reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Dzięki za porady "wagowe" a co do pieluszek to my używamy Pampersów 2 bo mała waży 5 kg i jest dłuuuga i ma mała pupę :D Ale myślę, że już następne opakowanie to będą Pampersy 3 :)

reklama
onanana Lena ważyła 3.300 i mierzyła 58 cm, ale pani pediatra powiedział, że to nic złego że tyle waży :tak: mam nadzieję że tak jest
winki właśnie też zamierzam spróbować tego mleka hipp, bo używam kosmetyków z tej firmy dla małej i jestem bardzo zadowolona, a lekarz kazał wprowadzać mleko z laktozą aby zobaczyć czy mała zaczęła wytwarzać ten enzym. Mój mały głodek wypija 200 ml, ale jest prawie 1 miesiąc starsza :-) i czasem krzyczy, że mało.

Moja Ola po świetach ważyła 4700 a teraz waży 5500. Nie wiem czy to dużo, czy mało jak na jej wiek. Pediatra nic nie mówiła. Zdziwiłam się, że nie mierzyła jej:confused:

My używamy już od początku stycznia Pampersów 3. Te 2 były juz ciasne, gumki zostawiały ślady na jej ciałku. Mam nadzieję, że jeszcze pochodzi w tych 3 bo mam kupone dwie paczki.
Znajomi nam poprzynosili tyle Pampersów2, ze leżą w piwnicy. Mój mąż ostatnio zrobił interes z kolegą z pracy, który ma odkupić od nas te pieluszki bo mu sie dziecko rodzi za kilka tygodni. Dobre i to, że udało sie je sprzedać.:-D

Hej!
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu i przy okazji pediatra zaleciłą mojej małej Nutriton na spore ulewanie, używacie tego, pomaga?? Ja karmię tylko piersią i rozrobiłam wg tego co pisze na opakowaniu, miarka na 30 ml wody, dawałam młodej przed karmieniem łyżeczką, ale nie wszystko wcięła, nie wiem w sumie ile tego ma zjeść, czy któraś mamusia tutaj ma z tym zagęszczaczem doświadczenia?? Po karmieniu niestety znowu kilka razy ulała...

Majuska Maja też sporo ulewa ale lekarka powiedziała że przy jej masie jej to nie dziwi bo widocznie młoda tak dużo je że aż się przejada. Karmię tez cały czas cycem. Myślę że musi najzwyczajniej przez to przejść:-(

Ja w sumie nie panikuję, ale moja młoda często tak dziwnie charczy i chrząka, no i najprawdopodobniej ma przez to ulewanie podrażniony przełyk, może ją też to w nocy rozbudzać, ona potrafi mi chlusnać nawet godzinę po karmieniu, już takim przetrawionym serkiem...więc chciałam jej po prostu chociaż trochę ulżyć. A zresztą dzisiaj to wogóle taki ciężki dzień bo jeszcze szczepienie zaliczyłyśmy, a jutro na wizytę do neurologa idę , bo się pediatra dziś dopatrzyła trochę nieprawidłowego napięcia mięśniowego:baffled:

Ostatnia edycja:
Majuska rozumiem to, mnie na płacz brało jak widziałam jak ta moja wiecznie ulewała. Ostatnimi dni jest trochę lepiej. Ona własnie też potrafi długo po karmieniu chlusnąć mleczkiem- serkiem.Mam nadzieję że to wkrótce minie. Powodzenia u neurologa!!!

Hej!
Byliśmy dzisiaj na szczepieniu i przy okazji pediatra zaleciłą mojej małej Nutriton na spore ulewanie, używacie tego, pomaga?? Ja karmię tylko piersią i rozrobiłam wg tego co pisze na opakowaniu, miarka na 30 ml wody, dawałam młodej przed karmieniem łyżeczką, ale nie wszystko wcięła, nie wiem w sumie ile tego ma zjeść, czy któraś mamusia tutaj ma z tym zagęszczaczem doświadczenia?? Po karmieniu niestety znowu kilka razy ulała...

Majuśka ja daję gastrotuss i widzę efekty także polecam

marttika- a przepisał ci to lekarz? Ile i jak często to podajesz? I jak to podajesz?
Oli czasem dość dużo ulewa a tutaj położna oczywiście powiedziała ze to normalka. A tak to poprosilabym mamę by mi ten lek przysłała.

reklama
winki to jest ogólnie lek na problemy z refluksem i jak zauważyłam po znajomych duzo dzieci go pije. Jak miałam wizyte pediatry po urodzeniu to pytał mnie czy ulewa. ja powiedzialam, że nie dużo i on wtedy mi na kartce zapisał, ze jak będą problemy to żeby podawać gastrotuss i tyle. Tylko on mi wtedy zalecił 1,5 ml a na ulotce jest napisane, żeby więcej dawać, no ale Filip miał wtedy 2 tygodnie. ja daję jak tylko widze, że ulewanie sie nasila, a koleżanka dla rocznego synka (ale on ma już ewidentnie problemy z refluksem) daje aż do skończenia butelki. Dla mojego dziecka pomaga. A i pediatra mi zalecał po każdym posilku, ale tak często nie dawałam, bo czasami mi po jedzeniu padał i na siłe już nie chciałam mu wciskać.

Do góry