reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty, prezenty... :)

reklama
Mój małżonek to nawet pozarażał rodziców swoich i moich, także choć cała czwórka jest po 60tce, to śmigają na kompach i w necie aż miło. Cieszę się, bo nie muszę wydawać kasy na telefon, żeby pogadać z mamą lub teściową, bo niemalże codziennie gadamy na Skype :tak::-)

4 tys. to jest rzeczywiście wydatek, ale jest szansa, że przy kolejnej grze jeszcze podoła. Taki za 2,5 mógłby byc już za słaby. I musielibyście kupic kolejny.:-);-):tak:

Ech te chłopy, ale muszę przyznać, że model wybrał najkorzystniejszy za taką cenę :tak:
NAJMOCNIEJSZY FL90 T7700 4GB 200GB 1440X900 FV GWA (286201251) - Aukcje internetowe Allegro
Jest szansa, że posłuży nam długo.
Nawet ja w pracy do obróbki grafiki (a czasem zdarza się, że dostaję plik graficzny ważący 2GB! i muszę go obrabiać) mam słabszego kompa :blink:

Mój małżonek to nawet pozarażał rodziców swoich i moich, także choć cała czwórka jest po 60tce, to śmigają na kompach i w necie aż miło. Cieszę się, bo nie muszę wydawać kasy na telefon, żeby pogadać z mamą lub teściową, bo niemalże codziennie gadamy na Skype :tak::-)

Nasza babcia (tzn. moja mama) też surfuje :tak: Zawsze jak ja wymieniamy sprzęt, to ona dostaje go w spadku, bo nie ma aż takich wymagań jak my (jedyna gra w jaką gra to windowsowy pasjans :-D)

No właśnie Nuśka, ja chyba też popakuję dziś prezenty, przynajmniej ten dla mojego męża, żeby mi nie podejrzał :-p Kupiłam mu grę komputerową, wielki kubek do herbaty i kawy, bo jemu nigdy nie strarcza normalna ilość :-D, pastek do spodni i zestaw kosmetyczny.

A dziś byłam z Oliwką w pracy i sięgła jej się cała masa prezentów: dostała spodnie jeansowe, 3 książeczki, taką śmieszną kaczkę gdaczącą na kółkach, bączka i wiszący pojemnik a zabawki.

U mojej teściowej podobnie - nie robi się prezentów. Ja sobie tego nie wyobrażam, więc także zrobiłam dla niej kalendarz z Milenką. Podobny dostaną tez moja mama i moja babcia z dziadkiem. Pochwalę się pierwszymi stronami ...:-p

Joasiek, kalendarz naprawdę rewelacyjny u nas chyba będzie to prezent na Dzień Babci i Dziadka (prababci i pradziadka)
Jeżeli chodzi o prezenty pod choinkę, to my sobie kupiliśmy aparat (o którym już pisałam), pozostałej rodzince to zawsze jest zasada każdy przynosi dla siebie a dzieci dostają jak zwykle od wszystkich, no ale jak to bywa zasady lubią być łamane :-D:-D więc dla;
mamy kupiłyśmy - bilety do teatru muzycznego i jakąś kosmetyczkę
taty - idzie z mamą do teatru, czyta książkę (Morozowskiego i Sekielkskiego) i jeszcze będzie się golił nową maszynką
ciocia - dostanie dobre wino (bo jest maniaczką wina)
wujek - jakieś gadżety do swojej fury
kuzynka, kuzyn i mój siostrzeniec - t-shirty z jakimiś śmiesznymi napisami
moja siostra i jej facet - kłudkę (bo rok temu kupiłam im łopatę -budują dom, ale im ukradli więc muszę teraz im zabezpieczyć dom bo już prawie gotowy)
a babcia - dostanie witaminki i książkę

no i rodzinka załatwiona :-)

reklama
A my wreszcie po chrzcinach!!!!:-):-):-):tak:
Było super-tylko najlbliższa rodzinka i chrzestni- w sumie 10 osób i zupełnie wystarczy . Marta dostała tyle swietnych zabawek ,ze szok-w knajpie sie nie miesciły:-):tak::szok:
A dodatkowo dziadkowie zapowiedzieli ze kolejne czekają pod choinkami.
Jestem taka szczesliwa ,ze wreszcie po chrzcinach!!!

Joasiek to w pewnym sensie Twoja zasługa bo odkąd przy okazji planowanego chrztu Milenki napisałas o instytucji swiadka chrztu-zamiast rodzica chrzestnego , u nas ruszyła lawina przygotowan i w dwa tygodnie było juz wszystko ustalone:tak::-D
Nie wiedziałam wczesniej,ze istnieje taka mozliwosc-dowiedziałam sie dopiero dzięki Tobie.Prawde mówiąc to czekałam na jakies takie rozwiązanie rodzic chrzestny + swiadek chrztu bo naprawde nie miałam kogo poprosic-nasi bliscy przyjaciele to sami ateisci ,rozwodnicy i wolne związki a zaden ksiądz nie akceptował ich na rodziców chrzestych a tak otworzyła sie furtka! Jeszcze raz dzięki, dzięki,dzięki:tak:

Do góry