reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Bobotic w porównaniu z innymi preparatami na kolki ma najwięcej substancji czynnej- chyba simeticonu (niewiele mniej os Sab Simplex).

reklama
my używaliśmy sab simplex i nic nie dawał, a ma najwięcej simeticonu... Młody chwilę temu odkrył swoje rączki xD leżał i mejtnął rązką przed nosem. I zdziwił się :D Spojrzał na nią, zaczął ją zginać w piąstkę i wyprostowywać i się cieszył :D A teraz leży na macie i bije grzechotkę :D

Angun a jak dajesz ten bobotic bo tam napisane że po posiłku kurcze też mam ten bobotic ale jak mała mi zasnie przy cycu to co jej dawać aby i potem jeszcze popiła czy jak??espumisan dobry bo przed jedzeniem jej dawałam..moja dużo powietrza łyka bo szybko mleko z cyca leci już taka moja uroda i potem budzi się szybko bo brzuszek boli..a z odbiciem problem bo od razu jej odbicie nie idzie czasem tak ją tarmoszę że szok i jak beknie to po spaniu...

Ankusch ja daje Sab czesto w trakcie karmienia, przerywam, fakt Mały niezadowolony, ale dalej sobie to "popija". Masz racje, ze jak dziecko spi, to ciezko z odbiciem, bo wszystko wiotkie, ja czasem podkurczam mu nozki jeszcze jak przekladam go przez ramie i niekiedy działa albo klade na chwile na boczku i po czasie podnosze do odbicia.

u nas jest sprawdzony sposób na beknięcie- jeśli to dzień i ma być później zabawa, to po jedzonku daję Aleksowi złapać się za ręce i pomagam mu usiąść ( wiem, ze może to troszkę za wcześnie, ale on sam już się podnosi :szok:, ja tylko robię za pomocną dłoń do utrzymania równowagi) i od razu beka :)

Z tego co piszecie ma mniejsze stężenie, ale w takim razie czy nie wystarczy dac go wiecej? tak na zdrowy rozsadek? Ja sama nie wiem ;) Mnie wystarczal Espumissan ;)

Nam kolki troszkę łagodziły kropelki Biogaja. I nie wiem czy to krople, czy przyszedł odpowiedni czas, ale po 2 tyg regularnego stosowania kłopoty z brzuchem przeszły.

reklama
Ja podaje Dicoflor i Espumisan. Jest ok i bedę próbować się po woli wycofywac z tego Espumisanu, bo ile można, co? Natalka 3 miesiace skończyła to moze już bedzie lepiej z tymi gazami. Zobaczymy.

Do góry