Dziewczyny mam do was pytanie czy waszym dzieciaczkom pocą się nóżki i rączki, bo ja zaobserwowałam to u Lenki i dziś mnie siostra nastraszyła, że to może być związane z dużą masą ciała 7,300 kg i 70 cm??? Co o tym myślicie???
reklama
I
inna_a
Gość
margo- a tylko rączki, czy czółko też
I
inna_a
Gość
a dużo witaminy D dostaje? mi lekarz zalecił przy takim czymś 10 dni po 2 krople i 10 po 4 i tak na zmianę, a podnosi główkę leżąc na brzuszku?
I
inna_a
Gość
bo u nas lekarz stwierdził,że mały w takim wypadku potrzebuję więcej D , ale też karmię MM i na interwencji też tak kazali robić, bo mój się poci i główki nie podnosi
a krzywica może zacząć się robić, gdy są braki i wtedy też dziecku poci się główka, a może twoja duża i ruchliwa i też może przez to się poci, no bo widzę, że jest większa niż inne dzieci dlatego pewnie to normalne, mój waży 6 kg, a ma 70cm już to inaczej, bo w długość mu ta waga idzie i jest szczuplutki, a twoja ma fałdki i może dlatego tak się poci
a krzywica może zacząć się robić, gdy są braki i wtedy też dziecku poci się główka, a może twoja duża i ruchliwa i też może przez to się poci, no bo widzę, że jest większa niż inne dzieci dlatego pewnie to normalne, mój waży 6 kg, a ma 70cm już to inaczej, bo w długość mu ta waga idzie i jest szczuplutki, a twoja ma fałdki i może dlatego tak się poci
I
inna_a
Gość
na pewno tak :-) co ja mam powiedzieć mój głowy nie chcę podnieść na brzuchu, a jak leży na plecach siedzi na rękach to kręci jak karuzelą tu i tam, a jak biorę do jedzenia to podnosi i siada w dodatku i o co w tym chodzi???Nie wiadomo...
reklama
I
inna_a
Gość
tyle,że mój ma głowę jak kapustę 43cm jak już nie lepiej :-), ja i mąż też takie wielkie łby mieliśmy i mamy moja mama mówiła, że u mnie na usg lekarz myślał,że mam wodogłowie, a i mówiła mi, że jak siedziałam już to głowę ledwo trzymałam na karku tak mi się chwiała, bo ciężka haha