reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Kilolek nie przejmuj sie - moim zdaniem on strasznie przegina. Mnie zupełnie dobił ten film dołączony do książki, w której on pokazuje na Luisie, który przy zachowaniu mojej Alutki wygląda jak naćpany :) te wszystkie sztuki. Myślałam sobie potem, ze jestem okropną matką bo nie umiem tak fachowo odkładać...

Jedyne co z tej ksiązki mi się przydało to ubieranie i rozbieranie metodą obracania na boczki :)

A co do raczkowania - ja też nie raczkowałam tylko się suwałam na pupie, a potem od razu wstałam. Alusia jest leniuchem i też pewnie nie będzie raczkować :)

ale sie usmialam:D moj sasiad jasiek ma 9 miesiecy, 2 miesiace temu zaczal wstawac a dopiero teraz raczkowac:D kilolku no problemos z twojos synkos:)

reklama
postepy Amelki: pieknie sama siada z pozycji raczkowania, sama wklada sobie smoka do buzi no i ciagle probuje sie wspinac i wstawac...o sofe, o zabawki o lozeczko.....krzeselko do karmienia...wszystko czego da sie zlapac.....a ja musze miec oczy wkolo glowy zeby gdzies nie rypnela.....jak tak dalej pojdzie to bedzie chodzic szybciej niz bym chciala i wtedy to juz w ogole zwarjuje.....
no co Ty gadasz, tylko się cieszyć....:-D

ja tam się cieszę że moja niunia już tyle potrafi i tylko czekam aż zacznie chodzić ...
już nawet sama umie zsiąść ze słynnego samochodzika... hehe przekłada nogę i buch na podłogę:-p
oczywiśccie z podłogą żart, siedzę obook więc jak przekłada nogę to się łapie mnie i staje, po czym sama siada....

to sa male kombinatorki co....hahahahahaha
no a jak... hihihh
muszą pokazać na co je stać...
hehe oja jak się dzś wspięła po stoliku do laptopa to tak szarpnęła że omal nie poleciała z nim , w ostatniej chwili połapałam, jedną ręką Vi a jedną laptopa:-D

a zapomniałam jeszcze dodać że dziś moja mała na wszystkich pluła i prychała:-D
oczywiście nagrani jest....:tak: więc wam pokazę w najbliższym czasie;-)

Brawo dla Amelki!! Chodzenie, przynajmniej to przy meblach przychodzi szybciej niż można się spodziewać. Mariczka stała 4 dni i proszę:
[video=youtube;VBVPEGpY30g]http://www.youtube.com/watch?v=VBVPEGpY30g[/video]

no super :-) ale ja mysle, ze to strasznie szybko na takie wybyki i boje sie czyto nie jest niezdrowe dla kregoslupa itp...no ale z drugiej strony co...przeciez ich nie zwiazemy...ja staram sie jej nie zachecac i nie stawaiam sama, ale co jak ona samam sie rwie...

reklama
no super :-) ale ja mysle, ze to strasznie szybko na takie wybyki i boje sie czyto nie jest niezdrowe dla kregoslupa itp...no ale z drugiej strony co...przeciez ich nie zwiazemy...ja staram sie jej nie zachecac i nie stawaiam sama, ale co jak ona samam sie rwie...
Nas rehabilitantka ostrzegła tylko żeby nie prowadzać za rączki i nie pozwalać na stawanie na miękkim. Tak może sobie ćwiczyć po swojemu. No i w naszym przypadku ustawiać stópki jeśli podwija paluszki

Do góry