reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

agalodz, mój tylko nie podnosi na brzuchu, ale jak go biorę za rączki i on się podnosi razem z głową i ma prosto nie leci do tyłu nawet nie miałam z nim problemu jak śpi, bo sam obraca główkę na pleckach raz w lewą raz w prawą tylko problem jest właśnie na brzuszku, moja teściowa mówiła, że ona też nie kładła mojego i , że by nie szła na tą rehabilitacje, bo oni dzieci tam męczą biedne, jak ja byłam na interwencji i zobaczyłam jak ta baba małym rzuca jak szmacianą lalką to mało zawału nie dostałam. Masz racje mi się wydaje,że powinni uwzględnić,że twój jest wcześniakiem i może być do tyłu, a kazali ci dawać więcej witaminy D???

reklama
Kazali dawac wicej witaminy D i wapno dopiero po dwoch miesiacach zrobili badania krwi i byli w ciezkim szoku ze tyle wapnia wydala z moczem okazało sie ze wydala bo ma go za duzo..a witamina D bardzo dobrze wiec kazali zmniejszyc dom wariatow:-Dwiec zxnow daje jedna krople devicapu

mi kazali dawać 10 dni po 2 i poźniej 10 dni po 4 na przemian, ale ja myślę,że to nie ma sensu, bo on chyba ma ciężką głowę i dlatego tak mu trudno podnieść ją, moja mama mówiła mi , że ja też miała dużą głowę i tak się działo

próbowała może któraś z was pampersów heppy??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja używałam pampersów happy i byłam bardzo zadowolona :) dobrze trzymają i kupy i siki :-) i na pupie Nadii nie było żadnych zaczerwienień, niestety teraz przeszłam już na rozm 2,a jakoś nnie mogę trafić na ten rozmiar w sklepach, wszędzie są 1 i potem od razu 3 :eek:
ale z czystym sumieniem mogę polecić :tak:

ja teraz kupiłam happy 3 zamiast pampers activ, bo akurat nam się skończyły i jestem z happy bardzo zadowolona prawie wcale nie puchną jak maluch sika w środku jest sucho i nie ma odparzeń, zawsze uważałam,że nie ma lepszych niż pampers activ, bo naprawdę też są genialne, ale puchną od siku,a tu może happy mieć bardzo dłuuuuuuuuuuuugoooo,że tak napiszę i ma sucho i nie jest spuchnięty

Margana - zdaję relacje co do pielusze Toujours 3 z Lidla - do tej pory za najlepsze uważałam Rossmanowe Babydream, ale naaaaaajlepsiejsze są te z Lidla:
1/ fajny kształt, anatomiczny a nie taki kwadraciak jak w Rossmanie
2/ mięciutkie, fajny wkład a gumki nie cisną, najprzyjemniejszy jest materiał na górze pieluszki na peckach - taki myziaty
3/ kupki nie wyłażą
4/ nie puchną jak są zasiurkane (nawet po nocy jest ok)
5/ Zosia nie ma zaczerwienień ani krostek

Na dzień dzisiejszy ZOSTAJEMY Z LIDLOWYMI PIELUCHAMI

A my na Huggiesach :-D

Choc Kuba dobrze znosi wszystkie pieluszki jakie mial do tej pory ;) Happy, Baby Dream, Pampers, Huggies.

A my dziś rozpakowaliśmy pakę pampersów rozmiar 4, dałam dziś trochę pooddychać dla pupki i Lenka 2 razy nasikała na kanapę :-D rogówka ochrzczona zaliczyła rzygi i siuśki :-D

reklama
Nadia też toleruje wszystkie pieluchy :-)

mam do Wa spytanie,zauważyłam dzisiaj że na kolankach Nadii zrobiły się takie jakieś suche miejsca i to tylko na kolanach ma... nie są one ani czerwone, nie są to też krosty nie widać tam żadnej zmiany skórnej tylko czuć że jest to miejsce takie wysuszone... co to może być??

no i drugi nasz problem to pępek... jeszcze nam nie odpadł :no:
mam nadzieję że jutro będzie trochę cieplej to pójdę z nią do lekarza bo już zaczynam się martwić
wyczytałam dzisiaj że jedna dziewczyna miała tak samo ze swoją córą... po dwóch miesiącach poszła do chirurga i okazało się po podcięciu tego kikuta, że pod spodem zaczął się już stan zapalny i w porę to zauważyli na szczęście bo mogłoby się wdać jakieś zakażenie
no i po wszystkim okazało się że to wina szpitala bo źle miała ta mała podwiązaną pępowinę :szok:
najwyżej opatulę ją jutro ciepło i pójdę do tego lekarza bo już nie wiem co mam robić, cuchy jest ten kikut jak nie wiem co, ale wygląda tak jakby go tam coś trzymało od spodu i ni huhu nie chce puścić

Do góry