reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pranie dziecięcych ciuszków- proszki i porady

ja przez pierwsze 6 miesiecy pralam ubranka Nadii w zelu fairy (przeznaczony do delikatniej skory) potem kilka jej ubranek wypralam w normalnym proszku i obserwowalam czy zadne uczulenia,wysypka nie wyskoczyla. Bylo wszystko wporzadku wiec zaczelam prac juz wszystkie ubranka z naszymi.

reklama
Mamusie a co powiecie o połaczeniu proszku do prania Dzidziuś z płynem do płukania Lenore sensitive (słyszałam ze jest on polecany dla noworodków i dzieci) ale czy takie połaczenie nie zaszkodzi?

piorę małemu w tym płynie
super jest
extra pachnie
waesche-1.jpg

i w tym
296.jpg

Wszelkie płyny do prania dla niemowląt powyrzucałam. Młody miał na nie uczulenie, po drugie słabo dopierały. U nas żadne sensitive nie przejdzie, od razu młodemu wyskakują liszaje. Do prania używam żeli Ariel, czasem proszku Persil jeśli młodzian się porządnie ubrudzi. Do tego płyny do płukania Lenor zamiennie z Silanem.

Ja do tej pory prałam ubranka w proszku Lovela. Na moje wymogi się sprawdzał. Dopierał to co miał doprać, jednak ubranka były dość sztywne. Dlatego teraz próbuję z Jelpem, który ma w sobie środek zmiękczający. Zobaczymy co z tego będzie. Żadnych płynów dodatkowo nie używam. A wspomniany Silan używam do swoich ubrań i pościeli, co by małą nie drażnić mocniejszymi płynami podczas przytulania ;)

do kiedy prac w proszkach dla dzieci? ja piore ubrani dziecka z naszymi, ale w proszku bialy jelen no i przyznam ze prac to to pierze tyle o ile, wolalabym lepszy efekt i tak sie zastanawiam czy nie przejsc na zwykly

reklama
reklama
Do góry