reklama
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Traschka - a mi się wydaje, że trzeba być na macierzyńskim w dniu 01 stycznia 2012 a nie na wypoczynkowym by mieć prawo do kolejnych 2 tyg. tego pierwszego...
Mamusia czerwcowa 2011 - niech się Twoja Teściowa z kontrolą z ZUS liczy jeśli Cię zatrudni. A ma to praktyczny sens ?
Mamusia czerwcowa 2011 - niech się Twoja Teściowa z kontrolą z ZUS liczy jeśli Cię zatrudni. A ma to praktyczny sens ?
Ostatnia edycja:
nutria
Mama X 2009
trashka, forever -powiedzcie mi.. skąd mam się tego dowiedzieć.. ??
U mnie w pracy raczej się nie dowiem, bo firma mała, prowadzona księgowość przez zewnętrzną firmę.. to raczej ja musiałam im mówić,,jakie są możliwości i później oni ew potwierdzali...
jakiś prawnik mi pisał, że jak skończe macierzyński wcześniej, to nie mam szans na ten dodatkowy w wymiarze 2012.. będę zła, jak skończę macierzyński 31 grudnia...
mamusiu czerwcowa - powodzenia z zuesm...
ja jeszcze też czekam na kasę.. liczę, że za marzec dostanę razem z kasą za kwiecień.. tak chyba ostatnio też mi dawali..
ale to możesz pogadać z Silvą - ona tez ma niezłe przejścia z zusem..
U mnie w pracy raczej się nie dowiem, bo firma mała, prowadzona księgowość przez zewnętrzną firmę.. to raczej ja musiałam im mówić,,jakie są możliwości i później oni ew potwierdzali...
jakiś prawnik mi pisał, że jak skończe macierzyński wcześniej, to nie mam szans na ten dodatkowy w wymiarze 2012.. będę zła, jak skończę macierzyński 31 grudnia...
mamusiu czerwcowa - powodzenia z zuesm...
ja jeszcze też czekam na kasę.. liczę, że za marzec dostanę razem z kasą za kwiecień.. tak chyba ostatnio też mi dawali..
ale to możesz pogadać z Silvą - ona tez ma niezłe przejścia z zusem..
mamusia czerwcowa 2011
Mamusia Tymusia
Nutria - dzięki wielkie za wsparcie, na pewno pogadam z Silvą
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Nutria - mi się wydaje, że się załapiesz na dłuższy macierzyński. Ja jak tylko się stąd wyrwę to ruszę temat choć na moje oko dwupaki - nawet z dużą ilością wypoczynkowego jak ja - nie mają szans na bonus za 2012.
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
A powiedzcie mi, macierzyński płaci ZUS czy pracodawca??
traschka
Mama Marysi
asinka płaci ZUS
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
Trasia, dzięki, to się Sz ucieszy
justynka1
Mamusia Antoniusia
asinka płaci ZUS
reklama
traschka
Mama Marysi
asinka myslę, że gdyby macierzyński miał być płatny przez pracodawcę to większość młodych kobiet nie miałaby żadnych szans na zatrudnienie