reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PRAWA kobiety w ciąży

ja zawsze dostaję pity poleconym. Pracuję w wielu miejscach, mam wiele umów o dzieło o w okolicach marca dostaję pełno takich listów. Niektórzy są na tyle bezczelni, że przesyłają to pod koniec kwietnia kiedy ja już mogłam się rozliczyć... dlatego zawsze czekam z rozliczeniem na sam koniec...

reklama
Dziewczyny, trochę nie na temat, ale dla tych z Warszawy i okolic odwiedzających IKEĘ na Targówku - mają remont kas i wszystkie kasy pierwszeństwa są nieczynne i odgrodzone...i co my teraz brzuchate mamy zrobić????
Wpychać się do normalnych bez kolejki jak dla mnie.
A co do PITu to najpóźniej do końca stycznia albo lutego.

ja pit zawsze miałam do odbioru w pracy, teraz przyjdzie pocztą - poleconym oczywiscie...mam nadzieje, ze lada dzień, bo chce sie szybciutko rozliczyć - za zwrot będzie wózek;-)

A ja zapewne jak od kilku lat dopłata przez dodatkowe prace.:-(
W nawiązaniu do tego co napisała swego czasu Zebrra ja rozmawiałam z osobą którą się zajmuje naliczaniem wynagrodzeń i która kiedyś w ZUS pracowała odnośnie naliczenia zasiłku macierzyńskiego. Powiedziała mi, że zwolnienia nie mają nic do rzeczy i to świadczenie jest naliczone samodzielnie. Jest to dla mnie dość istotne, gdyż mam szansę jeszcze sobie trochę je podwyższyć.:-)
Dostałam pensję zwolnieniową i.... finansowo zdecydowanie mi się opłaca je kontynuować. Ale jeszcze są inne kwestie.

Ostatnia edycja:
moze juz byl temat poruszany tu, wybaczcie niechce mi sie przekopywac tych stron...
slyszalyscie ze kobieta moze zrobvic przed porodem liste z zyczeniami :confused: ze co chce by bylo podczas porodu...
cos dzis czy wczoraj rano reni j. w tvn mowila ale sluchalam piate przez dizesiate.. ktos mi moze wytlumaczyc o co chodzi :confused:

lavruniu tak tak, jest coś takiego... To się nazywa plan porodu (żenua- co jak co ale porodu nie da się zaplanowac :p) ale chodzi o to, ze pisze się, że chce by ten i ten był ze mną w czasie porodu, podawac mi pic jak chce, nie życzę sobie/życzę sobie nacięcia itd itp... w mojej książce Kaz Cooke "Ciężarówką przez 9 miesięcy" jest o tym napisane... W polsce chyba to nie jest jeszcze jakoś super popularne ale w stanach taki plan porodu to norma... ale ja go sobie chyba odpuszcze.... NIECH SIĘ DZIEJE WOLA NIEBA :)

Mój ginek w szpitalu powiedział na ostatniej wizycie, że na następnej omówimy sobie plan porodu...to tak apropo Waszej rozmowy..Więc chyba są szpitale w Polsce , które takie plany ustalają.

reklama
ja raczej nic pisac nie bede, troche to dla mnie smieszne...
slownie mozna cos sobie zyczyc w czasie porodu czy to juz bedzie nie wazne :confused: ciekawe...

Do góry