reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hejka!
@burczuś - kiedy będziesz mieć wyniki hla, kirów, itd? i kiedy ponowna wizyta u doktorka?
@bertha - ciekawa ta konsultacja z odczytywaniem z oka... nie słyszałam o tym... ;)
@marshia - jestem przekonana, że ruchy już za chwilkę poczujesz;) a Twoja historia/wyniki/leczenie, którą opisałaś powyżej jest amazing, Ty wiesz!;*
@aspekt - gratuluję córeczki;* niech rośnie silna i zdrowa!:))

reklama
@aspekt gratulacje, niech malutka jak najszybciej nadrabia:)
@frruzia mi wlewy nie pomogly bo i tak poronilam (2-krotnie po nich). Ale sa tu takie gwiazdeczki co im pomogly. Slyszalam ze ostatnio ceny immunoglobulin poszybowaly w gore do jakichs nienormalnych kosmicznych cen, musisz sie rozeznac na jakim teraz sa poziomie.
Teraz jestem po szczepieniach ale dopiero zaczelam stymulacje i czekam na wyniki, jednak ostatnio dziewczyny pisaly tu o ich skutkach ubocznych, nie wiem czy sa ci znane?

No nie czytalam i chyba nie chce czytac. Jesli szczepienia mi moga pomoc to i tak sie zdecyduje. Zobaczymy co powie Malinowski. U mnie trzeba podniesc Il-4 i Il-10. Z tego co wiem szczepienia sa na za wysokie nk, ktore mam w normie. Wiec sama jestem ciekawa co powie profesor. Zreszta bede piwtarzala wiele badan i moze sie okazac, ze cos tam sie pozmienialo.

Witaj @frruzia w pewnym zakresie ja mam podobne wyniki. Tyle, ze sytuacja inna, bo zachodzę w ciaze. Wprawdzie NK mam kosmicznie wywalone (bo 27,6%), ale cytokiny kompletnie rozjechane. Tez miakam Il10 dużo poniżej, Il2 dużo powyżej norm. Interferon i tnf rzędu kilku grubych tysięcy (tnf 10 tys). Ja się nie szczepiłam, nie miałam accofilu, ani wlewów, byłam u Pasnika, ale większe dawki leków ustalił mi dr Gizler z Invimedu (tez jestem z Wrocławia). Lecę na sterydzie (na poczatku 15 mg, ogromnych dawkach intralipidu i heparynie).
Wiem że nasza sytuacja jest różna, ale piszę to tylko po to żeby pokazać Ci, że nawet z takimi cytokinami można. Dzisiaj mam 16 + 1, mam skończone 40 lat, to 6 ciąża, z czego 5 wcześniejszych nieudanych.

To teraz Ci sie udalo, w sensie jestes w ciazy ?? :) Na tym sterydzie? I jaki ten steryd bierzesz? Dziekuje za slowa otuchy, dodaje mi to wiary, ze jeszcze nie wszystko stracone....

@aspekt Gratuluję.
U mnie pomalutku do przodu ostatnio trochę gorzej się czuje. Jutro wizyta mam nadzieję, że królewna rośnie i przybiera nawadze i że wszystko będzie dobrze.

Mam zapytanie odnośnie, butelek podgrzewaczy , nawilżacza powietrza, przewijak, kosmetyków dla dzieci co polecacie a rożki i kołderki wybierałyście jakieś specjalne.?

Ostatnia edycja:
Kochane moje chciałam się pochwalić iż pod moim serduszkiem noszę cudownego kochanego chłopczyka;) mega radość
A po wizycie tak po krwiaku śladu nie ma , łożysko się ciut podniosło wystaje dosłownie pół cm na ujście, dzidzia większa o tydzień i szyjka długa i piękna;) kochane jestem taka szczęśliwa;)

reklama
Do góry