reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

andrzelika ja wczoraj też zauważyłam u małej takie zaczerwienienie na boczku (tam gdzie są te przylepce od pampersa) i posmarowałam lanoliną na noc i dziś było oki :-) ale na cipuszce dziś zauważyłam po całym dniu używania happy małe krostki :baffled: mam nadzieję, że to nie uczulenie, bo kupiłam mega pack :-D

reklama
Ja używam pampersów...dostalam od koleżanki tutejsze pampki ale nie odpowiadaly mi bo pupa się czerwona robiła,huggies tutaj są ale nie ma ich nigdy w żadnej promocji, za to na pampers zawsze mają dobre ceny(np.weź 3 płać za 2)

Potrzebuje waszej opini na temat kremu na odparzenia nivea. Kto stosowal?jaki jest?czy nadaje sie do codziennej pielęgnacji pupy?a dwa to mleczko pielęgnacyjne nivea polecacie?ja na odparzenia dotychczas stosuje bepanthen ale drogi to interes a widze nivea ma ok ceny

syl ja używam nivea krem przeciw odparzeniom oraz łagodne mleczko nawilżające ( jak również puder,szampon, krem pielęgnacyjny, płyn do kąpieli, żel do mycia ciałka, krem na każdą pogodę....) i mogę polecić, Aleks ma po tym piękną pupcie, zero odparzeń, gładziutka, bezkrostkowa dupinka ;) a mleczko ładnie się wchłania i fajnie nawilża, choć ja jestem za oliwką jednak, daje dłuższy efekt, ale co kto woli i co komu potrzebne ;)

Potrzebuje waszej opini na temat kremu na odparzenia nivea. Kto stosowal?jaki jest?czy nadaje sie do codziennej pielęgnacji pupy?a dwa to mleczko pielęgnacyjne nivea polecacie?ja na odparzenia dotychczas stosuje bepanthen ale drogi to interes a widze nivea ma ok ceny

Przy starszym synu z obu produktów byłam zadowolona - jak i ze wszystkich niveii (z wyjątkiem kremu na każdą pogodę - koszmarna konsystencja), ale mojego młodszego te kosmetyki uczulają. Jak zwykle to indywidualna sprawa.

to nadal drążąc temat pieluch mam ostatnie pytanie-czy któraś z Was ma doświadczenia z Pampers sleep and play?

Nie mam żadnego doświadczenia, używam tylko pampersów active.

Ja jak juz kilka razy pisałam używam sleep & play i jestem bardzo zadowolona, naprzemiennie z activ spełniają moje oczekiwania

Ma chyba Katerinka, ale z tego co pamiętam to negatywne :-(
My na dwór używamy w zimie dermobazy, fajnie tłusta, dobrze się rozprowadza i tania, Pepsi też używa z tego, co pamiętam.
Ostatnio Mały miał małą ciemieniuchę, smarowałam oliwką, parę razy zapomniałam i się odtwarzała, teraz smaruję kremem Emolium i b.ładnie schodzi!

Ostatnia edycja:
maro- ja z powrotem kupiła pampers activ i zobaczymy być może to uczulenie, akusch też pisała,że po happy wyszły jej małej jakieś chrostki... ja też kupiłam mega pack, w dodatku zapłaciłam za 82szt 82zł masakra, bo nie było u nas pampersów, a na paliwo żeby dalej jechać też bym musiała wydać. Może to jednak uczulenie... napiszę ci, czy mojemu się goi po activ, bo ja z nich zmieniłam na Happy i po 3 dniach tego dostał, a twoja?

syl- ja używam puder nivea, i krem przeciw odparzeniom super jest, a prócz tego bambino krem i oliwkę, ale bambino produkuje nivea

reklama
andzrelika u mnie po nocy oki nic się nie dzieje :-) mam nadzieję, że będzie oki, jak coś to najwyżej wróce do pampersów, bo jednak różnica w cenie niewielka: pampers 0,85 gr a happy 0,67 gr

Do góry