reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Spokojnie, wiesz że te pomiary i obliczenia wagi są średnio dokładne. Jesteś w szpitalu, pod opieką a to najważniejsze. Będzie wszystko dobrze, głowa do góry :)
A na kiedy teoretycznie masz termin??
Dwóch lekarzy badalo mnie na dwóch sprzetach i nie chce byc inaczej. Termin na 12 marca. Bardzo chce rodzic naturalnie ale co życie przyniesie to zobaczymy...

reklama
@Zzzzzz u mnue 2 różnych mierzyło na różnych sprzętach w ciągu 2 dni. Pierwszy pomiar: 2670, na drugi dzień 2674. Bez wzajemnych konsultacji. Po 5 godzinach Maja 2330. Także Żanetka widzisz jak to z pomiarami. Oby się obaj machnęli, a Zuzka była ciut większa. Chocuaz Ty i tak masz już ją donoszoną :)
@marzycielka81 juz czas na zmniejszenie objawów i cieszenie się ciążą :). Kciuki za te wyniki :).
@plastulinka lecisz jak burza
@roki_1991 a Ty to już powoli torbę pakuj ;)

@Zzzzzz wierzę w to że będzie u was wszystko dobrze :) 12.03 to już za chwileczkę :)
@marshia no jeszcze troszkę czasu mi zostało, ale pewnie w połowie marca spakuje żeby spać spokojniej ;)

@plastulinka :) A no to faktycznie niespodzianka.
Pomyliłaś się tzn , że dni szybko Ci uciekają i żyjesz do przodu! No i super ! To 1 dzień różnicy mamy :)

@justkaki to trzymam kciuki by i z krwi było ok, choć pamiętaj to tylko statystyki:) mi to lekarka mówiła, że to badanie bez sensu, przy blizniakach tymbardziej, no ale było w pakiecie to zrobiłam. Na szczęście wyszło ok, ale gdyby nie to i tak miałam nastawienie , żeby się nie przejmować :)
Przy córce 8 lat temu też robiłam te badania i dla mnie było to po prostu informacyjnie. Nie biorę pod uwagę że może być zle.

Ja znowu opryszczka:( w styczniu w nosie, teraz na ustach. Buuu
Przy najbliższej wizycie podpytam gina o to.

@Charlotte21, @Marthi immunofenotyp to inaczej test imk, inaczej subpopulacje limfocytów.
Najważniejsze w wyniki są komórki Nk. Jak będą za wysokie to znaczy ze organizm może atakować zarodek.

Z badań jeszcze można zbadać nasienie - Fragmentacja dna lub inaczej chromatyna. Tak jak pisze Porzeczka, to może być tez powód poronienia.

Ja tez jestem po jednej ciąży, poronionej podobnie jak ty. Z tym ze ja mimo ze tak jak u ciebie - cykle idealne, owulacje idealne, endo idealne, to nie zachodzę. O tamta ciąże staralismy się rok. Od czasu poronienia staralismy się od razu, i minęło już 3,5 roku, w tym cykle naturalne, cykle stymulowane, cykle wzpomagane, 2xiui, 3xivf.

Ktoś pisał o ovitrelle jako wsparcie. Tak, stosuje się to żeby wspomóc ciałko żółte w produkcji progesteronu. Mój gin tez to stosował jak pacjentka miała problem z progiem i w klinikach ivf tez czasem to stosują.

@Marthi :*

I dla wszystkich staraczek tez buziaki, trzymajcie się!! [emoji1377]

@bertha dzięki za podpowiedź. ;) najpierw w poniedziałek zrobię to badanie i zobaczymy co wyjdzie. W sumie to ja też mam ładne cykle i też nie zachodzilam. O ciążę staraliśmy się 2 lata. Ale stało się jak się stało i może zaczniemy starania w przyszłym cyklu. ;) I mam taką nadzieję że nie będą to znowu 2 lata. Dlatego tyle badań porobilam. Myślałam że mamy tylko problem z poczuciem, ale okazuje się że mam też problem z utrzymaniem. Cicho liczę na to że to po prostu jednorazowe poronienie. ;/

@bertha dzięki za podpowiedź. ;) najpierw w poniedziałek zrobię to badanie i zobaczymy co wyjdzie. W sumie to ja też mam ładne cykle i też nie zachodzilam. O ciążę staraliśmy się 2 lata. Ale stało się jak się stało i może zaczniemy starania w przyszłym cyklu. ;) I mam taką nadzieję że nie będą to znowu 2 lata. Dlatego tyle badań porobilam. Myślałam że mamy tylko problem z poczuciem, ale okazuje się że mam też problem z utrzymaniem. Cicho liczę na to że to po prostu jednorazowe poronienie. ;/

Tak może być właśnie ze to jednorazowe, po prostu zarodek był zły. Ja miałam tez w ciąży krwiaka. Myśle ze coś z krzepliwością mogło być nie tak.
Robiłaś badanie genetyczne zarodka?

A ten immunofenotyp po owu się powinno robić. Jesteś po owu a przed @ akurat?
Chociaż ja robiłam w różnych fazach cyklu i zawsze wychodziło podobnie, ale Paśnik zawsze każe po owu (choć jak mi się owu przesunela i wynik miałam z dnia owu to już nie kazał wcale powtarzać).

@Zzzzzz kochana trzymam kciuki będzie wszystko dobrze. Pamiętaj nie ważne jak waża Zuza. Gdzie Leżysz możesz na priv?

@plastulinka Marysia ❤❤❤❤ pięknie . Gratuluję nowego domku .

@justkaki na pewno papa wyjdzie dobrze pamiętaj jak @Oczekujaca123 pisze to statystyka stresująca ale jednak statystyka.

@bertha twoja informacja wyczerpująca wyjełaś mi to z ust. Co u Ciebie?

@Oczekujaca123 sorki , ze dopiero teraz. Ja kupowałam te trochę mi gin dała moja tzn 100 szt może kazała mi sprawdzać co 3,4 dni chyba ze kolor niebieskawy, turkus i tym podobne odcienie to przyjechać bo albo zakażenie albo wody mnie nigdy nie zawiodły nie musze ci pisac ze od 29 tygodnia iak mi o tym powiedziala sprawdzalam codziennie

Link do: Paski papierki lakmusowe 80 szt Test Ph Metr 1-14 - Opinie i ceny na Ceneo.pl

@marzycielka81 a czemu nie idziesz na l4?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry