reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

kasiek - GRATULUJĘ kupki :tak:

Julianna - biedny Aleks... miejmy nadzieję, że to jednorazowa akcja. A czy to reakcja na szczepionkę? Nie znam się na tym, więc nie będę gdybać. Może znowu dostał kolki? Moja Zosia od jakis 4 dnie zawsze od 17tej dostaje szału. Brzuszek ma niby miękki a drze się w niebogłosy, tylko na rękach się uspokaja - mi się wydaje, że kilki wróciły :-(

Spokojnej nocy Wam życzę.

reklama
Julianna biedny Aleks,ale sie musialas nastresowac kochana,u nas ostatnio tak histerycznie synek plakal ze mezulek sie mnie ze strachem w oczach pytal co sekunde co mu jest bo nie umial go supokoic a Ja wtedy odciagalam mleczko wiec nawet nie dalam rady sie nim zajac a okazalo sie ze mial problemy z bakami ale po jakis 30 minutach placzu zasnal u mnie na rekach.
Placz dziecka kroi serce rodzicow na milon kawaleczkow......

no i po nocy. Było znośnie, bączki zaczęły odchodzić nad ranem, bo i popiszczał trochę, ale przeszło. Martwi mnie tylko, że nie chce jeść :/ raz jeden zjadł 100ml, około 3.30, wcześniej jadł po 50-60ml, a od 3;30 zjadł góra 70ml :/

Julianna może brzuszek musi sobie odpocząć, daj mu troszkę czasu. Grunt że w ogóle coś zjadł. Moja Maja od ponad miesiąca ma przerwe po 10-11 godzin w piciu i nic jej nie jest, także spokojnie. Dobrze że bąki zeszły:tak:

no i po nocy. Było znośnie, bączki zaczęły odchodzić nad ranem, bo i popiszczał trochę, ale przeszło. Martwi mnie tylko, że nie chce jeść :/ raz jeden zjadł 100ml, około 3.30, wcześniej jadł po 50-60ml, a od 3;30 zjadł góra 70ml :/
Julianna na bank brzuszek, ZA KAŻDYM RAZEM jak naszą Polę bolał, to jadła mniej i dłuższe przerwy - to tak jak my, no zjedzmy coś jak nas brzuch boli, czy żołądek ...:)

julianna jak byly problemy z kupka to mi wyglada bardziej na jakies zaparcie? Zawsze wtedy warto miec pod reka czopki glicerynowe ;)
Jesli chodzi o szczepienia to moje chlopaki zawsze reagowali na odwrot - cos jak niewielka biegunka tj co chwile popuszczali rzadkie kupki.

No i Kuba tez miewa takie dni kiedy je mniej ml MM. Np wczoraj i dzis zmaga sie troszke z zaparciem to ma mniejszy apetyt, ale to nic nie szkodzi. dziecko dobrze wie ile potrzebuje zjesc ;)

pół godzinki temu znowu akcja "płaz w niebogłosy", i jakby cieplejsze czółko- chciałam dać pół czopka, ledwo włożyłam mu w pupkę to wykupkał się. Chwilkę odczekałam- poszła seria bączków i znowu płacz. Dałam mleczka- zjadł (!!) 110ml, ale rozwodnione ( 2x40ml ( 2x 40 ml wody + 2x1 miarce) i 1x 30ml ( niepełna miarka)) zjadł, odbiło mu się i zasnął mi na rękach. I teraz lula. Mam nadzieję że to rozwadnianie mleczka ułatwi mu wypróźnianie się... Bo zawsze ma z tym problem.

julianna a ja slyszalam zeby nie probowac rozwadniac mleczka.
Masz moze Espumissan w kroplach? Moze to zagazowany brzuszek? Wartoby sprobowac. A jesli nie to - masowanie brzuszka, cieple oklady (moze suszarka) albo ciepla kapiel - moze cos z tego pomoze?

espumisan dostawal regularnie od 2 miesiecy.... i szalu nie bylo:( kapiel nic nie daje, moze sprobuje z suszarka....

reklama
Do góry