reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Trochę nam się posypało z tym porodem. Tzn na pewno urodze ale nie wiem jak i kiedy :p wczoraj byłam na wizycie no Zuza stoi w miejscu z waga od 2 tygodni. Leze więc od wczoraj w szpitalu. Ona waży 2380 gram. Takze no, caly czas pod górkę.

reklama
Witajcie. U nas dziś 13+5.
Przedwczoraj wzięłam ostatnią tabletkę medrolu, więc gdzies z tylu głowy siedzi strach. Staram się nie myśleć o tym.
Dolegliwości ciążowe pomału odchodzą i buzia się ładniejsza robi, od kilku dni nie wyskakują nowe potworki :)
Brzuszek się zaokraglil choć na wadze w zależności od pory dnia + 0.5-1 kg dopiero.
Trochę męczą mnie bóle głowy, ale to związane ze zmianami pogody no i ciśnienia, zawsze tak reaguje.

Miłego weekendu dla Wszystkich. U nas słonecznie ale mroźno. Brrr :)

Witajcie. U nas dziś 13+5.
Przedwczoraj wzięłam ostatnią tabletkę medrolu, więc gdzies z tylu głowy siedzi strach. Staram się nie myśleć o tym.
Dolegliwości ciążowe pomału odchodzą i buzia się ładniejsza robi, od kilku dni nie wyskakują nowe potworki :)
Brzuszek się zaokraglil choć na wadze w zależności od pory dnia + 0.5-1 kg dopiero.
Trochę męczą mnie bóle głowy, ale to związane ze zmianami pogody no i ciśnienia, zawsze tak reaguje.

Miłego weekendu dla Wszystkich. U nas słonecznie ale mroźno. Brrr :)
@plastulinka Na kiedy masz termin ? Ja jutro 22tc :)
Zaczęłaś już coś z wyprawki ?

@justkaki super! :* byłaś na prenatalnych ? Czy przegapiłam [emoji17] też mam bóle głowy ostatnio, ale to tak.jak mowisz pogoda i ciśnienie :(

Trochę nam się posypało z tym porodem. Tzn na pewno urodze ale nie wiem jak i kiedy :p wczoraj byłam na wizycie no Zuza stoi w miejscu z waga od 2 tygodni. Leze więc od wczoraj w szpitalu. Ona waży 2380 gram. Takze no, caly czas pod górkę.

Spokojnie, wiesz że te pomiary i obliczenia wagi są średnio dokładne. Jesteś w szpitalu, pod opieką a to najważniejsze. Będzie wszystko dobrze, głowa do góry :)
A na kiedy teoretycznie masz termin??

@justkaki super! :* byłaś na prenatalnych ? Czy przegapiłam [emoji17] też mam bóle głowy ostatnio, ale to tak.jak mowisz pogoda i ciśnienie :(
He he ale zabłysłam[emoji23] pomyliły mi się dni tygodnia. Myślałam że dziś poniedziałek.[emoji23] W poniedziałek zaczynam 22 tydz.

Nie mam nic z wyprawki bo od środy mieszkam dopiero w swoim dowym, ślicznym wymarzonym domku więc nie było sensu wcześniej gromadzić. Teraz mąż wyjechał na prawie w tyg więc mogę zacząć szaleć w sklepach z artykułami dzieciecymi. No i tydzień temu zmieniła nam się płeć u bobaska bo miał być Olek a będzie Marysia. Także dobrze że nic nie kupiłam wcześniej.

@Zzzzz trzymam za Was kciuki

@justkaki u mnie dziś 13 tc 6 dzień. Dolegliwości trochę zelzaly jakiś tydzień temu. Teraz czekam na wyniki badań prenatalnych i odliczam 3 tygodnie jeszcze do pracy

Tak, byłam 11.2 usg wszystko ok, rozmiary dokładnie jak wg miesiączki. Czekam na wyniki z krwi, ale żeby znów nie jeździć to poprosiłam o wysłanie. W przyszłym tygodniu powinnam mieć.

reklama
Tak, byłam 11.2 usg wszystko ok, rozmiary dokładnie jak wg miesiączki. Czekam na wyniki z krwi, ale żeby znów nie jeździć to poprosiłam o wysłanie. W przyszłym tygodniu powinnam mieć.
@plastulinka :) A no to faktycznie niespodzianka.
Pomyliłaś się tzn , że dni szybko Ci uciekają i żyjesz do przodu! No i super ! To 1 dzień różnicy mamy :)

@justkaki to trzymam kciuki by i z krwi było ok, choć pamiętaj to tylko statystyki:) mi to lekarka mówiła, że to badanie bez sensu, przy blizniakach tymbardziej, no ale było w pakiecie to zrobiłam. Na szczęście wyszło ok, ale gdyby nie to i tak miałam nastawienie , żeby się nie przejmować :)

Do góry