reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Ale rozbieżności w rozmiarach pieluch...
margo- 4
Niuniunia-2
:-):-):-)
Maja daaaaaawno wyrosła z 2, ale w trójkach chyba jeszcze pochodzi mimo że waży już 7 kg. Margo ile Lenka ważyła jak się urodziła?? Bo już Maja jest duża jak na swój wiek, a Lenka młodsza a jeszcze większa...

reklama
To Olinek jak Wiki -tez 2 i jeszcze je ponosi. Ale my trzymamy sie pampersow ,bo w tym szanownym kraju sa tylko Pampers Libero i Huggies. Chociaz pewnie w Lidlu tez sa. Sprawdze z ciekawosci czy te same co w Polsce.

My pijemy mleczko Hipp Eco Combiotic i jestesmy bardzo zadowoleni. cvhociaz podejrzewam ze cokolwiek wsadzilabym mojemu glodomorkowi do paszczy to bylby zachwycony. On pije ile mu sie da. Maz wczoraj przez nieuwage dal mu 180 ( bo sie nalalo) wiadomo -SIE nalalo , ioczywiscie wszystko zostlo pochloniete bez jekniecia. Ciekawe ile by wypil jakby bylo nieograniczone. Nie bede sprawdzac ,bo mu brzuszka nie chce rozpychac.

My kupujemy w Biedronce z Dada i cenowo jest ok i na jakość nie narzekam. Zakładam je od początku i dobrze chłoną i nie ma odparzeń. Mamy jeszcze jedną paczkę 2 ale kolejną już kupimy 3

Dziewczyny z tymi pieluchami to juz sie przekonalam ze kazde dziecko inaczej na nie reaguje :)

Dla Macka uzywalam tylko Pampersow albo tych z Rosmanna bo po innych mial odparzenia. A teraz dla Kuby kupuje Huggisy i jest ok, a przy starszym syny Huggies byl wielkim niewypalem ....
i jak tu byc madrym?
Trzebaby wszystkiego sprobowac.
Mozecie zajrzec tez do Kauflanda po pieluszki Wickies(ale nie te najtansze bo to cerata, tylko te troszke drozsze). Co prawda uzylam ich tylko raz dla Macka pod sam koniec uzywania pieluch ale bylam zadowolona i z nich.

ja praktycznie od początku używam tych z biedronki i jestem zadowolona, choc na noc jednak wole założyć pampersa. Wypróbuje jeszcze te z lidla

Moja Zuziulka tez jeszcze 2 i pewnie jeszxze chwile je ponosi bo ma małą pupke. Ja juz przetestowałam wiele pieluch i stwierdzilam ze biedronkowe dady sa super wiec szkoda mi kasy na pampersy,fajnie wchlaniaja nie ma odparzen.

Ja też na noc zakładamjeszcze Pampersy, bo one jednak lepiej chłoną siuśki, na dzień jak częściej zmieniam to od niedawna Dady, jestem z nich zadowolona. Kupiłam 2, ale następne będą już 3 bo widzę, że tak ściśle leżą na dupce.

W sklepach carrefour (wg gazetki którą właśnie w sieci przeglądam) są Pampersy active baby giga pack za 79,99zł gazetka obowiązuje 25-30 styczeń. W gazetce jest pokazany rozmiar 4 (7-18 kg) 132 szt (61groszy za 1) ale jest też adnotacja "różne rodzaje" więc 3 też może być... Mąż pojechal do carrefoura na pocztę to zobaczy i wam napiszę :)

Donoszę również że w Tesco są w gazetce (26 styczeń do 1 luty) te same Pampers active baby za 59,99 ale w zwykłym mniejszym opakowaniu (te w carrefour mają karton i 3 paczki w środku) i na obrazku jest pokazany rozmiar 3 - 96 sztuk 62 gr za jedną).

Co do chusteczek do pupy powiem że wypróbowałam już każdziuteńki chyba rodzaj jaki można w sklepach kupić-przynosi mi teściowa z pracy, za każdym razem inne :) U nas każdy rodzaj się sprawdził, najfajniej chyba się używa dada i bambino-jakby większe były... zapach tych z Auchan mi się nie podoba, jak płyn do czyszczenia. Ale nie narzekam, jak dają, nie uczulają to biorę i się cieszę :tak:

Odkąd używam 3 różnych rodzajów pieluch na zmianę już nie mam problemów z krostkami ani zaczerwieniami na pupce. na noc i spacery Pampers active baby-najlepsze, w dzień kiedy spodziewam się po porannym karmieniu gigakupy-Dada, w pozostałej części dnia kiedy grozi tylko siku albo mała kupka - zużywam nieszczęsne tanie pampersy sleep&play.
A jak jest ekstra giga kupa to ani Pampers ani Dada nie pomogą :-D

Ostatnio mąż sobie przypomniał że przed urodzeniem małej kupiliśmy jeszcze Huggisy rozm 3 :baffled: mam nadzieję że nie wyrośnie za szybko bo mamy chyba już milion pieluch w tym rozmiarze... Nawet nie wiem ile moje dziecko teraz waży... W tym miesiącu nie była ważona

alma26: no faktycznie nie najtańsze te pieluchy... no ale jak już są trzeba zużyć...

Co do rozmiarów słyszałam że 4 jest w użyciu najdłużej-doświadczone mamusie co wy na to ?
Tak mi powiedział kolega który mi również zachwalał Pampers slle&play :dry:

reklama
Do góry