reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prawa mam - przepisy

Jej my prawie przegapiliśmy , ktoś nam podpowiedział , że taki urlop jest i mój małżonek pojechał dziś do zus-u i okazało się , że jest i możemy skorzystać do 25 . 01 bo Zosia urodziła się 26 i dzień przed trzeba urlop zakończyć nie później.

my też prawie przegapiliśmy, Ola urodziła sie tak jak Zosia 26go :-)
Dziś akurat mąż ma zebranie w sprawie jeszcze zaległych urlopów

reklama
Mój mąż sie właśnie urlopuje :-D mówi, że jest pionierem w swojej firmie :-D wypełniał tylko w pracy wniosek o macierzyński, bo wniosków na tacierzyński jeszcze nie mają :-D:-D

jak znam życie to mojemu małżowi przepadnie :-(
musiałby brać teraz, bo 13-go Skrzat kończy rok.
akurat w wigilię rozłożyła go choroba i tak chorował do końca roku więc teraz twierdzi, że ma za dużo do zrobienia w pracy :-(

Jak najbardziej, bo urlop dla ojca przysługuje niezależnie od tego, czy matka w tym czasie pracuje, jest na macierzyńskim, wychowawczym, czy też nie ma pracy wcale:tak:.

A jak to jest z osobami które maja własna działalność ?? Tez można iść na taki urlop ??
Niestety to jest urlop tylko dla pracowników.
Przepraszam, że tak późno, ale przez święta i zmianę komputera nie dałam rady wcześniej zajrzeć na forum.

Poletka - link do tej ustawy podawałam we wcześniejszych postach na tym wątku chyba ze trzy razy... http://isap.sejm.gov.pl/Download?id=WDU20082371654&type=2

Nam niestety przepadnie, bo mój mąż niedawno zmienił pracę i nie wypada mu iść na okresie próbnym :-) Ale nie narzekamy, bo zmienił na lepszą, a w czasie zmiany był z nami w domu przez dwa miesiące :-)

reklama
Do góry