D
dziunka24.
Gość
u mnie bylo trzeba a jak ona mowi to chyba u ciebie tez
Ale Ty urodzilas po 1.11. A poza tym nie wszystko co one mowia jest prawda

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u mnie bylo trzeba a jak ona mowi to chyba u ciebie tez
jeśli złożyłaś papiery przed 1.11 to nie potrzebujesz bo ten przepis dotyczy każdego kto zgłosi się do MOPSU po 1.11 nieważne kiedy dziecko się urodziło- gdybyś urodziła 02.01.2009 i teraz się zgłosiła po becikowe to też musisz mieć takie zaświadczenieDziewczyny a czy musialyscie skladac przy becikowym zaswiadczenie, ze bylyscie pod opieka lekarza przed 10 tygodniem ciazy? Bo mi babka kazala takie cos przyniesc, ale jestem prawie pewna ze ten nowy przepis mnie sie nie tyczy (urodzialm 16 pazdziernika). Myle sie?
ja też bym chciała taką niespodziankeDostalam wlasnie smsa, ze wplynelo na konto macierzynskie. Ale kilkaset zl za duzo moim zdaniem i nie wiem za co![]()
JAK TO TERAZ Z TYMI DODATKOWYMI 2 TYG macierzynskiego?
czy nam sie nalezy i jak sie o nie upomniec
Z tego co wiem to trzeba podanie napisac o te dwa tygodnie. Ale niech Olica sie wypowie, bo ja juz jestem mocno do tylu w sprawach kadrowych ;-)
te dwa tygodnie nam się należą (gdzieś na końcu tej ustawy napisane) i trzeba o nie napisać podanie i złożyć je u pracodawcy na tydzień przed końcem naszego macierzyńskiego
te dwa tygodnie nam się należą (gdzieś na końcu tej ustawy napisane) i trzeba o nie napisać podanie i złożyć je u pracodawcy na tydzień przed końcem naszego macierzyńskiego
no tak ale jesli umowa skonczyla sie wraz z porodem to to podanie skladam do zus-u? bo mojego pracodawce to juz obchodzi jak zeszloroczny snieg podejrzewam...