reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dzięki za slosł wsparcia.

@Auri_a nie trafiłam do dr Pituch bo na szybciocha potrzebowałam pomocy bardziej skłaniałbym sie ku Malinie ale znowu goni mnie czas
@burczuś jak masz dobry kontakt to chętnie przygarne

Postaram się ostatni cykl przed ta wizytą u onkologa i od jutra włącze encorton 5mg na własną rękę chociaz moze być za późno bo powinnam brac miesiąc przed...
@Kitki z tym zamrazaniem nasienia mamy problem z akceptacja tego przez kościół a jestsmyj wierzący
Kochana, spróbuj skontaktowac się z katolicką poradnią bioetyczną- jest w Krakowie, wpisz na necie. Moze sie cos wiecej dowiecie, bo tam nie traktują tylko czarne-biale, podchodzą indywidualnie. Bedziesz wtedy wiedziala czy mozesz i sumienie czyste. My z M korzystalismy i ksiadz etyk podszedl profesjonalnie i indywidualnie. A jakbysmy zapytali zwyklego ksiedza to by powiedzial pewnie nie i juz.
Z tego co wiem mozna nawet etycznie pobrac sperme. Są chyba specjalne pojemniki i w trakcie stosunku sie chyba pobiera. I trzeba szybko dowiezc do laboratorium

@Maciejka78 gratuluję :)

@Zzzzzz kochana, ja też jestem wierząca, a podchodzę do ivf. Jak się dowiedziałam, że to dla nas ostatnia deska ratunku (7 lat bezowocnych starań, stosy tabletek, operacje, zabiegi, IUI) to przepłakałam kilka tygodni. Ale dziś nie żałuję, że podchodzimy. Dzięki tej metodzie byłam 3 razy w ciąży. Chociaż żadnej jeszcze nie donosiłam, to i tak jet to oooogromny krok do szczęścia. Pragnienie macierzyństwa jest silniejsze od wszystkiego. Dużo zdrówka dla męża życzę, dla Ciebie siły.
Zamrozić nasienie zawsze można, nikt nie każe Wam z niego skorzystać, jeśli nie będziecie chcieli. Nasienie można zutylizować bez żadnych konsekwencji. Ale będziecie zabezpieczeni tak na wypadek, jeślibyście zmienili zdanie. Przynajmniej nie będziecie żałować :*

@Zzzzzz Wykorzystaj namiar od @kas90 Te rzetelne strony katolickie, na których czytałam profesjonalny ekstrakt o dopuszczalności metod (na pewno inseminacja była tam rozbita na różne warianty przeprowadzenia procedur, włącznie ze sposobem pobierania nasienia), chyba przestały istnieć. Być może z powodu rewizji nauki Kościoła, a może za dużo czasu upłynęło (ja to czytałam wieeele lat temu)?

Dziewczyny ja rozmawiałam z księdzem na ten temat (pobranie nasienia, inseminacja) można powiedzieć, że dostałam zgodę kościoła nie wiem jak to nazwać bo oczywiście ona nie była na papierze :). Trzeba porozmawiać z księdzem ale nie takim pierwszym z ulicy tylko tak jak pisze @kas90

Dzień dobry dziewczyny:) Czy widziałyście na zamkniętym nowe fotki?? Same słodkości...i nie tylko :D
Może któraś z naszych nowych,ale zadomowionych koleżanek chciałaby dołączyć do naszego zamkniętego wątku? tam się przedstawiamy i wrzucamy fotki:)
@Maciejka78 nieśmiało proszę o fotunię królewny :* Wszystko ok u Was?

reklama
@bertha - ściskam;*!

@roxie123 - Gratuluję, ptaszki już wcześniej o tej nowinie doniosły, dlatego też życzę Ci wszystkiego, co najlepsze - czyli szczęśliwego, szybkiego rozwiązania i zdrowej dzidzi! [emoji6]

@Maciejka78 - gratuluję! <3

@Zzzzzz - Witaj! Ja mam ANA 1:320 i dostałam encorton jak prosiłam, aczkolwiek radzą mi małe dwaki 7,5-10 mg... Obecnie jestem przed badaniami do doc. Paśnika, zobaczymy co mi tam jeszcze w tej immunologii siedzi. Dużo zdrowia dla Męża! Poczytaj o wlewach z wit. C (dla męża), mojej Mamie, chorującej na raka, bardzo wlewy z wit. C pomogły oraz helatacje organizmu. Z chemii zrezygnowała po 1 podaniu (na własną rekę), stwierdziła, że czuje, że podanie drugiej chemii ją zabije...

Ostatnia edycja:
Do góry