reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

a ja używałam babydream z rossmana i były ok,a teraz kupiłam na próbę z lidla i są jeszcze lepsze :)
a jak wychodzę to mam wielorazowe takie koronkowe na allegro kupiłam i są super bo w ogóle się nie odznaczają :)

reklama
Ja używam tylko Jonshon bo według mnie sa fajne. Mało sie odznaczają i tak jak napisała Andrzelika maja wgłębienie na sutek. W opakowaniu 50 szt cena najtańsza w Rossmanie ok. 13 zł.

Miałam Bella Mama ale dla mnie były kiepskie i wiecej nie kupiłam. Odznaczaja się, kiepski klej, grube. W dodatku przyklejała sie brodawka i odrywanie jej troche bolało.Nie polecam!!!

Ja używam tylko Jonshon bo według mnie sa fajne. Mało sie odznaczają i tak jak napisała Andrzelika maja wgłębienie na sutek. W opakowaniu 50 szt cena najtańsza w Rossmanie ok. 13 zł.

no właśnie, dlaczego dla producentów sutek na piersi nie jest rzeczą na tyle oczywistż żeby go wziaśc pod uwagę na etapie projektowania wkładki

2mycha1 wrzucisz linka do tych wielorazowych? nie przeciekają?

a skąd macie biustonosze do karmienia??
próbowalam ostatnio kupić i nie było mojego rozmiaru (80 D albo E) ani w H&M ani triumph, ani atlantic (atlantic produkuje wyłącznie do miseczki C :szok: ) więc 4 miesiąc noszę na zmianę 2 kupione przed porodem:crazy: może jutro zrobię kolejne podejście
a jak nie to kupię na allegro, tylko boję się że jak nie przymierzę to nie będzie dobry :-(

ja też wkładki miałam z Lidla jak dla mnie super, sprawdziły się:tak:
staniki do karmienia miałam 2, jeden z Canpol - fajny, mięciutki cena 35zł
drugi kupiłam w sklepie z stanikami za 15zł mniej zadowolona byłam, teraz sobie leżą i czekają :tak:

Katerinka - ja używam wkładek wkladki-laktacyjne-johns_661.jpg. Są wg mnie bardzo fajne, miłe i się nie filcują. Spod ubrania też się nie odznaczają.

Co do biustonoszy do karmienia - to ja używam tych, które kiedyś poleciła nimfii do noszenia w ciąży:
http://allegro.pl/brubeck-35-rabatu-biustonosz-bezszwowy-75c-i2084320167.html
Noszę je całą dobę, non-stop ze strachu, żeby mi biust nie zleciał do pępka;) Mam też dwa takie odpinane, ale ich nie lubię - nie chce mi się dziubać z tymi zatrzaskami. Ten biustonosz nadaje ładny i naturalny kształt i utrzymuje obfity biust karmiącej mamy. Tak że z własnego doświadczenia - mogę go polecić. Ja kupiłam biustonosze u tego dostawcy.

Mamuśki cycowe ;-), jakich używacie wkładek laktacyjnych??
Ja już przerobiłam:
bella mamma-ich używam na codzień, opakowanie 60 szt w Auchan kosztuje 8 zl, na początku zdarzało się że się brodawka przyklejala :shocked2: ale jak smarowałam lanoliną to ten problem nie istniał, teraz sie nie przyklejają, nie wiem z czego to wynika, może mniej pokarmu w ciągu dnia samo wycieka, bardzo odznaczają się pod ubraniem, pakowane zbiorowo do 1 woreczka co mi osobiście odpowiada

helen harper z reala chyba : mniej się odznaczają pod ubraniem, ale nie są niewidoczne, cieńsze, mniej sztywne, pakowane po 2 sztuki w małe woreczki

Canpol wkładki Premium: największa powierzchnia, największy najlepiej trzymający pasek kleju, nie widoczne spod ubrania, oczywiście odpowiednio droższe ale nie pamiętam dokładnie... opkowanie to tylko 24 sztuki... pakowane po jednym, co mnie b wkurza bo za każdym razem mam dwa dodatkowe śmieci do wyrzucenia :)

i jeszcze jakieś których nazw juz nie pamiętam...

Ja używałam:
bella mama - lipa, nie dla mnie, rozwarstwiały się

johnson - takie sobie, przyklejały mi się

nuk - takie sobie, nie fajnie się robiły, gdy po nocy dużo mleka się w nich nazbierało

penaten - bardzo fajnie, też mają wgłębienie na sutek, niestety zdarzyło mi się mieć takie malusie kłaczki po nocy na piersiach, ale dyskretne i bardzo chłonne
tomme teppe (nie pamiętam jak to się pisze:eek:) - fajne, ale dość widoczne pod ubraniem, ponieważ są bardzo duże i na moich piersiach się troszkę marszczą, nie przeciekają, pakowane po dwie, więc folijek troszkę zostaje:baffled:

baby ono - bardzo fajne, pamiętam, że byłam bardzo pozytywnie zaskoczona :)

avent - fajne, ale strasznie drogie

i jeszcze jedne miałam ale nie pamiętam nazwy :eek:.

Dla mnie ważna jest chłonność i to co się z nimi dzieje, kiedy nasiąkną mlekiem...ponieważ mnie wystarczy, że czule pomyślę o Mateuszku i mleko mi ciurczkiem zaczyna lecieć :eek:.

Co do biustonoszy...miałam takie bawełniane z allegro, ale przez ich fatalną jakość dorobiłam się zastoju w piersi (jestem w staniku 24h na dobę), potem zaraz wymieniłam na triumpha i jestem bardzo zadowolona...schną szybciutko, nie tracą nic mimo częstego prania i świetnie podtrzymują biust...mam 3 sztuki i wystarcza w zupełności.

Ostatnia edycja:
wkładek używałam różnych- jedne lepsze jedne gorsze. Szczerze mówiąc od jakiegoś czasu nie muszę już nosić. Nie oznacza to ze mam mneij pokarmu- poprostu moje cycki się jakoś dopasowały. Wcześniej podczas calonocnego niekarmienia zalewalam w nocy łóżko, teraz wyciek ( mimo tego ze piersi sa mega pelne) zaczyna się dopieor kiedy zaczynam poranna toaletę Mai przed karmieniem. Czasme jak karmię jendą piersią zdarza się lekki wyciek z drugiej.

Katerinka ja biustonosz jeden miałam taki za 70 zł (mąż mi leciał kupić jak wyszłam ze szpitala) i chodzę w nim czasem po domu. Miałam dwa od mojej psiapsióły ( na nie karmiła a staniki miala na wszelki wypadek) al mnie drapały i wcale nie chodze w nich. Jakiś czas temu wylicytowąlam super staniki z firmy alles na allegro Biustonosz do karmienia MAMA NEW ALLES duży biust (2152431686) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. takie biały i czarny i są super. Fakt faktem mam 80 C i niestety mogłyby być nieco większe ale i tak chodzi się super.

reklama
Katerinka zmierz sobie biustnik w sklepie, a potem poszukaj go na allegro, albo w jakimś sklepie internetowym :) Czasem można spoko biustonosze znaleźć nie w galeryjnych sklepach tylko w takich zwykłych misz-maszach bieliźnianych. Co do Atlantica to ja jestem PH tej firmy i też nie kumam dlaczego szyją tylko miski do C, nieraz się od klientów nasłuchałam, ale co zrobić...;-)
Mam ten biustonosz z Brubecka i faktycznie jest super miluśki i delikatny, ale na duże cycki ( ja mam teraz D ) nie nadaje się za bardzo, chyba to ramiączko jest za cienkie dla cięzkiego cyca, ja chodze głównie w takich topach bezszwowych ale z Gatty, mają szerokie ramiaczka i są wygodniejsze dla mnie. Mierzyłam kilka biustonoszy typowo do karmienia ale mam jakieś dziwne cycki i mnie ten otwór w misce uciskał w cyca w paru modelach, więc zdecydowałam się na tą Gattę.
Top Sport Damski Gatta... na Bazarek.pl
A wkładki Rossmanowskie kupuję i mi bardzo pasują, spróbuję jeszcze te z Lidla skoro zachwalacie, okropne dla mnie były wkładki NUK, jakiś dziwny zapach się z nich rozchodził..

Do góry