reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

winki Ja uzywam teraz 3 pampers baby dry sa bardzo fajne,chlonne,rozciagliwe i pupka jest sucha przy nich :tak:
teraz zakupilam pampers 4 active baby zuzylam tylko jedna na probe wiec zbytnio sie nie wypowiem ale wrazenie po jednej zuzytej mam w sumie dobre,pupa sucha,fajnie wchlania siusie,sa razciagliwe wiec uwazam ze sa teraz najlepsze na ten okres juz kiedy wlasnie bobas zaczyna byc dosc ruchliwy,zwlaszcza np. moj to poradzi godzinami wymachiwac nogami i sie kreci i wierci na wszystkie strony.
mialam kiedys pampers sleep & play 2 ale byly okropne jak dla mnie tez,dupcia wiecznie mokra byla i byly sztywne.

reklama
ja już pisałam ale powtórzę się... winki ja uzywam baby dry na noc i spacer(bo śpi na spacerze) a tak w ciągu dnia to activ fit.Uważam że baby dry są bardziej chłonne.
Wydaje mi się że baby dry mogą być odpowiednikiem baby care w PL i activ fit-baby fit....ale nie wiem i nie wiem czemu robią inne na zachód...:no:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, kiedyś pisałyśmy o karmieniu maluchów metodą BLW, wracając na chwilę do tematu, nie obawiacie się, że taki maluch może się zakrztusić kwałkiem pokarmu?

winki my jedziemy cały czas na 3 kach Pampki Active Baby (od niedawna używam też DADA razem zPampersami) i te active baby są syuuuuuper!! Dupcia zawsze sucha, nie przeciekają , nie podrażniają :tak:

my używamy na noc Pampers premium care i Nadii ta siateczka się do dupki nie klei :) a na dzien teraz miała babydream ale jakoś mi coś w nich nie pasuje,wydaje mi się że strasznie siuśki w nich czuć :/,dlatego wrócę chyba do Dady bo nie miałam do nich zastrzeżeń. no i my używamy cały czas 2,ale myślę że jeszcze ze 2 tyg i przejdziemy na wyższy poziom ;-)

winki my jedziemy cały czas na 3 kach Pampki Active Baby (od niedawna używam też DADA razem zPampersami) i te active baby są syuuuuuper!! Dupcia zawsze sucha, nie przeciekają , nie podrażniają :tak:
Gola który rozmiar dady?
Co prawda dostaliśmy na chrzest tyle pampków, że chyba mamy za dużo 3-jek, ale właśnie słyszałam, że dady są super.

Mamuśki cycowe ;-), jakich używacie wkładek laktacyjnych??
Ja już przerobiłam:
bella mamma-ich używam na codzień, opakowanie 60 szt w Auchan kosztuje 8 zl, na początku zdarzało się że się brodawka przyklejala :shocked2: ale jak smarowałam lanoliną to ten problem nie istniał, teraz sie nie przyklejają, nie wiem z czego to wynika, może mniej pokarmu w ciągu dnia samo wycieka, bardzo odznaczają się pod ubraniem, pakowane zbiorowo do 1 woreczka co mi osobiście odpowiada

helen harper z reala chyba : mniej się odznaczają pod ubraniem, ale nie są niewidoczne, cieńsze, mniej sztywne, pakowane po 2 sztuki w małe woreczki

Canpol wkładki Premium: największa powierzchnia, największy najlepiej trzymający pasek kleju, nie widoczne spod ubrania, oczywiście odpowiednio droższe ale nie pamiętam dokładnie... opkowanie to tylko 24 sztuki... pakowane po jednym, co mnie b wkurza bo za każdym razem mam dwa dodatkowe śmieci do wyrzucenia :)

i jeszcze jakieś których nazw juz nie pamiętam...

reklama
Do góry