reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@roki_1991
Dziękuję! Właśnie odebrałam wynik bety z wczoraj 18824,00. Równo tydzień temu beta 1276,00. Na usg jest taka malusieńka kreseczka z prawej strony i to chyba zarodeczek. Trzymajcie dziewczyny za mnie kciuki jak możecie. Mam nadzieję, że nie wyląduje w szpitalu psychiatrycznym :)
Gratuluje i trzymam kciuki!!!
A chodzisz jeszcze do prof Jerzak?

Bierzcie leki ;) bylam juz u dwóch ginow, gadałam z wujkiem lekarzem i ta substancja byla od zawsze w śladowych ilościach. Mi kazali brać :) biore 500sr

Ps ale sie wkurzyłam na piepr****** dziennikarzy i te głupie artykuły bo sieją panikę i kobiety w ciąży sie denerwują. Ja sie tak wystraszylam az mi małego szkoda ze go tak denerwuje..... żeby mu to wynagrodzić kupiłam mu dzisiaj pierwszego bodziaka <3

@Wikunia7 domyślam się że też sie tak wystraszylas jak i ja... :) ps mi jeszcze ginka powiedziała ze ta sama substancja w duzych ilościach wyszła w ranigascie a jej pacjentki maja zdrowe dzieci a braly go codziennie większość ciąży. A tu w metforminie sa śladowe ilości przy produkcji.... więcej tego w smieciowym jedzeniu mamy niz w tym leku.
Jak sie czujesz ?

@dagmarie25 wiesz i tak się boję to brać bo ja w sumie dostałam ten lek profilaktycznie i teraz się zastanawiam czy to był sens brać tak w ciemno jak tu takie rztxzy wychidza:/niby mam brać 1 trymestr tak mi ginekolog mówiła a kiedyś moja endokrynolog mówiła że trzeba o stawić ale wolę słychać ginekologa. Muszę i tak zrobić glukoze na czczo to zobaczymy czy wszystko dobrze. A czuje się w miarę dobrze bardziej takie zmęczenie i choroba jakby brała ale dziś jednak się oszczędzam bo wczoraj większe plamienie miałam ale to może jeszxze schodzić ten krwiak. Ten 1 trymestr będzie masakra jeszxze badania trzeba wkoncu zrobić a się boję że coś wyjdzie. A Ty jak się czujesz?

@Wikunia7 ja też profilaktycznie bo najmniejszą dawkę. Pisałaś do ginekologa pytałaś o metformine czy masz brać ? Z tego co wiem to lepiej nie odstawiac tak wcześnie bo to grozi poronieniem.... ja jestem w 16tc i jakbym miala odstawić to sie boję.... :(
U mnie oki, mały ma sie dobrze, ja świruje bo macica ciągnie i ciąży ale podobno to normalne.... wczoraj mialam wizyte i wszystko ok wiec widać tak ma być.

reklama
@dagmarie25 triche mi głupio pisać do mojej ginekolog już wczoraj pisałam z czymś innym. Też raczej się boję obstawic skoro już tyle brałam poczekam jeszxze na dodatkowe informacje może coś podadzą. To super że wszystko dobrze u Ciebie ja to chyba zwariuje bo dopiero za 2 tyg wizyta nastepna:/

Do góry