reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PRAWA kobiety w ciąży

nie boj sie doggi ja dostałam u mnie to jest tak ze placi pracodawca ktory sie potem rozlicza z zusem i od niego sciaga naleznosc :)

reklama
Traschka - a mi się wydaje, że trzeba być na macierzyńskim w dniu 01 stycznia 2012 a nie na wypoczynkowym by mieć prawo do kolejnych 2 tyg. tego pierwszego...
Mamusia czerwcowa 2011 - niech się Twoja Teściowa z kontrolą z ZUS liczy jeśli Cię zatrudni. A ma to praktyczny sens ?

Ostatnia edycja:
trashka, forever -powiedzcie mi.. skąd mam się tego dowiedzieć.. ??
U mnie w pracy raczej się nie dowiem, bo firma mała, prowadzona księgowość przez zewnętrzną firmę.. to raczej ja musiałam im mówić,,jakie są możliwości i później oni ew potwierdzali...
jakiś prawnik mi pisał, że jak skończe macierzyński wcześniej, to nie mam szans na ten dodatkowy w wymiarze 2012.. :( będę zła, jak skończę macierzyński 31 grudnia...

mamusiu czerwcowa - powodzenia z zuesm...
ja jeszcze też czekam na kasę.. liczę, że za marzec dostanę razem z kasą za kwiecień.. tak chyba ostatnio też mi dawali..
ale to możesz pogadać z Silvą - ona tez ma niezłe przejścia z zusem..

Nutria - mi się wydaje, że się załapiesz na dłuższy macierzyński. Ja jak tylko się stąd wyrwę to ruszę temat choć na moje oko dwupaki - nawet z dużą ilością wypoczynkowego jak ja - nie mają szans na bonus za 2012.

reklama
Do góry