reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Spokojnie, wiesz że te pomiary i obliczenia wagi są średnio dokładne. Jesteś w szpitalu, pod opieką a to najważniejsze. Będzie wszystko dobrze, głowa do góry :)
A na kiedy teoretycznie masz termin??
Dwóch lekarzy badalo mnie na dwóch sprzetach i nie chce byc inaczej. Termin na 12 marca. Bardzo chce rodzic naturalnie ale co życie przyniesie to zobaczymy...

reklama
@Zzzzzz u mnue 2 różnych mierzyło na różnych sprzętach w ciągu 2 dni. Pierwszy pomiar: 2670, na drugi dzień 2674. Bez wzajemnych konsultacji. Po 5 godzinach Maja 2330. Także Żanetka widzisz jak to z pomiarami. Oby się obaj machnęli, a Zuzka była ciut większa. Chocuaz Ty i tak masz już ją donoszoną :)
@marzycielka81 juz czas na zmniejszenie objawów i cieszenie się ciążą :). Kciuki za te wyniki :).
@plastulinka lecisz jak burza
@roki_1991 a Ty to już powoli torbę pakuj ;)

@Zzzzzz wierzę w to że będzie u was wszystko dobrze :) 12.03 to już za chwileczkę :)
@marshia no jeszcze troszkę czasu mi zostało, ale pewnie w połowie marca spakuje żeby spać spokojniej ;)

@plastulinka :) A no to faktycznie niespodzianka.
Pomyliłaś się tzn , że dni szybko Ci uciekają i żyjesz do przodu! No i super ! To 1 dzień różnicy mamy :)

@justkaki to trzymam kciuki by i z krwi było ok, choć pamiętaj to tylko statystyki:) mi to lekarka mówiła, że to badanie bez sensu, przy blizniakach tymbardziej, no ale było w pakiecie to zrobiłam. Na szczęście wyszło ok, ale gdyby nie to i tak miałam nastawienie , żeby się nie przejmować :)
Przy córce 8 lat temu też robiłam te badania i dla mnie było to po prostu informacyjnie. Nie biorę pod uwagę że może być zle.

Ja znowu opryszczka:( w styczniu w nosie, teraz na ustach. Buuu
Przy najbliższej wizycie podpytam gina o to.

@Charlotte21, @Marthi immunofenotyp to inaczej test imk, inaczej subpopulacje limfocytów.
Najważniejsze w wyniki są komórki Nk. Jak będą za wysokie to znaczy ze organizm może atakować zarodek.

Z badań jeszcze można zbadać nasienie - Fragmentacja dna lub inaczej chromatyna. Tak jak pisze Porzeczka, to może być tez powód poronienia.

Ja tez jestem po jednej ciąży, poronionej podobnie jak ty. Z tym ze ja mimo ze tak jak u ciebie - cykle idealne, owulacje idealne, endo idealne, to nie zachodzę. O tamta ciąże staralismy się rok. Od czasu poronienia staralismy się od razu, i minęło już 3,5 roku, w tym cykle naturalne, cykle stymulowane, cykle wzpomagane, 2xiui, 3xivf.

Ktoś pisał o ovitrelle jako wsparcie. Tak, stosuje się to żeby wspomóc ciałko żółte w produkcji progesteronu. Mój gin tez to stosował jak pacjentka miała problem z progiem i w klinikach ivf tez czasem to stosują.

@Marthi :*

I dla wszystkich staraczek tez buziaki, trzymajcie się!! [emoji1377]

@bertha dzięki za podpowiedź. ;) najpierw w poniedziałek zrobię to badanie i zobaczymy co wyjdzie. W sumie to ja też mam ładne cykle i też nie zachodzilam. O ciążę staraliśmy się 2 lata. Ale stało się jak się stało i może zaczniemy starania w przyszłym cyklu. ;) I mam taką nadzieję że nie będą to znowu 2 lata. Dlatego tyle badań porobilam. Myślałam że mamy tylko problem z poczuciem, ale okazuje się że mam też problem z utrzymaniem. Cicho liczę na to że to po prostu jednorazowe poronienie. ;/

@bertha dzięki za podpowiedź. ;) najpierw w poniedziałek zrobię to badanie i zobaczymy co wyjdzie. W sumie to ja też mam ładne cykle i też nie zachodzilam. O ciążę staraliśmy się 2 lata. Ale stało się jak się stało i może zaczniemy starania w przyszłym cyklu. ;) I mam taką nadzieję że nie będą to znowu 2 lata. Dlatego tyle badań porobilam. Myślałam że mamy tylko problem z poczuciem, ale okazuje się że mam też problem z utrzymaniem. Cicho liczę na to że to po prostu jednorazowe poronienie. ;/

Tak może być właśnie ze to jednorazowe, po prostu zarodek był zły. Ja miałam tez w ciąży krwiaka. Myśle ze coś z krzepliwością mogło być nie tak.
Robiłaś badanie genetyczne zarodka?

A ten immunofenotyp po owu się powinno robić. Jesteś po owu a przed @ akurat?
Chociaż ja robiłam w różnych fazach cyklu i zawsze wychodziło podobnie, ale Paśnik zawsze każe po owu (choć jak mi się owu przesunela i wynik miałam z dnia owu to już nie kazał wcale powtarzać).

@Zzzzzz kochana trzymam kciuki będzie wszystko dobrze. Pamiętaj nie ważne jak waża Zuza. Gdzie Leżysz możesz na priv?

@plastulinka Marysia ❤❤❤❤ pięknie . Gratuluję nowego domku .

@justkaki na pewno papa wyjdzie dobrze pamiętaj jak @Oczekujaca123 pisze to statystyka stresująca ale jednak statystyka.

@bertha twoja informacja wyczerpująca wyjełaś mi to z ust. Co u Ciebie?

@Oczekujaca123 sorki , ze dopiero teraz. Ja kupowałam te trochę mi gin dała moja tzn 100 szt może kazała mi sprawdzać co 3,4 dni chyba ze kolor niebieskawy, turkus i tym podobne odcienie to przyjechać bo albo zakażenie albo wody mnie nigdy nie zawiodły nie musze ci pisac ze od 29 tygodnia iak mi o tym powiedziala sprawdzalam codziennie

Link do: Paski papierki lakmusowe 80 szt Test Ph Metr 1-14 - Opinie i ceny na Ceneo.pl

@marzycielka81 a czemu nie idziesz na l4?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry