reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prawa mam - przepisy

reklama
Moja przyjaciolka ma obecnie 2 letniego synka. Ale o ciazy dowiedziala sie w 4 miesiacu (ach...nie pytajcie o szczegoly... wiem,ze duzo osob mowi: jak mogla nie wiedziec...no ale nie wiedziala)... wiec gdyby ta ustawa wczesniej obowiazywala, to by sie biedaczka nie zalapala na 1 tys zl :p

Nie wiem, czy o to ktoś już tu pytał, ale ile w końcu jest tego urlopu macierzyńskiego dla matek, którym urodziło sie drugie dziecko??? Ja nie pamiętam, ale wydaje mi się, że ostatnio przy Natalce w szkole miałam 20 tygodni (ale nie jestem pewna) :tak:, no i teraz przy Matim też mi 20 tygodni naliczyli czyli od 31 grudnia do 19 maja. Sama już zwątpiłam, jak to jest...:baffled::sorry::confused2:

Ostatnia edycja:
Pysia, teraz od stycznia weszla ustawa ze matkom nalezy sie zawsze 20 tyg urlopu macierzysnkiego (tzn. beda go w przyszlosci wydluzac stopniowo), ale obecnie jest 20 tyg i nie zaleznie od tego ktore to dzieciątko :)

Prosze o porade>Termin porodu mam na 22 lutego(do tego dnia mam l4) mam przyznany zasilek rehabilitacyjny do 6 marca.W zwiazku z tym mam pytanie:jesli nie urodze do 22 lutego czy moge dalej byc na zasilku czy musze wziasc urlop macierzynski??A jesli mam prawo byc nadal na tym zasilku do 6 marca czy musze cos zglaszac w kadrach??dziekuje za odpowiedz:)

reklama
Prosze o porade>Termin porodu mam na 22 lutego(do tego dnia mam l4) mam przyznany zasilek rehabilitacyjny do 6 marca.W zwiazku z tym mam pytanie:jesli nie urodze do 22 lutego czy moge dalej byc na zasilku czy musze wziasc urlop macierzynski??A jesli mam prawo byc nadal na tym zasilku do 6 marca czy musze cos zglaszac w kadrach??dziekuje za odpowiedz:)

Witaj!
Gdy urodzisz - automatycznie jestes juz na urlopie macierzynskim. Wysylasz do kadr w swojej firmie dokumenty (akt urodzenia dzidzi) a kadry przesylaja to do zusu i od dnia porodu liczony juz jest urlop macierzynski :-)

Do góry