reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Dawno nie pisałam nic o postępach. Tak więc od jakiegoś czasu Konrad raczkuje, stara sie wstawć na nogi jak Ignaś Kiragold, przytrzymywany pod pachami stawia daleeeeeeekie kroki i najważniejsze mamy już 2 zębole :)))

reklama
Jupiiiiii!!! mamy pierwszego zebola :) dolna lewa jedynka :) w suwaczku go sobie wprowadze jak wrocimy po urlopie, na necie teraz to ja tak "z doskoku" :)
pozdrowionka!

U nas zębole już 4 spore i dwa kolejne w drodze :)
A poza tym Alutka jest motorycznie nadal leniem - jak siedzi to przewala się na buźkę i ciągle nie czai że trzeba się asekurować :). Z pełzania i raczkowania też na razie nic nie wychodzi, turlanie rządzi :)
Ale nauczyła się klaskać hihi, jak my klaszczemy i wołamy "brawooo" to ona strasznie się cieszy i to powtarza :)

dziewczyny Gratuluje zębów :) , u nas idą z góry jedynki już 2 tygodnie i coś się wykluć nie mogą ,a ja czasami mam dość tego marudy ,
a z postępów to pełzanko na maksa, się rozkręcił że nie idzie go zatrzymać zwłaszcza tam gdzie kabelki albo mrugające diody :) , dodatkowo jakieś przygotowania do raczkowania bo pozycję zaczął przyjmować tylko się jeszcze w niej nie porusza hehehe

u nas zebole 2 od.. dawna i pozostalych nie widac, za to raczkujemy i to żwawo od jakis 3 tyg., robimy "mostki" jak Ignaś Kiry a od wczoraj wstajemy najchetniej przy mamie "wspinajac do cyca" hehe. Poza tym Milenka doskonali się oralnie wydając z siebie odgłosy masci wszelakiej wzbudzajac zainterosowanie spoleczenstwa :D

a zapomnialam... choc nei wiem czy to postep czy bardziej ciekawosc... podczas kapieli Milcia zawsze bawi sie sluchawka prysznica, dzis puscilam jej wode i radosc byla przeogromna a próby łapania tej wody przeplatane radosnym chichraniem rozbawily także mamusie :)

Ostatnia edycja:
U nas zębole się wykluwają, na dole dwie jedynki, rozpulchnione na maksa, ale jeszcze nie przebite, u góry lewa jedynka się pokazuje (białe) ale jeszcze się nie wybija. Nie gorączkujemy, ale noce to jedno wiszenie na piersi...
No i chyba okazję mamy do odstawiania smoka, bo ona go teraz nie akceptuje...

Gratulujemy postępów :-)
u nas 8 zębów, Eli sama staje i chodzi przy meblach oraz przy swoim ekstra chodziku, tzn krześle ;-);-) ostatnio jej ulubioną zabawą jest uciekanie i chowanie się przed mamuśką :-)

Co do mojego nicponia to jesli chodzi o mowe to umie:
mama
tata
baba
papa
da [ czyli daj]
ne [czyli nie]
oraz inne dzwieki 'własne'

zrecznosc to umie:
robic papa
puszczac buziaki
kosi-kosi inaczej brawo
dawac czesc
hopsa-hopsa czyli trzyma sie boku łózeczka i skacze :D wydajac nieziemskie okrzyki radosci
siada i siedzi sam
raczkuje w tepie błyskawicy az mu tyłeczek podskakuje
wstaje tudzież upada w iscie akrobatycznym stylu
sam chodzi dookola łózeczka
od dzisaj 'płynnie' chodzi trzymany za raczki a nawet za jedna!!! szok mialam ;)

prosze bardzo jakie swietne klękanko ;) jeszcze troche i sam wstanie....

forumma.jpg
[/URL]
[/img]

Ostatnia edycja:
Co do mojego nicponia to jesli chodzi o mowe to umie:
mama
tata
baba
papa
da [ czyli daj]
ne [czyli nie]
oraz inne dzwieki 'własne'

zrecznosc to umie:
robic papa
puszczac buziaki
kosi-kosi inaczej brawo
dawac czesc
hopsa-hopsa czyli trzyma sie boku łózeczka i skacze :D wydajac nieziemskie okrzyki radosci
siada i siedzi sam
raczkuje w tepie błyskawicy az mu tyłeczek podskakuje
wstaje tudzież upada w iscie akrobatycznym stylu
sam chodzi dookola łózeczka
od dzisaj 'płynnie' chodzi trzymany za raczki a nawet za jedna!!! szok mialam ;)

prosze bardzo jakie swietne klękanko ;) jeszcze troche i sam wstanie....

forumma.jpg
[/URL]
[/img]

ale pieknie, u nas identycznie, tzw. siad płotkarski;) wujek jest dumny bo sam był/jest sportowcem biegaczem przez płotki;) chcialam sie pochwalic ze ignas ma 8 zebów, wszystkie 6 wyszly naraz:) łopaty ze hej:)

reklama
Do góry