reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Dziewczyny mam do was pytanie czy waszym dzieciaczkom pocą się nóżki i rączki, bo ja zaobserwowałam to u Lenki i dziś mnie siostra nastraszyła, że to może być związane z dużą masą ciała 7,300 kg i 70 cm??? Co o tym myślicie???

reklama
a dużo witaminy D dostaje? mi lekarz zalecił przy takim czymś 10 dni po 2 krople i 10 po 4 i tak na zmianę, a podnosi główkę leżąc na brzuszku?

Ja karmię tylko MM więc mi lekarz powiedział, że nawet jak czasem zapomnę to nic bo w mleku dużo jest. A głowę podnosi mocno i kręci na boki, looknij w galerii :tak:

bo u nas lekarz stwierdził,że mały w takim wypadku potrzebuję więcej D , ale też karmię MM i na interwencji też tak kazali robić, bo mój się poci i główki nie podnosi
a krzywica może zacząć się robić, gdy są braki i wtedy też dziecku poci się główka, a może twoja duża i ruchliwa i też może przez to się poci, no bo widzę, że jest większa niż inne dzieci dlatego pewnie to normalne, mój waży 6 kg, a ma 70cm już to inaczej, bo w długość mu ta waga idzie i jest szczuplutki, a twoja ma fałdki i może dlatego tak się poci

Nie wiem, to prawda, że jest grubaskiem moja mała pyza :tak: chyba dla spokoju zadzwonię w poniedziałek do przychodni się zapytam czy to oki?

na pewno tak :-) co ja mam powiedzieć mój głowy nie chcę podnieść na brzuchu, a jak leży na plecach siedzi na rękach to kręci jak karuzelą tu i tam, a jak biorę do jedzenia to podnosi i siada w dodatku i o co w tym chodzi???Nie wiadomo...

reklama
tyle,że mój ma głowę jak kapustę 43cm jak już nie lepiej :-), ja i mąż też takie wielkie łby mieliśmy i mamy moja mama mówiła, że u mnie na usg lekarz myślał,że mam wodogłowie, a i mówiła mi, że jak siedziałam już to głowę ledwo trzymałam na karku tak mi się chwiała, bo ciężka haha :-D

Do góry