reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
@SheWolf brać leki - bierzesz, chodzić do lekarza- będziesz... A przede wszystkim ! Nie panikowac, cieszyć się, nie układać czarnych scenariuszy, nauczyć się cierpliwości i dbać o siebie... (czyli zachować spokoj- coś co mi zupełnie nie wychodzi , ale wierzę , że Tobie się uda! ) trzymam kciuki.Dziewczyny dzis zobaczylam upragnione dwie kreski [emoji173]️[emoji173]️ W koncu! Strasznie sie ciesze, choc panika pewnie przyjdzie niedlugo!
Jestem na Encortonie, Acardzie, lekach na tarczyce i wlacze dzis heparyne.
Co jeszcze moge zrobic?
Gratulacje :* [emoji7]
Charlotte21
Badań genetycznych nie robiłam. Jakoś to mnie wtedy przerosło. Nie wiedziałam co mam zrobić. ;/Tak może być właśnie ze to jednorazowe, po prostu zarodek był zły. Ja miałam tez w ciąży krwiaka. Myśle ze coś z krzepliwością mogło być nie tak.
Robiłaś badanie genetyczne zarodka?
A ten immunofenotyp po owu się powinno robić. Jesteś po owu a przed @ akurat?
Chociaż ja robiłam w różnych fazach cyklu i zawsze wychodziło podobnie, ale Paśnik zawsze każe po owu (choć jak mi się owu przesunela i wynik miałam z dnia owu to już nie kazał wcale powtarzać).
Jeżeli chodzi o moje badanie to faktycznie Panie w momencie umawiania mnie na badanie mówiły że muszę być po owulacji i na szczęście tak jest. trochę nie mogę się już doczekać. Bo tak bardzo czekam już na kolejny cykl aby zacząć starania. ( o ile wszystko będzie dobrze)
A u Ciebie wyniki były Ok?
marshia
@Hatice ładny obrazek
@SheWolf woooww. Kciuki, a jeszcze pare dni temu pisałaś chyba, ze trzeba będzie pogodzić się z tym, ze jest jedno Kciuki, kciuki, kciuki
@Oczekujaca123 myślę, że m spełni kazdą prośbę i zachciankę. Nawet okiem nie mrugnie. Oby szybko zleciały Ci teraz bez stresu te 2 tygodnie, żeby przejść przez tą granicę. A potem byle do 26 tc i byle do 30 A potem byle kazfy 1 tydzień więcej. Ja takie miakam granice na tym etspie. I wtedy zaczekam kompletować wyprawkę. W 22 tc
@marzycielka81 brawo za cukry! Widze, charakter masz jak ja. Niestety u mnie obróciło sie to trochę przeciwko mnie. Bo nawet przedwczoraj jak zawiozłam do pracy wniosek o macierzyński to godzinę spędziłam na tel rozmawiając z biurem rach, które przejęło moje obowiązki i kolejną godzinę kończąc jakieś stany magazynowe, bo „nikt tego nie ogarnia, a trzeba do bilansu”. A potem gnałam na złamanie karku na usg główki Mai, cycki myslałam, ze mi wybichną. Gdyby dało się cofnąć czas miałabym w d.... kończenie spraw i poszłabym na l4 we wrześniu, w 20 tc, nie patrząc, ze nie ma zastępstwa. No ale wiadomix - mądry Polak po szkodzie .
@SheWolf woooww. Kciuki, a jeszcze pare dni temu pisałaś chyba, ze trzeba będzie pogodzić się z tym, ze jest jedno Kciuki, kciuki, kciuki
@Oczekujaca123 myślę, że m spełni kazdą prośbę i zachciankę. Nawet okiem nie mrugnie. Oby szybko zleciały Ci teraz bez stresu te 2 tygodnie, żeby przejść przez tą granicę. A potem byle do 26 tc i byle do 30 A potem byle kazfy 1 tydzień więcej. Ja takie miakam granice na tym etspie. I wtedy zaczekam kompletować wyprawkę. W 22 tc
@marzycielka81 brawo za cukry! Widze, charakter masz jak ja. Niestety u mnie obróciło sie to trochę przeciwko mnie. Bo nawet przedwczoraj jak zawiozłam do pracy wniosek o macierzyński to godzinę spędziłam na tel rozmawiając z biurem rach, które przejęło moje obowiązki i kolejną godzinę kończąc jakieś stany magazynowe, bo „nikt tego nie ogarnia, a trzeba do bilansu”. A potem gnałam na złamanie karku na usg główki Mai, cycki myslałam, ze mi wybichną. Gdyby dało się cofnąć czas miałabym w d.... kończenie spraw i poszłabym na l4 we wrześniu, w 20 tc, nie patrząc, ze nie ma zastępstwa. No ale wiadomix - mądry Polak po szkodzie .
marzycielka81
@marshia no mamy podobnie. Ja za 3 tygodnie będę w 17 tc potem biorę 2 tygodnie urlopu bo chce dostać jeszcze dofinansowanie za grusze i od kwietnia idę na l4. Będzie właśnie 20 tc. U mnie może być podobnie na początku l4 dużo osób będzie chciało coś ode mnie ale potem się uspokoi. Z jednej strony powodem jest praca a z drugiej ten wynik prenatalnego bo od początku plan był do wyników badań prenatalnych. Same doskonale wiecie, że ten strach gdzieś tam siedzi.
P. S. Mój macierzyński zawiezie mąż
P. S. Mój macierzyński zawiezie mąż
Oczekujaca123
@marshia No... wiem , że zrobi wszystko.. on taki dobry... Ale czasem już mi go szkoda jak znów coś od niego chce A wiem ile już ma roboty no ale cóż...trzeba się cieszyć, że jest jaki jest i bez gadania z uśmiechem robi@Hatice ładny obrazek
Marshia niestety... czasem zbyt późno do nas dociera , że byłyśmy za dobre.. czy to poświęcając się pracy czy drugiemu człowiekowi... A jak usg wyszło?
Buziaki dla malutkiej ;***
U mnie cel to przebrniecie przez cyfrę 23.... potem czekam na 26, 30.. 34 i mogę rodzić
6
marshia
@Oczekujaca123 my mamy tydzień obfitujący w różne wizyty .
Usg główki na szczęście ok. Te zmiany echogenicznościowe się wycofały - lekarka to sugerowała, ale radziła sprawdzić w mniej więcej planowanym terminie. Także obraz mózgu mamy prawidłowy.
Wczoraj usg bioderek ze względu na ułożenie miednicowe. Na szczęście tez bez dysplazji, bez dużych zmian pomimo ułożenia. Trochę słabsza lewa nóżka i ją mamy mocniej mobilizować kładąc na brzuszku, nosząc na żabkę. Trochę mój skarbik tego nie lubi i walczymy, ale ważne, ze odwodzenie obu nóżek ok. Wiec tyljo prewencja i kontrola za ok 6-8 tyg czy się nie pogorszyło, bo wtedy ewentualne dalsze działania: ortopedzi, fizjo, pieluchowania.
W marcu czeka nas jeszcze okulista i podcięcie węzidelka, bo mamy 3 stopień, a to ma wpływ na ssanie, a potem być może problemy logopedyczne. Trafiłam na super doradczynię laktacyjną, która na to zwróciła uwagę. A wczoraj ten 3 stopień potwierdziła lekarka od usg, bo tez jest CDL. Także działamy pelnà parą .
Usg główki na szczęście ok. Te zmiany echogenicznościowe się wycofały - lekarka to sugerowała, ale radziła sprawdzić w mniej więcej planowanym terminie. Także obraz mózgu mamy prawidłowy.
Wczoraj usg bioderek ze względu na ułożenie miednicowe. Na szczęście tez bez dysplazji, bez dużych zmian pomimo ułożenia. Trochę słabsza lewa nóżka i ją mamy mocniej mobilizować kładąc na brzuszku, nosząc na żabkę. Trochę mój skarbik tego nie lubi i walczymy, ale ważne, ze odwodzenie obu nóżek ok. Wiec tyljo prewencja i kontrola za ok 6-8 tyg czy się nie pogorszyło, bo wtedy ewentualne dalsze działania: ortopedzi, fizjo, pieluchowania.
W marcu czeka nas jeszcze okulista i podcięcie węzidelka, bo mamy 3 stopień, a to ma wpływ na ssanie, a potem być może problemy logopedyczne. Trafiłam na super doradczynię laktacyjną, która na to zwróciła uwagę. A wczoraj ten 3 stopień potwierdziła lekarka od usg, bo tez jest CDL. Także działamy pelnà parą .
Hatice
reklama
Podziel się: