak mam wątpliwość czy wziąść D czy E to lepiej większy czy mniejszy? wyszło mi pod biustem 75 a w biuście 100

katerinka Ty się nie śmiej Kochana bo ja mam stanik do karmienia 70A :-) więc zdarzają się takie cuda :-D, bozia mnie nie obdarzyła dużymi cycuchami, a zawsze miałam taką nadzieję że jak zajdę w ciąże to mi w koncu cycki urosną a tu DUPA :p.... ale dobrze że chociaż mleko produkują ;-)

Ja również mam 2 staniki(biały+czarny) Alles i jestem mega zadowolona. Noszę 24 h na dobę, żeby nie mieć cycków do pasa. Nawet w nim śpię.Moge polecić tę firmę .

Katerinka, ja z Alles mam 70D mimo, że innych firm noszę 65E, ale Alles nie ma takiego rozmiaru. Ja bym się chyba tabelki trzymała. Tylko pamiętaj, że jeszcze wkładki nosisz i muszą się zmieścić:tak:

reklama
heheh a ja w staniku i wkładkach śpię i chodzę od 7 miesiąca ciąży bo już wtedy siara mnie zalewała a teraz nie dałoby rady bez stanika bo rano potop mleczny byłby na całym łóżku..tyle mam tego mleka że szok :-p
Ale cieszę się że trafiłam na wkładki baby ono,one świetnie mleko zbierają i robią jakby pampersa dla mnie rewelacja :-)

Do góry