reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Maciejka78 co do dawki to @pixi.nova pisala po wizycie w Warszawie, ze tam lekarze dają 0,6 clexane każdej dziewczynie z poronieniami nawykowych. Bo 0,4 jedt dawką profilaktyczną,dla mnie to może znaczyć, ze często jest to zwyczajnie za mała dawka. Pixi wyjaśniłaby Ci to dokładniej.
Inna sprawa, ze frixiparyne 0,6 to nie to samo co clexane 0,6. Wiem, ze to są inne leki i inny przelicznik dawki.
A dlaczego masz fraxi a nie clexane czy Neoparin?
No wlasnie fraxi dal mi Malinowski jak do niego poszlam w drugiej ciazy w 4/5 tyg ciazy ale nie pamietam za cholere niestety czy fraxi przepisal mi przed czy po tym badaniu bo mialam zlecane partiami i teraz tak mnie olsnilo czy nie za malo. Bo potem to juz kolejni lekarze lacznie z hematologiem tylko przytakiwali, ze ok. Ale kurcze nikt potem nigdy nie pytal o to badanie. Obawiam sie ze moja Basiowa ginka nie zwiekszy mi fraxi bo ona sama mowila, ze w immuno to nie do konca wierzy. Kurcze chyba zapisze sie na jutro do hematologa bo i tak tylko 7 zastrzykow mi zostalo. Czy oprocz Appt jeszcze o cos cisnac hematologa? Te ddimery to co to za stwor?

reklama
@Porzeczka1234 Będzie dobrze jesteś już na końcówce. Odpoczywaj i staraj się zawierzyć Bogu i Maryi miesiąc październik poświęcony jest modlitwie różańcowej . Warto odmawiać go w chwilach niepokoju.
@roxie123 Kochana wierzę głęboko , że w najbliższym czasie i do ciebie zawita szczęście.
@marshia Kciuki za wizytę. Będzie dobrze.
@dżoł Cieszę się,że wizyta nakreśliła dalszy plan działania .
@iveo Powodzenia oby MRL jak najszybciej poszybował w górę.
@bobasek1990 Kochana trzymam kciuki za starania.
@kas90@funia90@destino Pozdrawiam życzę zdrówka i spokoju
[USER=147049]@burczuś
@mała79 Kciuki za starania .
@bertha @czarna_mala Wam również życzę owocnych starań.
@becia87 Powodzenia .
@Ilis91 Tak jak wspomniała porzeczka mam aktywność komórek NK Po 2h powyżej 30 nawet szczepienia nie wiele wpłynęły na wynik.Pytałam doktora o wlewy powiedział ,że nie ma takiej potrzeby. Biorę encorton między 8-12 dc lecz on jest na przeciwciała.
Pozdrawiam mamusie i ich pociechy.[/USER]

Ostatnia edycja:
@Maciejka78 nie pomogę w dawce fraxi trzeba by iść do lekarza ,mnie malina to tak tłumaczy na babski rozum bo mam na miejscu taką gin która robi co Malina mówi ale też wtyka swoje a ja muszę rozumieć co oni ze mną robią i co podają
d-dimery – fragmenty fibryny powstające w procesie degradacji fibryny przez plazminę. Oznaczenie stężenia D-dimerów we krwi włośniczkowej, żylnej lub tętniczej znajduje zastosowanie w wykluczeniu klinicznie istotnej żylnej choroby zakrzepowo-zatorowej i zespołu rozsianego krzepnięcia wewnątrznaczyniowego. Do trzeciego miesiąca miałam w normie ale później zaczeły rosnąć po zwiększeniu fraxi na 0,8 z 890 spadły na 830 a tak rosły co'miesiąc o 100 małe a cieszy

@Maciejka78 nie pomogę w dawce fraxi trzeba by iść do lekarza ,mnie malina to tak tłumaczy na babski rozum bo mam na miejscu taką gin która robi co Malina mówi ale też wtyka swoje a ja muszę rozumieć co oni ze mną robią i co podają
d-dimery – fragmenty fibryny powstające w procesie degradacji fibryny przez plazminę. Oznaczenie stężenia D-dimerów we krwi włośniczkowej, żylnej lub tętniczej znajduje zastosowanie w wykluczeniu klinicznie istotnej żylnej choroby zakrzepowo-zatorowej i zespołu rozsianego krzepnięcia wewnątrznaczyniowego. Do trzeciego miesiąca miałam w normie ale później zaczeły rosnąć po zwiększeniu fraxi na 0,8 z 890 spadły na 830 a tak rosły co'miesiąc o 100 małe a cieszy
O matko @Porzeczka1234 ale Ty masz dziewczyno wiedze normalnie wcisło mnie w fotel :) dziekuje!!!
w takim razie luxmedzie znow cie nawiedze tym razem hematolog moze przy okazji ryczalt ugram a co nie zaszkodzi pomeczyc.
Dobrej nocki wszystkim dziewczetom a tym co rano czytaja milego dnia :)

@Porzeczka1234 wiem ze u Coeboe przybieranie na wadze u kruszynki wzroslo po bialku a powiedz z lozyskiem wszystko oki?? Jedna dziewczyna ma jakies wapniejace lozysko i nizka wage dziecka doradzilam jej Twoja metode na zwiekszenie bialka ale kurde nie wiem czy to dobrze dla lozyska.

@bertha moje doświadczenie to tak 1-ciąża bez leków krwiak wielki krwawienie 20 tygodni , druga ciąża clexan 0,2 później 0,4 acard krwiak był mały ale jednak znikł po podaniu dawki 0,4. Trzecia ciąża fraxi 0,6 od początku zero krwiaków krwawień itd waga podobna do twojej tak czynnik odrzutu to cd4/cd8 miałam 3,2 po szczepieniach 2,7 teraz znów rosnie i jest 3,2 czynnik martwiczy nowotworu badanie z 5 lipca 1424 badanie z 28 sierpnia 2200 ale zwiekszona dawka fraxi na 0,8 i tak do końca żeby opanować ten wzrost zresztą d-dimery też mi trochę spadać zaczeły u mnie to narazie działa co Malina mówi. I zawsze powtarzał jak krwawienia czy plamienia to odstawić acard brac heparynę

Trzymam kciuki abyś dobrze tam wysiedziała kilka super jajeczek.
O, dziękuje. To mi przywraca wiarę w heparynę. :)

@Ilis91 Tak jak wspomniała porzeczka mam aktywność komórek NK Po 2h powyżej 30 nawet szczepienia nie wiele wpłynęły na wynik.Pytałam doktora o wlewy powiedział ,że nie ma takiej potrzeby. Biorę encorton między 8-12 dc lecz on jest na przeciwciała.
Pozdrawiam mamusie i ich pociechy.[/USER]
Ja mam aktywność ok 33 i Paśnik powiedział ze to górna norma ale nie ma tragedii.
Ogólnie mam tylko póki co encorton 10 od 1dc i heparynę.

w takim razie luxmedzie znow cie nawiedze tym razem hematolog moze przy okazji ryczalt ugram a co nie zaszkodzi pomeczyc.
Dobrej nocki wszystkim dziewczetom a tym co rano czytaja milego dnia :)
Maciejka, czy ty jesteś z Wro?

@Porzeczka1234 wiem ze u Coeboe przybieranie na wadze u kruszynki wzroslo po bialku a powiedz z lozyskiem wszystko oki?? Jedna dziewczyna ma jakies wapniejace lozysko i nizka wage dziecka doradzilam jej Twoja metode na zwiekszenie bialka ale kurde nie wiem czy to dobrze dla lozyska.

Myśle ze to może być jednak błąd pomiaru u Izabeli.. mam taka nadzieje.

@bea25ta mi tydzień temu u Maliny sprawdzili pepowinę przepływy ok, maciczne ok a łożysko mam pierwszego stopnia niestarzeje się pewnie ze względu na takie dawki fraxi. Dalej jem dużo nabiału ale ja bym cisneła lekarza o zastrzyki przy zwapnieniu a co lekarz prowadzący na to?

@Maciejka78 czuwam !!!:) pewnie wywalcz ryczałt bo bez sporo to wszystko kosztuje

@Maciejka78 jak nie dostaniesz ryczaltu to bierz neoparon on chyba kosztuje 30zl a nie jak clexan 300 a po znizce neoparin 3zl a clex 30 to tak pogladowo.

@bertha skad wiesz ze Iza?? :D
Oby byly bledy ,ale w razie wu jej napisalam ten wpis wylapalam a nie czesto czytam grudniowki.

@Porzeczka1234 nie wiem co jej kazal wiem ze ma kontrole za 2tyg co mnie zdziwilo bo lozysko to powazna sprawa wiec czemu nie za tydzien ne wiem.

reklama
Do góry