reklama
bertha
Fanka BB :)
@apsket Gratulacje kochana [emoji173]️
I to nie ostanie potajemne rodzenie [emoji6] mamy tu szczęśliwe ciąże, tylko właścicielki brzuszków się ukrywają. Za wszystkie siedzące w krzakach [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ za wasze szczęśliwe porody dziewuszki [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ i zdrowe dzidzie [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
Tez trzymam mocno kciuki za wszystkie ciaze i porody w krzakach!!
Czesc dziewczyny...jestem tu nowa. Tydzien temu okazalo sie, ze nie udal mi sie czwarty transfer zarodka po pgs. Dwa pierwsze transfery mialam we Wroc w Inviccue - hcg ani drgnelo. Dwa kolejne w Krakowie w Macierzynstwie u dr Przybycienia na Accofilu i metypredzie... hcg ruszylo, ale na chwile. NK w normie, allo 31%, hormony i macicy (endometrium) super, wszystkue inne wyniki w normie poza cytokinami: Il-10 i Il-4 ponizej dolnej normy (tak samo zreszta jak zle cytokiny: INF, TFN, IL-2).Jedynie Il-6 w miare w normie. 6.10 jade do Prof. Malinowskiego. Czy sa tu osoby z podobnymi wynikami, ktorym sie udalo ??? Poradzcie cos, bo juz nie mam sily, dzis wyladowalam u psychologa... Mam jeszcze dwie zamrozone blastocysty i 38 lat... co robic ??? Szczepic sie czy wlewy z immunoglobulin...co skuteczniejsze ?
Maciejka78
@aspekt gratulacje!
@smerfik88 u mnie od 3 miesiaca bardzo czedto stawial mi sie brzuszek. Mialam brac nospe ale bralam magnez w duzej dawce i sporadycznie spasmoline(lepsza dla bobo od nospy).
@smerfik88 u mnie od 3 miesiaca bardzo czedto stawial mi sie brzuszek. Mialam brac nospe ale bralam magnez w duzej dawce i sporadycznie spasmoline(lepsza dla bobo od nospy).
dżoasia
@aspekt gratulacje, niech malutka jak najszybciej nadrabia
@frruzia mi wlewy nie pomogly bo i tak poronilam (2-krotnie po nich). Ale sa tu takie gwiazdeczki co im pomogly. Slyszalam ze ostatnio ceny immunoglobulin poszybowaly w gore do jakichs nienormalnych kosmicznych cen, musisz sie rozeznac na jakim teraz sa poziomie.
Teraz jestem po szczepieniach ale dopiero zaczelam stymulacje i czekam na wyniki, jednak ostatnio dziewczyny pisaly tu o ich skutkach ubocznych, nie wiem czy sa ci znane?
@frruzia mi wlewy nie pomogly bo i tak poronilam (2-krotnie po nich). Ale sa tu takie gwiazdeczki co im pomogly. Slyszalam ze ostatnio ceny immunoglobulin poszybowaly w gore do jakichs nienormalnych kosmicznych cen, musisz sie rozeznac na jakim teraz sa poziomie.
Teraz jestem po szczepieniach ale dopiero zaczelam stymulacje i czekam na wyniki, jednak ostatnio dziewczyny pisaly tu o ich skutkach ubocznych, nie wiem czy sa ci znane?
reklama
marshia
Witaj @frruzia w pewnym zakresie ja mam podobne wyniki. Tyle, ze sytuacja inna, bo zachodzę w ciaze. Wprawdzie NK mam kosmicznie wywalone (bo 27,6%), ale cytokiny kompletnie rozjechane. Tez miakam Il10 dużo poniżej, Il2 dużo powyżej norm. Interferon i tnf rzędu kilku grubych tysięcy (tnf 10 tys). Ja się nie szczepiłam, nie miałam accofilu, ani wlewów, byłam u Pasnika, ale większe dawki leków ustalił mi dr Gizler z Invimedu (tez jestem z Wrocławia). Lecę na sterydzie (na poczatku 15 mg, ogromnych dawkach intralipidu i heparynie).
Wiem że nasza sytuacja jest różna, ale piszę to tylko po to żeby pokazać Ci, że nawet z takimi cytokinami można. Dzisiaj mam 16 + 1, mam skończone 40 lat, to 6 ciąża, z czego 5 wcześniejszych nieudanych.
Wiem że nasza sytuacja jest różna, ale piszę to tylko po to żeby pokazać Ci, że nawet z takimi cytokinami można. Dzisiaj mam 16 + 1, mam skończone 40 lat, to 6 ciąża, z czego 5 wcześniejszych nieudanych.
Podziel się: