reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

margo moja mała miała jakieś krostki jak zaczełam używać happy ale smarowałam nivea s.o.s i nie powróciły a wczoraj kupiłam dade i jeszcze raz przytestuję bo kupiłam paczke tych najmniejszych i były lipne a teraz rozmiar 4 kupiłam i od razu widzę że są inne niż te co kupiłam na początku..jeszcze nie nakładałam bo happy kończę a na noc i tak nakłam aktiv

reklama
to nadal drążąc temat pieluch mam ostatnie pytanie-czy któraś z Was ma doświadczenia z Pampers sleep and play?

u mnie bardzo złe są te doświadczenia...
Patrycja jest dosyć ruchliwa i raz nadyma, raz wciąga brzuszek a w tych pieluszkach nie ma elastycznego zapinania, tak jakbyś nosiła majtki bez gumki :-D
kupiliśmy na podstawie dobrej opinii od kolegi 8 dużych paczek na promocji i 7 sprzedałam przez gumtree-dzisiaj poszła ostatnia ufff -a resztką otwartej paczki się męczę-zakładam tylko wtedy kiedy wiem że nie zdąży przesikać ani nie zrobi kupki-np jak przewijam godzinę przed kąpielą a kupa już była. Niestety jak ich używałam cały dzień i noc to co 2 raz cala była do przebrania... Z tym że u nas kupki to nie są co 2 dni tylko co 2 pielucha

a wogóle to odkąd w pt pokazało się odparzenie to przestałam używać chusteczek nawilżanych tylko przeszłam na waciki z ciepłą wodą (trzymam miseczkę na kaloryferze i mam 2w1 czyli nawilżacz powietrza i podgrzewacz) i teściowa kupiła krem PENATHEN taki niebieski w puszce-dziewczyny, rewelacyjny ten krem... ma konsystencję podobną do sudocremu, dosyć twardy i za to jak nałożę na pupę to się krem nie ściera jeszcze przed założeniem pieluszki tak jak jest z innymi kremami. odparzenie już zniknęło, pupka jest idealna. Krem jest wydajny i lepiej jak się go "naklepie" na skórę niż smaruje
Jak po tym kremie przemywam wacikiem z wodą to nie zmywam całkowicie warstwy ochronnej którą tworzy.
Chusteczek używam raz dziennie-przed kąpielą-bo i tak w kąpieli wszystko się zmywa-oraz wiadomo jak gdzieś pójdziemy.

O widzisz katerinka to szkoda że się wcześniej nie zgadałyśmy bo chętnie bym odkupiła, a może swoją drogą założymy taki wątek, co która ma to mogłaby wstawiać czy wymieniać się czy jak. Bo czesto jest tak, ze nasz szkrab czegoś nie toleruje i to stoi, a tak to ktoś mógłby z tego skorzystać. Ale decyzję zostawiam bardziej doświadczonym forumowiczkom.

Syl ty jesteś zadowolona ze Sleep & Play. Właśnie się zastanawiam czy kupić w tej promocji w Realu..
czytałam, że one nie mają elastycznych rzep i są o wiele cieńsze od active baby.

Pampersy sleep&play to po prostu bardzo ekonomiczna wersja pampersa, więc oszczędzają na wszystkim przy produkcji a co za tym idzie to niższy standard pieluchy i komfortu dla dziecka, tak samo jak te chusteczki Pampersa w pmarańczowej folii, sa mniejsze i cieńsze , ciężko się nimi doopkę wyciera.
Ja mieszkam blisko Reala i kupuję Pampersy activ baby zawsze na promocji i wychodzi mi około 65 groszy za pieluchę zwykle, kupuję 3. Dodatkowo Real wypuszcza rozdając przy kasie takie kupony, że daje 10% rabatu na całe zakupy bodajże co druga środę i wtedy warto robic większe zakupy, jeszcze taniej mi wychodzi ( nie wiem czy to każdy Real ma takie akcje czy tylko mój )
ogólnie tutaj sprawdzam gdzie i kiedy są promocje na Pampersy - pieluchy i chusteczki:
PromoBaby.pl
( np. teraz w Tesco są Pampersy po 65 za szt. )

Dziewczynki.
Jestem pod wrazeniem ,waszej pieluchowej wiedzy. Teraz poprosze o rade. Od poczatku Oli uzywa pampersow , ale wciaz jest na 2. Moze miec juz 3 ,ale koncze wlasnie wielka pake 2 i chce ja wykonczyc. Mam pampers 2 New Baby.. I teraz chciala kupic 3 ,ale zauwazylam ze jest i kilka rodzajow. Jakie kupic???? W sensie jaki pampersy.?
I dlaczego sa rozne?

reklama
Winkimiałam 3 rodzaje:
activ baby: najlepiej spełniają moje i Frankowej pupy oczekiwania, mają rozciągliwe boczki, nic się nie odparza, nie gniecie wchłania ok.
premium care: super wchłaniają, ale mają taką siateczkę, która ma wrażenie "przykleja" się do pupy i ją odgniata, z jednej strony super chłonne na noc, z drugiej strony ta odbita siateczka na pupie mnie trochę denerwuje i obawiam się czy Franka to nie drażni, po urodzeniu to był mój nr 1, teraz niestety Franek chyba za ciężki (inne dziewczyny też pisały o tej siateczce).
sleep&play mają nierozciągliwe rzepy, dla mnie porażka, bo maluszek coraz więcej się rusza, dla mnie najgorsze z używanych przez Franka.

Oczywiście to tylko moje opinie, można się z nimi nie zgadzać!

Do góry