reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PRAWA kobiety w ciąży

Agabre - no niestety ale na znajomości nie ma rady :-( Wielokrotnie przekonałam się, że aby dostać jakieś intratne zajęcie czy zlecenie to nie jest ważne co masz w głowie tylko z kim wódkę pijesz :wściekła/y:
Gosiaczek.81 - chyba odliczają Ci z "13" dni zwolnienia. Ja w zeszłym roku byłam tylko 3 dni jak miałam amniopunkcję więc zapewne nie zauważę zbytnio tej różnicy na tele całego roku.

reklama
gosiaczek ty mnie nie strasz ja liczę na "13" byłam tylko 4 tyg na zwolnieniu w tamtym roku, wiec myslę w najgorszym przypadku dają mi o jeden miesiąc mniej

no to możecie liczyć na 13?? u nas nie ma czegos takiego...pensje marne i brak dodatków -a niby bank...heheh

mój M. w swojej pracy też ma "13", ale w zeszłym roku miał nogę w gipsie i był przez miesiąc na zwolnieniu. No i nie dostał. Powyżej 10 dni L4 u niego "13" nie dawali. Ale jego szef powiedział, żeby napisał pismo do kśiegowości, że w trakcie jego nieobecności nikt go nie zastępował i sam nadrobił wszystkie zaległości. On ma dział jednoosobowy i zupełnie niezależny. Dostał bodajże 80% tej "13". Miał nie dostać nic także bardzo się ucieszyliśmy:)

kati 13-tka to jest pensja z całego roku podzielona przez 12. Ja miałam 2 etaty w ubiegłym roku, przy czym ten drugi tylko do sierpnia i tak mi 13-tę wyliczyli, tylko do sierpnia.
Traschka dziwne, ale pewnie co firma to inny obyczaj. Ja pracuję w budżetowce i na 13-tkę zawsze mogę liczyć, pomimo zwolnienia lek.

Ostatnia edycja:
saffi ja też na nia liczę,w poprzednim roku pracowałam w tym urzędzie od 18-stego lutego i dostałam proporcjonalnie mniej kasy o półtorej m-ca. Pensje mam tak marną, ze chociaż 13-nastka się przyda :-)

saffi no widzisz, pewnie wszystko zależy od firmy. M. pracuje w firmie niemieckiej, pewnie u nich tak jest. Ogólnie fajnie mają w tej firmie, bardzo dbają o pracowników.

U mnie jest tak, że ta co nalicza płace by najchętniej nikomu nic nie dała. Im mniej tym lepiej. Natomiast kadrowa jest b. fajna i zawsze pomaga. Dyrekcja też i moja bezpośrednia przełożona też niczego sobie - przecież mnie mogli wysłać na zaległy urlop teraz na siłę, a nie było żadnych problemów ze zgodą na wykorzystanie po macierzyńskim.
Ja dzięki Bogu w takiej "czystej" budżetówce nie pracuję, ale 13 mam :tak:

Dziewczyny, trochę nie na temat, ale dla tych z Warszawy i okolic odwiedzających IKEĘ na Targówku - mają remont kas i wszystkie kasy pierwszeństwa są nieczynne i odgrodzone...i co my teraz brzuchate mamy zrobić????

reklama
Dziewczyny, piszę w tym wątku, bo tu pracowo trochę się zrobiło - do kiedy pracodawca ma obowiązek mi PIT-11 dostarczyć? I w jaki sposób musi to zrobić, w przypadku, gdy na zwolnieniu jestem?

Do góry