reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@dagmarie25 triche mi głupio pisać do mojej ginekolog już wczoraj pisałam z czymś innym. Też raczej się boję obstawic skoro już tyle brałam poczekam jeszxze na dodatkowe informacje może coś podadzą. To super że wszystko dobrze u Ciebie ja to chyba zwariuje bo dopiero za 2 tyg wizyta nastepna:/
Ja wczoraj bylam na wizycie a dzisiaj juz pisałam sms do lekarza :D no coz.... najwyżej będę na czarnej liście pacjentów :)
Ja chodzę na wizyty co tydzień... teraz bede miala za 2 tyg bo dopiero 17.12 ale lekarz nie chce mnie wcześniej widzieć :(

@babydust daj znać co diabetolog powie :)

reklama
@dagmarie25 ja jeszxze może napiszę nie mówię że nie:) no właśnie moja ginekolog uważa że nie można teraz zaczesto męczyć malucha usg ja bym wolała co tydzien:) a kiedy miałaś założona kartę ciąży bo ha do tej pory nie mam nie wiem czemu może że względu na tą niewiadomą i zawirowania:/

@dagmarie25 ja jeszxze może napiszę nie mówię że nie:) no właśnie moja ginekolog uważa że nie można teraz zaczesto męczyć malucha usg ja bym wolała co tydzien:) a kiedy miałaś założona kartę ciąży bo ha do tej pory nie mam nie wiem czemu może że względu na tą niewiadomą i zawirowania:/
Mi założyli w 8t3d karte, pierwsze usg serduszkowe bylo w 6t3d i 2 tyg później znowu usg i karta ciąży :)

@dagmarie25 dzieki:)
A dziewczyny która biorą encorton, Letrox, heparyne jak mialyscie badana glukoze na czczo wszystko bralyscie po badaniach?
Ja wszystko po pobraniu w wc medicover 😋

@dagmarie25 kochana mi Malina kazał odstawić gluko 500 w 16 tygodniu ginekolog w 12 tygodniu endokrynolog po tescie pozytywnym. Odstawiłam sama w 23 tygodniu haha i taki tak mi cukrzyca wyszla a robiłam glukozę pod obciążeniem w 27 Ty i chciałam zrobić przerwę ok 2 tygodnie bo podobno tak trzeba diabetolog ojca mi tak powiedział a poza tym bałam sie brać do końca ba własną rękę bo w pierwszej ciąży miałam podejrzenie hipotrofii.

@Porzeczka1234 a teraz bierzesz metformine tzn w tej ciąży ? Ja sama nie wiem bo lekarze mowili zeby brać do końca ciąży. Malina tez kazal odstawić wcześniej...... a teraz po tej info z tym zanieczyszczeniem to juz człowiek głupieje :)

@Porzeczka1234 a teraz bierzesz metformine tzn w tej ciąży ? Ja sama nie wiem bo lekarze mowili zeby brać do końca ciąży. Malina tez kazal odstawić wcześniej...... a teraz po tej info z tym zanieczyszczeniem to juz człowiek głupieje :)
W poprzedniej z Zosia nie brałam w ogole mety. W tej brałam do 23 tygodnia bałam sie odstawić ale później bałam sie bardziej tej hipotrofii więc odstawiłam i bylam na diecie cukrzycowej niestety nie pomogła mi dieta tzn moje cukry na czczo sa za wysokie i biore insulinę 5 j wieczorem to bardzo mało ale mogę wiecej zjeść a były dni w których byłam głodna jak byłam na samej diecie. Córka jest wieksza o tydzień ale objawów makrosomi nie ma żadnych tym bardziej hipotrofii wiec jestem z rezultatu zadowolona . Ja przytyłam mało jak na mnie bo 7 kg a mam 34+2 z Zosia przytyłam 19 kg a urodziła sie rowno w 38 tygodniu ciąży. Suma sumarum bałam sie brać mety do końca na własną rękę chodź miałam dostęp do recept i leku ale musiałabym kłamać nawet w dniu porodu że ją brałam cała ciąże a to trochę mnie przerosło " odpowiedzialność:

No ja chciałam odstawić kolo 30tc :D napisałam do gynemedu i zobacze co profesor zaleci w związku z metformina :) jak każe odstawić to tak zrobię..... ehh powiem wam ze pech akurat tak w ciąży się dowiedzieć ze lek ma coś co moze szkodzić bo niby poczytalam o tym i nie jest to niebezpieczna substancja nawet jeśli ilości są poza normą to na płód nie wpłynie..... ale sama świadomość że możesz brać lek ktory ma coś co "nie jest fajne" to tak źle się robi człowiekowi..... :(

Ja wczoraj bylam na wizycie a dzisiaj juz pisałam sms do lekarza :D no coz.... najwyżej będę na czarnej liście pacjentów :)
Ja chodzę na wizyty co tydzień... teraz bede miala za 2 tyg bo dopiero 17.12 ale lekarz nie chce mnie wcześniej widzieć :(

@babydust daj znać co diabetolog powie :)

Moja gin nie chciała mnie widzieć częściej niż co 3tyg, a ja i tak pierwszy trymestr kombinowalam i za każdym razem znalazłam powód żeby być co 2tyg :p

reklama
Moja gin nie chciała mnie widzieć częściej niż co 3tyg, a ja i tak pierwszy trymestr kombinowalam i za każdym razem znalazłam powód żeby być co 2tyg :p
Podziwiam że dałaś radę co 2 tyg :D ja poki co zgłaszam sie co tydzień a mój lekarz ma mnie dość :( :D mój mąż też juz narzeka że za często i ze ma dość.... no mam nadzieję ze wytrzymam do 17.12 :)

Do góry