ja przez pierwsze 6 miesiecy pralam ubranka Nadii w zelu fairy (przeznaczony do delikatniej skory) potem kilka jej ubranek wypralam w normalnym proszku i obserwowalam czy zadne uczulenia,wysypka nie wyskoczyla. Bylo wszystko wporzadku wiec zaczelam prac juz wszystkie ubranka z naszymi.
reklama
Anecia1111
Fanka BB :)
ja piorę w proszku lovela a płuczę w płynie sensitive global
aniag78
Fanka BB :)
Wszelkie płyny do prania dla niemowląt powyrzucałam. Młody miał na nie uczulenie, po drugie słabo dopierały. U nas żadne sensitive nie przejdzie, od razu młodemu wyskakują liszaje. Do prania używam żeli Ariel, czasem proszku Persil jeśli młodzian się porządnie ubrudzi. Do tego płyny do płukania Lenor zamiennie z Silanem.
Mamaaa_M
Początkująca w BB
Ja do tej pory prałam ubranka w proszku Lovela. Na moje wymogi się sprawdzał. Dopierał to co miał doprać, jednak ubranka były dość sztywne. Dlatego teraz próbuję z Jelpem, który ma w sobie środek zmiękczający. Zobaczymy co z tego będzie. Żadnych płynów dodatkowo nie używam. A wspomniany Silan używam do swoich ubrań i pościeli, co by małą nie drażnić mocniejszymi płynami podczas przytulania
MajeczkaPL
Zaangażowana w BB
do kiedy prac w proszkach dla dzieci? ja piore ubrani dziecka z naszymi, ale w proszku bialy jelen no i przyznam ze prac to to pierze tyle o ile, wolalabym lepszy efekt i tak sie zastanawiam czy nie przejsc na zwykly
reklama
tutaj macie link do fajnego artykułu Link do: Jak prać odzież dziecięcą? Poradnik małego czyściocha.
ale najlepsze są - zresztą jak autorzy piszą "domowe metody piorące, wykorzystywane od dziesiątek lat. Jedną z nich jest wielogodzinne moczenie odzieży wysmarowanej szarym mydłem"
ale najlepsze są - zresztą jak autorzy piszą "domowe metody piorące, wykorzystywane od dziesiątek lat. Jedną z nich jest wielogodzinne moczenie odzieży wysmarowanej szarym mydłem"
reklama