reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

cena Pampers active baby w carrefour za rozmiar 3 miażdży !!! rozmiar 3 150 sztuk za 79,99 :szok:

Gola84: dada rozmiar 3 mają 64 sztuki w opakowaniu, paczka kosztuje chyba 29 zł- jak źle pamiętam to mnie poprawcie

reklama
a mnie troszkę dada rozczarowały, już nie jednokrotnie mi przeciekły, przeważnie kupa, a wczoraj tak strasznie siuśki:szok: już się zastanawiam czy dobrze zakładam, ogólnie to nie mogę się do nich doczepić, choć z pampersów jestem bardziej zadowolona i żeby nie ryzykować to małej na spacer zakładam właśnie je, nie chce mieć nie miłej niespodzianki, tym bardziej że codziennie obowiązkowo 3 godzinny spacerek.
więc pozostaje mi na zmianę używać dady jak i pampersów

Cześć dziewczyny. Ja też jestem mamą listopadowej dziewczynki Alicji. Czytam Was na bieżąco ale na pisanie nie mam już czasu :(
Przepraszam, że wchodzę między pieluszkowy temat ale mam pytanie do dziewczyn które karmią wyłącznie piersią - czy Wasze maluchy przybierają na wadze równomiernie tzn. w każdym tygodniu są gramy na plusie? Bo ja karmie wyłącznie piersią i zdarzają się tygodnie że waga stoi w miejscu a kolejnym tygodniu jest np. 200 g na plusie. Szukam jakiegoś sensownego wyjaśnienia ale nic mi nie przychodzi do głowy oprócz tego że może czasami mam mniej kaloryczny pokarmi stąd takie wahania wagi u mojej małej. Będę wdzięczna za info jak to jest u Was z tym przybieraniem na wadze. Z góry dzięki :)

Cześć dziewczyny. Ja też jestem mamą listopadowej dziewczynki Alicji. Czytam Was na bieżąco ale na pisanie nie mam już czasu :(
Przepraszam, że wchodzę między pieluszkowy temat ale mam pytanie do dziewczyn które karmią wyłącznie piersią - czy Wasze maluchy przybierają na wadze równomiernie tzn. w każdym tygodniu są gramy na plusie? Bo ja karmie wyłącznie piersią i zdarzają się tygodnie że waga stoi w miejscu a kolejnym tygodniu jest np. 200 g na plusie. Szukam jakiegoś sensownego wyjaśnienia ale nic mi nie przychodzi do głowy oprócz tego że może czasami mam mniej kaloryczny pokarmi stąd takie wahania wagi u mojej małej. Będę wdzięczna za info jak to jest u Was z tym przybieraniem na wadze. Z góry dzięki :)

hej:) ja karmie wylacznie piersia ale nie waze teraz co tydzien. Moj synek przybral w miesiac 1kg, czyli w normie. Z tego co sie orientuje to dziecko powinno min 600 gram przybierac miesiecznie. Jak wazylam czesto to sie schizowalam, ze cos jest nie tak, wiec juz tak nie robie. Ale wydaje mi sie ze jest to normalne, ze raz przybieze wiecej a raz troche mniej.Wazne, zeby waga rosla a nie stala w miejscu.

Marta_Ka_82 spokojnie nie denerwuj się. musisz wziąć pod uwagę, że dzieciaczki też są aktywne na swój sposób i dużo przy tym spalają.a i tak liczy się wsumie ile przybrała w ciągu całego miesiąca a nie w poszczególnym tygodniu. ja np. zdziwiłam się w szpitalu dlaczego w szóstej dobie życia Zosia nic nie przybrała, skoro w 4 i 5 dniu aż po 120gram.a babeczka do mnie przecież kubki robi, troche popłacze i w ten sposób spali.dlatego ja nie schizuje i nie ważę

wydaje mi się że ważąc maleństwo co tydzień niepotrzebnie się stresujesz :) ważne żeby co miesiąc było więcej :)

ja tak z innej beczki... Jak tak czytam że tu przybyło albo ubyło 100 lub 200 gram to mi się przypomina jak na początku ciąży czytałam z mężem co miesiąc książkę i tam było coś w stylu "tydzień (..), twoje dziecko waży 200 gramów" i się cieszyłam że to już tak dużo, tyle ile szyneczki się kupuje a teraz mam (na oko bo w grudniu ważona) 6 kg śmiejącego się szkraba

reklama
Co do rozmiarów słyszałam że 4 jest w użyciu najdłużej-doświadczone mamusie co wy na to ?
Tak mi powiedział kolega który mi również zachwalał Pampers slle&play :dry:

:tak:
No bo z rozm 3 tez dziecko szybko wyrasta a pozniej okolo 6-9msc zaczyna wchodzic w rozm 4 i tak przewaznie przez rok je sie stosuje. Zalezy jeszcze jakiej formy bo np Pampers 4 sa male w porownaniu z innyni pieluszkami rozm 4 czy to Happy, czy Rossmanowskie, Lidlowskie itp. Pampers zaniza troszke swoja rozmiarowke.
Sa tez jeszcze 4+ i tez warto o nie zaczepic nim sie wejdzie w rozm 5 bo tych pieluszek jest juz malo w opakowaniu za ta sama cene :(

Tak samo z rozmiarami ubran. Jak starszy syn skonczyl rok to juz uzywal rozmiaru 86 prawie do 2 urodzin ;)

Do góry