reklama
czarna_mala
Fanka BB :)
Ojej jaka piękna Księżniczka na tronie [emoji7]Kochana podczytuje z krzaków. Wszystkim dziewczynom kibicuję i cieszę sie z nowych kresek. U nas fajnie. .mala juz roczek i chodzi ..co ja mówię. ..ucieka !!! ale jest grzeczna i bardzo radosna. Pozdrawiamy z Milenką.
Totois30
@Zzzzzz i inne dziewczyny z dodatnim ANA. Ja mam miano 1:10 000 ale w panel wrzucony jest nieistotne dsf70 ktore mam na maxa i ono zawyza miano, mam jedynie na jednym + przeciwciala ro52. Do czego zmierzam, ana a w szczegolnosci ana3 panel, pozwala nam poznac jakie przeciwcialo jest aktywne. Moze swiadczyc o jakiejs chorobie lub nie i warto wyciszyc te chorobe jesli jest aktywna lekami skierowanymi na nia. W ciazy same ana nie sa podstawa do podania encortonu. Profilaktycznie zawsze mozna podac nawet jak wszystko negatywne. Ale same przeciwciala nie sa do tego wskazaniem, bo nawet uspione, a np obudzone przez ciaze, w zaleznosci jakie to przeciwciala, czesto nie atakuja jej. Jestem w 17tc na razie wszystko bez problemow. Biore acard i clexane 0.4. Od tego pt zaczynam cotygodniowe badania serduszka malenstwa i test na czasy av, zeby ocenic przeplywy. Od tego czasu przeciwciala ro 52 moga przenikac do lozyska. To 1-2% przy pierwszej ciazy. Jesli cos przenika, serduszko zwalnia co widac na badaniach, wtedy podaje sie leki. To wszystko zalezy jakie przeciwcialo, czy sa objawy choroby i czy jest ryzyko aktywnosci w ciazy. Chociaz oczywiscie pewnie do konca nie sa do konca poznane mechanizmy ich aktywności. Ja nie otrzymalam zgody na encorton chociaz pytalam ok 6 lekarzy z ktorymi dzialalam po drodze. Oby u mnie nie bylo go potrzeba. Powodzenia
Ostatnia edycja:
Koralowa30
Początkująca w BB
Hej Dziewczyny ☺ pisalam do Was jakiś czas temu. Powiem Wam, że jestem dzis po USG i wszystko jest jest ok ☺ 10 tyg.+1 dzien☺ Mój rekord ☺ pozostale ciaze konczyly sie wczesniej☺ myślę , że tym razem będzie wszystko ok☺
czarna_mala
Super, gratulacjeHej Dziewczyny [emoji5] pisalam do Was jakiś czas temu. Powiem Wam, że jestem dzis po USG i wszystko jest jest ok [emoji5] 10 tyg.+1 dzien[emoji5] Mój rekord [emoji5] pozostale ciaze konczyly sie wczesniej[emoji5] myślę , że tym razem będzie wszystko ok[emoji5]
burczuś
@Koralowa30 a co boerzesz? Jakie diagnozy??
Koralowa30
Początkująca w BB
Luteina 3x200, Duphaston 4x1, Neoparin 0.8, aspirin cardio 1x100, Estrofem 3xdziennie, kwas foliowy 5 mg x dziennie , Femibion Natal 1xdziennie , Encorton 20 1xdziennie. I od jutra Euthyrox 50 .@Koralowa30 a co boerzesz? Jakie diagnozy??
reklama
czarna_mala
Myślicie o rodzeństwie? Czy zostaje jedna Iskiereczka?Tak kochane czas leci....życzę wam Wszystkim!!! żebyście doswadczyly bycia mamą takego skarbu!!! Codziennie dziękuję Bogu za nią! !!!
@Koralowa30 sporo masz progesteronu, coś się działo że masz tyle? Jakieś plamienia? Czy ze względu na obciążony wywiad masz takie końskie dawki?
Podziel się: