reklama
Marttika mi w ogóle w huggiesach przeszkadzają te sztywne rzepy,o czym już wcześniej pisałam.Myslałam,ze tych newborn będa bardziej miękkie,więc też kupiłąm paczkę,ale niestety rzepy nadal twarde,a same pieluszki grubsze od Pampersów..
Po ile kupowałaś tą małą paczkę?
Po ile kupowałaś tą małą paczkę?
Katerinka_2
podwójnie szczęśliwa mama
Katerinka jak sprawdziły sie u Ciebie huggies newborn? Nie przeciekały?
Najpierw zużyłam małą paczkę (kosztowała 15 zł) potem świezo upieczony wujek przyniósł wielką pakę 72 szt-przeciekło mi na koniec kilka sztuk One tak mają?? Myślałam że źle zakładam Ale też już były chyba maławe...
Teraz mam dużą pakę Pampers Premium 2 i Dada 2
Użyłam kilka Pampersów-bardzo dobre milutkie i wygodne
Teraz testuję Dada z Biedronki-miękkie, wygodne, nie przeciekają, kosztuje paczka 28 zł
Moim zdaniem Dada nie różnią sie od Pampersów bardzo. Jak się skończy paczka i żadnych np uczuleń nie będzie to na Dada zostaniemy
u nas niestety Dada wywołała kroski na nóżkach i pupce :/ teraz testujemy Happy Bella rozm 1.
Poza tym znaleźliśmy nareszcie sposób na problemy brzuszkowe Aleksa po każdym karmieniu dopajamy go mieszanką rumianku z glukozą ( pediatra kazała dopajać, żeby bilirubinę wypłukać) i dzięki temu młody robi 3-4 kupki dziennie, a nie jedną na dobę, jak już się zdarzało :/
Poza tym Przestałam walczyć z przyłożeniem do piersi. Miałam ten sam problem co onanana bodajże- młody przysysał się, ale po chwili wypluwał cyca i zaczynał płakać, on się denerwował i nie najadał, ja byłam sfrustrowana, błędne kolo. Tak więc swoje mleczko odciągam, a młody jest dokarmiany Enfamil Premium 1 z kwasami DHA. I jest cacy. On się najada i ładnie zasypia, a ja nie czuje się jak niepełnowartościowa matka nie umiejąca karmić
Poza tym znaleźliśmy nareszcie sposób na problemy brzuszkowe Aleksa po każdym karmieniu dopajamy go mieszanką rumianku z glukozą ( pediatra kazała dopajać, żeby bilirubinę wypłukać) i dzięki temu młody robi 3-4 kupki dziennie, a nie jedną na dobę, jak już się zdarzało :/
Poza tym Przestałam walczyć z przyłożeniem do piersi. Miałam ten sam problem co onanana bodajże- młody przysysał się, ale po chwili wypluwał cyca i zaczynał płakać, on się denerwował i nie najadał, ja byłam sfrustrowana, błędne kolo. Tak więc swoje mleczko odciągam, a młody jest dokarmiany Enfamil Premium 1 z kwasami DHA. I jest cacy. On się najada i ładnie zasypia, a ja nie czuje się jak niepełnowartościowa matka nie umiejąca karmić
onanana
Fanka BB :)
Julianna u mnie jest inny problem- mega poranione brodawki. Mimo to bardzo się cieszę że jesteście zadowoleni z nowej metody karmienia Ja Maję czasem muszę dopoić, jak nie zdążę odciagnąć pokarmu. Musiałabym siedzieć z nią cały czas w domu żeby mieć odciągnięty na czas... No i jeszcze ona musiałaby wiecznie spać... a pokarm też się nie robi na żądanie, tylko wiadomo- trzeba odczekać żeby znów się nazbierało...
My jutro mamy wizytę u lekarza, ciekawe ile Malutka waży
My jutro mamy wizytę u lekarza, ciekawe ile Malutka waży
reklama