reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

No właśnie tak to już jest :-) a my dziś kupiliśmy nawilżacz powietrza i mała fajnie oddycha leciutko bez sapania :tak: i powietrze zupełnie inne, bo w takie mrozy u nas w nocy przy gruncie było -39 a w powietrzu -32, to grzejniki na maxxx więc powietrze w domu wysuszone, a teraz czuć różnicę :tak:

reklama
ja też muszę kupić, bo u nas wszystko szczelne i powietrza nie ma, a kominkiem palimy, a od suchego powietrze dzieci chorują

Ja się długo zastanawiałam czy to potrzebne ale ręczniki na kaloryferze nie pomagały bo kupiliśmy wcześniej taki przyrząd do mierzenia wilgotności powietrza i pokazał 30% a dobra wilgotność to 45-60% , teraz nastawiliśmy nawilżacz aby utrzymywał non stop 55%

margo a mówilas to pediatrze?? Maja dośc mocno przyiera na wadze (1,8kg w 6 tygodni) i lekarka najpierw powiedziała ze to w normie (ale się śmiała że grubaska) a jak powiedziałam że sie nóżki pocą to dała skierowanie na tarczycę. Pisałam o tym niedawno. Mai pocą się tylko stópki (czasem nawet lekko śmierdzą;-)). Ja bym Ci radziła powiedzieć, być może dostaniecie skierowanie na krew. My byłyśmy na krwi na szczęście ale tarczyca ok tylko Majka ma anemię. Ale to raczej nie ma związku z poceniem się nóżek.

a mojemu bąkowi też śmierdzi pomiędzy palcami jak staremu :-) i jest wszystko ok, ale 1,8kg na 6tyg to bardzo dużo już

mojej szwagierki synek ważył 12kg w 6miesiącu i było oki, a schudł jak zaczął chodzić te fałdki poznikały

andrzelika u nas ta waga jest ok. Widocznie mala tak moje mleko przyswaja. jednak to duże przybieranie i pocenie się nóżek było jakimś sygnalem dla lekarki. Dobrze że nas skierowała bo przynajmniej anemia wyszła..

Właśnie moja siostra mnie nastraszyła tą tarczycą dziś i dlatego was pytam :-( chyba w poniedziałek sama pojadę do lekarza, bo nie chcę małej narażać na kontakt z przychodnią i mrozem bo od tygodnia nie wychodzimy z domu przez te mrozy!!!

margo POla nie jest ani za długa ani jakaś ciężka - teraz waży 5300 i ma z 6 parę cm , a też jej się rączki i stopki pocą, czółko czasem na wilgotne, ale to wtedy jak np płacze się zgrzeje

reklama
Andrzelika moj tez nie podnosi głowy i dlatego zaczynamy rehabilitacje ale jak go sadzam to głowa tez mu sie chwieje do tyłu mi lekarz powiedział ze dlatego ze jest wczesniakiem mam 10 zabiegow tylko mam czekac na telefon a znajac nasza słuzbe zdrowia to moze zadzwonia jak zacznie młody chodzic...Ja sie wogole tym nie martiw moja babcia i mama sie smieja ze kiedys nikt dzieci na brzuchu i nie kładł i z ksiazka nie patrzył jak sie dzieci rozwijaja...Wiadomo to bardzo dobrze ze teraz tak jest bo mozemy szybciej zareagowac i pomoc w razie co..Ale denerwuje mnie to ze oni by chcieli by dzieci były ksiazkowe moj sie urodził w 34 tyg a niektorzy lekarze traktuja go i wymagaja zeby wszystko robił na 4 miesiace nie jest dla nich wczesniakiem bo miał ponad 3 kilo chore to jest ja widze ze młody robi postepy i to sie liczy a jak bedzie siedział czy chodził miesiac pozniej to tez nic sie chyba nie stanie..

Do góry