Ja ze swojej strony dopowiem, że w żadnej ciąży nie miałam mdłości, właściwie w grupie ok 30 mam mdłości miało może ze 2. W pierwszej ciąży tylko w czasie kiedy powinnam dostać okres miałam bardzo tkliwe piersi, ale minęło to bardzo szybko, właściwie jak ręką odjął.
reklama
Dzięki, ja za każdym razem jak byłam w ciąży to miałam przez te 5-6 tyg różne objawy, dlatego jestem tak spanikowana, że ich już nie mam bo wcześniej oznaczało to zwyczajnie zatrzymanie rozwoju ciąży.Ja ze swojej strony dopowiem, że w żadnej ciąży nie miałam mdłości, właściwie w grupie ok 30 mam mdłości miało może ze 2. W pierwszej ciąży tylko w czasie kiedy powinnam dostać okres miałam bardzo tkliwe piersi, ale minęło to bardzo szybko, właściwie jak ręką odjął.
Byłam u lekarza i…popłakałam się na fotelu jak zobaczyłam bijące Nigdy nie doszłam do tego etapu, jestem w szoku, Pani doktor powiedziała, że mogę nie odczuwać tej ciąży przez te wszystkie leki, które biorę. I tak jak mi napisałaś ostatnio - będę szła od etapu do etapu, to samo powiedziała ginekolog, żeby się cieszyć, ale będziemy przechodzić kolejno od etapu do etapu. Wiadomo, że może być rożnie, jeśli dotrwamy do stycznia to prenatalne, których się boję bo mam już swoje lata przecież, ale na razie nie wybiegam tak daleko bo za 2 tyg wizyta i muszę jeszcze omówić branie encortonu i acoffilu z dr Sydorem.
Gratuluje Jeśli to możliwe, to bierz encorton do 16 tc, a potem powolutku zmniejszają dawkę aż odstawisz. Pokonuj etap po etapie i na ile to możliwe ciesz sie ciąża. Bo to ważny etap. A wiek... Ja też miałam swoje lata. A mimo to prenatalne były ok. Wiek o niczym nie przesądza. Życzę ci nuuuuudnej ciąży aż do rozwiązania co najmniej w 38tc i urodzeniu zdrowego żywego różowego bobasaByłam u lekarza i…popłakałam się na fotelu jak zobaczyłam bijące Nigdy nie doszłam do tego etapu, jestem w szoku, Pani doktor powiedziała, że mogę nie odczuwać tej ciąży przez te wszystkie leki, które biorę. I tak jak mi napisałaś ostatnio - będę szła od etapu do etapu, to samo powiedziała ginekolog, żeby się cieszyć, ale będziemy przechodzić kolejno od etapu do etapu. Wiadomo, że może być rożnie, jeśli dotrwamy do stycznia to prenatalne, których się boję bo mam już swoje lata przecież, ale na razie nie wybiegam tak daleko bo za 2 tyg wizyta i muszę jeszcze omówić branie encortonu i acoffilu z dr Sydorem.
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć❤ Jutro mam rozmowę z dr Sydorem, ale z tego co mówiła moja ginekolog to najlepiej brać encorton do 10 tygodnia bo to jednak steryd i jeśli nie trzeba to najlepiej nie brać, ale oczywiście decyzję zostawia dr Sydorowi. A ja nie potrafię się odnaleźć w tej nowej rzeczywistości, z jednej strony boję się cieszyć, nastawiać, ale z drugiej strony mam w brzuszku małą istotkę z bijącym serduszkiem i ciężko o tym nie myśleć. Pewnie im bliżej będzie kolejnej wizyty u mojej Pani dr czyli 9 grudnia, tym bardziej będę znowu szaleć. Dzięki za wsparcie bo chyba nikt nie jest w stanie zrozumieć kobiety, lepiej niż druga kobieta, która przeszła to samo i zna temat.Gratuluje Jeśli to możliwe, to bierz encorton do 16 tc, a potem powolutku zmniejszają dawkę aż odstawisz. Pokonuj etap po etapie i na ile to możliwe ciesz sie ciąża. Bo to ważny etap. A wiek... Ja też miałam swoje lata. A mimo to prenatalne były ok. Wiek o niczym nie przesądza. Życzę ci nuuuuudnej ciąży aż do rozwiązania co najmniej w 38tc i urodzeniu zdrowego żywego różowego bobasa
Rozumiem, że najlepiej nie brać leków w ciąży, ale ty już dużo straciłaś. Encorton chroni przed immunologia, a ona odpuszcza dopiero po 16tc. Stąd moja propozycja.Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć❤ Jutro mam rozmowę z dr Sydorem, ale z tego co mówiła moja ginekolog to najlepiej brać encorton do 10 tygodnia bo to jednak steryd i jeśli nie trzeba to najlepiej nie brać, ale oczywiście decyzję zostawia dr Sydorowi. A ja nie potrafię się odnaleźć w tej nowej rzeczywistości, z jednej strony boję się cieszyć, nastawiać, ale z drugiej strony mam w brzuszku małą istotkę z bijącym serduszkiem i ciężko o tym nie myśleć. Pewnie im bliżej będzie kolejnej wizyty u mojej Pani dr czyli 9 grudnia, tym bardziej będę znowu szaleć. Dzięki za wsparcie bo chyba nikt nie jest w stanie zrozumieć kobiety, lepiej niż druga kobieta, która przeszła to samo i zna temat.
Hej Dziewczyny, jestem po konsultacji z doc P. Cztery transfery beta 0, mam do wykonania allo mlr, cross, ana3 i ewentualnie kir ja. Która z Was również badała i coś wyszło? Jakieś leki przed transferem? Szczepien się obawiam a immunoglobulin jeszcze bardziej, gdyby co..
reklama
Dziewczyny pomóżcie! Córka urodzona 9lat temu . Przez 1,5 roku 4 poronienia.
Badania zrobione to
ANA1 dodatnie,
ANA2 Cytoplazmatyczny1:160
ANA 3
-ribosomal-O-protein(RIB) (+)graniczny
KIRy GENOTYOP BX
-obecne 2DL1,2DL2,2DL3,2DL4,2DL4,2DS2,2DS4,2DS4,3DL1,3DL2,3DL3,2DP1,3DP1,3DP1
-nieobecne 2DL5g1,2DL5g2,2DS1,2DS3,2DS5,3DS1
CHLYMYDIA, MYCOPLASMA, UREAPLSMA nie wykryto
Zespół antyfosfolipidowy brak
P. Ciala przeciw glikoproteinie brak
P. Ciała przeciwkardiolipinie brak
Antykolugant toczniowy ujemny
Białko C w normie
Trombofilia : czynnik V Leiden nie wykazano mutacji, Czynnik V R2 H1299R nie wykazano, Mutacja MTHFR C^77T nie wykazano, Mutacja A1298C wykazano obecność mutacji, Mutacja 675wykazano obecność polimorfizmu
Immunofetyp ( zrobiony 6dni po poronieniu):
leukocyty 8,22
liczba limfocytów 2,48
liczba limfocytów T 1,97
liczba limfocytów B 0,32
liczba limfocytów T 1,35
liczba limfocytów T (CD3+CD8) 0,52
liczba komórek NK (CD3-CD56-CD16) 0,19
liczba limfocytów CD5 1,92
liczba limfocytów CD5+CD19 0,030
stosunek limfocytów CD4+CD82,59
%limfocytów 30,2
%limfocytów T 79,5
% limfocytów B 13,1
%limfocytów T 54,3
%limfocytów T CD3+CD8 21
%komórek NKCD3-CD56+CD16 7.8
%komórek z wysoką ekspresją CD56 2.8
%komórek z niską ekspresją 97.2
%limfocytów CD5+77.3
%limfocytów CD5+CD19 1.2
Antytrombina, białko C/S w normie
Badania zrobione to
ANA1 dodatnie,
ANA2 Cytoplazmatyczny1:160
ANA 3
-ribosomal-O-protein(RIB) (+)graniczny
KIRy GENOTYOP BX
-obecne 2DL1,2DL2,2DL3,2DL4,2DL4,2DS2,2DS4,2DS4,3DL1,3DL2,3DL3,2DP1,3DP1,3DP1
-nieobecne 2DL5g1,2DL5g2,2DS1,2DS3,2DS5,3DS1
CHLYMYDIA, MYCOPLASMA, UREAPLSMA nie wykryto
Zespół antyfosfolipidowy brak
P. Ciala przeciw glikoproteinie brak
P. Ciała przeciwkardiolipinie brak
Antykolugant toczniowy ujemny
Białko C w normie
Trombofilia : czynnik V Leiden nie wykazano mutacji, Czynnik V R2 H1299R nie wykazano, Mutacja MTHFR C^77T nie wykazano, Mutacja A1298C wykazano obecność mutacji, Mutacja 675wykazano obecność polimorfizmu
Immunofetyp ( zrobiony 6dni po poronieniu):
leukocyty 8,22
liczba limfocytów 2,48
liczba limfocytów T 1,97
liczba limfocytów B 0,32
liczba limfocytów T 1,35
liczba limfocytów T (CD3+CD8) 0,52
liczba komórek NK (CD3-CD56-CD16) 0,19
liczba limfocytów CD5 1,92
liczba limfocytów CD5+CD19 0,030
stosunek limfocytów CD4+CD82,59
%limfocytów 30,2