małpko to dobrze ze bulki ok, mi tam smakują
te
nugettsy robie tak. Miele otręby albo i nie
kurczaka wrzucam pokrojonego na srednią kosteczkę do jog. nat. z czosnkiem i przyprawami, to tak sobie lezy, najlepeij na noc, ale i pół godziny potrafiłam tylko trzymac, wyjmuje te kosteczki, obtaczam w otrebach i do piekarnika rozgrzanego tak do 180 stopni na jaieś 15-10 minut.
placuszki: (pycha) jak słodkiego sie chce
podaje porcje na 1 dzień zeby nie zjesc wiecej, ja dzis zjadłam bułkę i te placuszki
czyli za duuużo otrębów, ale słodkiego mi sie chciało a satino wykupili w sklepie!)
1 jajo, 3 łyżki otrebów, pół kostki twarogu, pół jaogurtu naturalnego, 6 tab. słodzika rozpuszczonego w wodzie ( można dac aromat smietankowy- ja nie daje, i można dac cały jog. a nie pół- beda wtedy żadsze)
miksujemy i smażymy na mocno rozgrzanej patelni na małym ogniu, nic nie przywiera, do tego dzis z reszty jogurtu zrobiłam polewe na nie( jog+ pół łyżeczki kakao + 2 słodziki) no i zjedłam ze smakiem.
małpko mi te bułeczki przypominają krowie placki
hehhe, kładz je tak na blache żeby były wysokie bo one się rozchodzą wszerz
a i buleczka smakuje najlepiej prosto z pieca
tu fajny przepis małko na
mielone,
piers z kurczaka badz indyka zmielic, ja w blenderze miksuje bo nie mam maszynki
dodajemy cebulkę( tez blenduje)
czosnku duzżżo bo jakos ucieka póżniejjajko
, majeranek ,nac pietruszki, sół pieprz, zmielone otręby tak ze 2 łyżki i to mieszamy, do tego daje tez farsz z pieczarek podduszonych ( w P), ale ciezko go jakos w srodek wcisnac, ale da rade. no i to pieke w renkawie do pieczenia w 180 st. pół godziny. Zjadam z bułka i musztardą, a w PW z surówką
kredeczko ja grzesze tylko jak próbuje czy obiadek Olafka nie jest za goracy
tylko ze raz wyjadłam 1/4 słoiczka tam mi sie chciało owocu, a tam tylko troche jabłuszka w marchewce bylo,
no i ostatnio jem za dużo otrebów, no i te deserki sationo- wczoraj 2 , ale waniliowe nie czekoladowe. słodkiego mi się chce, trzeba ciasto upiec
też juz kryzys przeszłam, albo dalej przechodze. ale nie dam się
Mój przy mnie je czekolade, i inne słodkosci ale mnie nie rusza to.