reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy

no wlasnie dukanowki?jak tam?
Malpko - widze, ze niezly poczatek, tak trzymac!

u mnie cos ostatnio zastoj, ale tez brak zapalu i za duzo slodzika chyba uzywam...ale osiagnelam wage sprzed ciazy, wiec teraz moze byc trudniej...prawie 7 kg poszlo, jeszcze porzadne 4 i bede mogla zaczac 3 faze!!!!!!tesknie za czekolada....

reklama
A ja na dukana miałam przejść ale słyszałam, że to bardzo wyniszczająca dieta, było o tym w jakimś programie niedawno. Dlatego nie można ćwiczyć bo organizm jest osłabiony. Nie wiem ile w tym prawdy ale pozostaję przy MŻ :) Tylko cholercia z ćwiczeniami gorzej bo ćwiczę z Maksem na ręku ;)

No wklejam tu mego posta bo sie pierdykłam i w inny wątek wkleiłam ;)

alcia, gosiunia dzięki !!!:-D póki co trzymam się dzielnie, zobaczymy co będzie dalej:-p
łał kredka gratulacje!!!! ja mam wielką nadzieję, że również osiągnę taki wynik bo od marca do roboty a wcisnąć się w ciuchy nie mogę:-(wszystko byłoby jeszcze do przyjęcia ale mam taki wielki brzuch że w ramionach i cyckach mi odstaje a na brzuchu dopiąć się nie mogę obwód równy z biodrami!!!!:crazy::angry:jak nie wiekszy przez te lejące boki!!

hej
ja przez cały styczeń 7 kg mniej czyli w pierwszy miesiac, nie duzo:( no ale już kolejne 1,5 zleciało tak więc 8,5 mniej, waże 69,5 kg,wkońcu wskoczyło na 6 z przodu, jeszcze koło 15 i będzie git :D heheheh długa droga przedemna, znudziła mnie ta dieta, nie wiem już co jesc, na mięso patrzec nie mogę, ciągle pieke jakieś ciasta żeby przezyc, ostatnio odkryłam deser bakomy satino 0% tłuszczu i cukru więc jem żeby nie kusiło co innego. Dałam sobie czas do czerwca do moich urodzin. Patrze na siebie i różnicy nie widzę:(

gaju tak było o diecie w między kuchnią a salonem, swirnięta dietetyczka która chce wszystkim na dukanie naładowac warzywa w niedożywione mózgi. porażka co ona tam wypowiadała;/ ja bym jej opinią się nie kierowała, i tej prowadzacej też tej w okularach bo to kolezanki prowadzą razem w tvn style program, cos tam gotują, ostatnio oglądałam.
Zresztą kazda dieta jest nie zdrowa, tzn. nie liczac tej gdzie jemy wszystko.
ale to tylko moja opinia i nie kaze nikomu się nią kierowac :)
zresztą nie wiem co bardziej nie zdrowe, dieta na której jemy użo, ijemy mięsko i warzywa, czy obtłuszczone organy, serce żyły, fuj, ale tu nie mówie o szczupłych osobach co maja pare kilo więcej, tylko np. o sobie - ja npo porodze ważyłam 90 kg, przy wzroscie 164 okolo, tyle mam w dowodzie :D tak więc chyba rozumiesz o co mi chodzi :)

gosiunia dzięki za kciuki :):***

edit. wkradł się błąd :) 164 cm wzrostu :) a nie 154. Już poprawiam

Ostatnia edycja:
guusia świetnie ci idzie, ja też powoli czuję sie znużona miesem a serek wiejski i chudy twaróg zbrzydły mi , dziś tortilla z mielonym z indyka bo jestem na samych P. ja jeszcze muszę tak ok 10 ale chciałabym lepiej ale i tak to do wakacji potrwa
ten deser bakomy to jakie ma specyficzne opakowanie???

kredeczko właśnie zjadłam ten deser, i oblizuje łyzeczke bo małoooooo...! ten deserek wyglada jak zwykłe satino z bakomy tylko jest bez bitej smietany na górze, opakowanie takie samo, i na niebieskim tle wielkie 0% , nie trudno go zauważyc, nie jest tak dobry jak zwykłe satino , no ale.... kosztuje 1,19 :D ja kupuje go w leclerc ale pewnie w kauflandzie, tesco itp. będzie.

a tą tortille jak robisz? ja raz próbowałam zrobic nalesnika w mikrofali i mi nie wyszły bleee... zresztą nawet się nie upiekly, a zjadłabym
a wczoraj robilam takie placuszki-racuszki- ok są, no wiadomo nie to co normale, ach narzekam już chyba.
ja nie mam pomysłów już co jesc, najchętniej jadłabym jajka na okoo bo mi najbardziej samkują, i nie lubie dni z warzywami, bo przestały mi smakowac;/ namiętnie tylko piekę bułeczki dukanowe, tych mogłabym zjesc tonę, no ale dozwolona 1 :D

dukanowe bułeczki tez mi zbrzydły, ja dziś zgrzeszyłam kupiłam sobie zwykły deser jogurtowy- a co tam raz mogę .
a to przepis na tortille ja dałam wiecej zmielonych otrębów tak z 9 łyżek
Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - tortilla
dni z warzywami sa trochę monotonne ale wczoraj robiłam pomidorową z lanymi kluskami- mój wymyślony przepis pucha pomidorów bez skóry do gara dodaje wegety i przyprawy do smaku potem siup blenderem na gładko i do tego kluski - a robie je z 1 jajka 2 łyżek stołowych mazeiny - skrobii kukurydzianej i 2 łyzek zmielonych otrąb mieszam to i wlewam na gotująca zupke , potem chlup do miseczki i dodaję troche serka 0% i pychotaaaa

reklama
kredeczko dzięki za przepis :*
co do kluseczków ja nie zjem, bo jakoś się brzydze kluseczków, kojaża mi się jak ciocia mi takie w rosole kazała jesc a były obrzydliwe:D wiec u mnie kluseczki odpadają niestety, choc widziałm przepis na takie hm...kopytka czy pyzki ale nie wiem, bo jak wyjdą takie lane niekształtne to nie zjem :D

Do góry