reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postęp w rozwoju u dzieci urodzonych w styczniu 2009

Karolka w dzień śpi raz - max 1,5 godz. :eek: dla mnie to i tak dużo, bo jej siostra nie chciala w tym wieku wogóle spać w dzień.... za to śpi od 20.30 do 8- 8.30 bez przerwy ;-) w nocy nie je od 1,5 miesiąca i nawet jak jej się zdarzało przebudzić, to nie dostawala cycka, tylko ją utuliłam :sorry:
Loginka - witaj :-D ja jakoś nie mam zaufania do szczepionek na grypę - jest tyle powikłań po nich, że jakoś się boje szczepić siebie, nie mówiąc juz o dzieciach :eek:

reklama
Widzę Camel ,że nasze dzieci jakoś tak podobnie przechodzą różne rewolucje i fochy.
Ja mojego karmię w nocy tak co 3 godz może dwie ale bardziej pewnie chodzi mu o cyca niż samo jedzenie.
Ja mam w sumie problem z karmieniem małego bo to taki niejadek.
Byłam dzisiaj u pediatry na kontroli.:-( i dostałam skierowanie na USG brzucha,posiew moczu i badanie krwi z powodu tego,że mały za mało przybiera.Ma obecnie 8700:no: .
Powiedziała mi ,że to wcale nie oznacza,że coś mu jest ale już mam nerwa.

Powiedziała,że jak dzieci zaczynają chodzić,raczkować to wtedy waga się zatrzymuje a tem mój jest już ruchliwy od dawna.Zobaczymy.Pójdę prywatnie na to USG nie będę się po szpitalach włóczyła ,tam jest obłożenie przez tą świńską grypę.

Loginka ja bunt z wózkiem przechodziłam w lipcu i wtedy też kupiłam parasolkę i w niej bardzo lubił spacery a teraz kiedy jest zimniej przeprosiłam stary wózek i wożę
go w większej bo cieplej i jest spokojny.

Ja na grypę się nie szczepię i nigdy nie szczepiłam ani siebie ani nikogo z mojej rodziny szczepić nie mam zamiaru.
Uważam ,że te wirusy są w powietrzu i wszędzie mozna złapać.
Mam w rodzinie lekarkę (męża siostra)na co dzień ma kontakt z chorymi na tą grypę bo pracuje w szpitalu.
Normalnie się spotykamy i przyjeżdża do nas ,do małego.
Co ma być to będzie.

Jak mam nauczyć tego mojego pić z butli????
Dałam mu dzisiaj po powrocie z przychodni 80 ml mleka z kaszką to wypił 70 ml.
Może małymi kroczkami i dam radę.Wcześniej wypił mi raz 30 a drugim razem wcale.
Przez to ja się zniechęcam a widać nie potrzebnie.

Vega - jak klikasz odpowiedź, to niżej masz "zarządzaj załącznikami" - klikasz i otwiera się nowe okienko, klikasz w przeglądaj i wrzucasz jakąś fotkę z kompa i klikasz "wyślij" ;-)

u nas też od niedzieli coś sie młodej poprzestawiało :eek: też pierwsza pobudka jest później niż zwykle - wcześnie była właśnie ok 9 - czasem przed czasem po, a teraz dopiero po 11 :happy: więc wcześniej wychodzę z nią na spacer. a druga drzemka jest po 16 - a nie lubie jak tak późno chodzi spać, bo jak wstaje to i tak jest taka rozmemłana - maruda już do końca wieczoru :eek: w nocy tez jakoś częściej prosi sie o cycka :wściekła/y: a już była tak w miarę fajnie.... może to skok?? ;-)

ja nie szczepiłam na grypę - sama się nie szczepię to i młodej nawet nie myślałam, żeby szczepić ;-)

Vega - a zkubeczka tez nie chce pić? ja Oli z butli już pić nie ucze, tylko z kubeczka ;-)

Dzięki dziewczyny za odp co do szczepienia, już myślałam że to ja jestem taka nieroztropna:zawstydzona/y:
Ikab pozazdrościc- 12 godz, snu bez przerwy, marzenie.
VegaVega czy 8700 to mało? Chyba niepotrzebnie Ci ta lekarka strachu robi, no ale wiadomo lepiej sprawdzic, wtedy ma sie pewnośc, a tak to mozna sobie gdybac.
A jeszcze dziewczyny jedno pytanie- co serwujecie swoim dzieciaczkom na śniedania? Ja muszę się nagimnastykowac,żeby coś wcisnąc swojej córci, najczęściej kończy sie tym,że wypije trochę mleka, coś tam podłubie a mi zostaje sterta zmywania. Wspomnę,że kaszki odpadają bo tych jak mi sie na kolację uda wcisnąc to dobrze, i tak jak nie to to może to. W sumie nie powiem że jest jakimś niejadkiem ale mnie ju tak męczy to wymyslanie i dogadzanie:confused2:

Dzięki mamjakty zaraz sprawdzę czy mi wyjdzie :) :tak:

Załączniki

• DSC01506.jpg
    DSC01506.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC01516.jpg
    DSC01516.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 36
Pierwsza fotka to mój starszy syn ( w czerwonej wanience)w mniej więcej wieku Bartusia a dwa kolejne to Bartuś to było robione gdzieś w lipcu lub sierpniu.

mamjakty z kubeczka coś tam pije też za mało co prawda ale mi wygodniej z butelki będzie go karmić.Jest mi obojętne z czego aby wypijał chociaż te 120ml. bo o 200 nawet nie marzę.
A dzieci śpią dłużej bo długo jest ciemno.

Załączniki

• DSC01374.jpg
    DSC01374.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 33
  • DSC01357.jpg
    DSC01357.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 39
  • DSC01360.jpg
    DSC01360.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
VegaVega - ale twoje chlopaki są fajowe i takie do siebie podobne :szok: chyba, że mi się tak wydaje tylko... Karola jest też strasznie podobna do Pauli - śmiejemy się, że mamy małą kopię Paulinki :-D waga nam też stanęła na 9kg i nic ruszyć nie chce, ale mi lekarz powiedział, że to normalne, bo przecież ta moja wiercipięta 5 min nie usiedzi spokojnie :sorry: Karola pije z tego kubeczka treningowego o którym kiedyś pisałam - wydaje mi się, że technika picia z niego przypomina technikę picia z butli, tylko ten dziubek ma inny kształt niz smoczek :eek: ale mogę się mylić :-p próbowalaś z tego kubeczka dawać Bartusiowi ? z niego się pije szybko, a nic sie nie wylewa...

reklama
Mój mały robi sobie jeszcze dwie drzemki po ok. 1 godz., ale czuję że niedługo się to skończy bo pierwsza jest coraz później, więc drugi raz zasypia mi nawet o 16.
Coraz lepiej mu idzie picie z kubeczka niekapka, ale i tak najbardziej lubi butelkę.

Do góry