reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Beciiia-87 popracowalas już? ;) uśmiałam się czytając Twoją wymianę zdań z @anetkruczek :) :) Działaj owocnie ;)
@Ilis91 nie umiem Ci pomoc z tymi NK, ale mam nadzieję, ze jak już wiadomo gdzue leży problem, to będzie łatwiej :)
@roxie123 Ty jesteś za bardzo w goracej wodzie kąpana. Za szybko się rzucasz we wszystko i szybko spalasz. Nie tędy droga. Musisz troszkę na spokojniej podchodzić do tych spraw :) Buziak dla znalezienia w sibie znów pozytywnej wiary :)

@iveo to i dla mnie byłoby super abyś przejeła brzuszek bo 5 tygodni to 39 tydzień ciąża donoszona mała grubaśna haha zobaczymy. Trzymam bardzo mocno kciuki za maleństwo siostry często o nim myślę cieszę się , że jest lepiej dobrze następny krok to do domu wspaniale. Tylko pamiętaj ja panikara to możesz przejąć też tą panikę haha

@Maciejka78 ja nie badałam w ogóle progesteronu bo brałam luteine.

@marshia właśnie o tym mówię że zmieniło mnie wszystko jestem spokojna bez emocji wyladowałam je do tej pory... co ma być to będzie ...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@Maciejka78 ja miałam podobny wynik do Twojego po II z tym że mam MTHRF ale na Twoim miejscu zostałabym na razie na 0,4 po wizycie zawsze możesz zwiększyć jeżeli lekarz uzna za stosowne :)

@roxie123 ja uwielbiam Twoje emocje i zmienność jesteś 100% kobieta moim zdaniem TWÓJ facet w domu ma prawdziwy skarb :*

Dziewczyny help w jednym jeszcze temacie no dobra moze jednak beda 2 ;) siedzi mi to w glowie i zastanawiam sie czy nie uderzyc do hematologa. Chodzi o ponizszy moj wynik z drugiej ciazy. Zastanawiam sie czy Fraxiparina 0.4 to nie zamalo w tej sytuacji. O.4 to tak profilaktycznie zalecaja lekarze a tu sporo u mnie poza norma, miala moze ktoras z Was Kochane wynik poza norma? Waga ma 53 kg w kazdym razie taka kiedys byla :wink:
To teraz pomecze jeszcze z takim pytaniem wybaczcie jesli bedzie glupie ale to dla mnie nowosc. Dlaczego badacie progesteron w ciazy skoro i tak bierzemy lutka i/albo dupka? Ja biore 2x podjezykowo i 1×duphaston tak na wszelkie w.
Kurde w pracy po powrocie orka normalnie brak czasu by Was poczytac o_O ale zaraz nadrobie zaleglosci :)
Maciejka ja też zaczynam od 0,4 fraxiparyne, a później mi zwiększyła do 0,6 ale ja trochę waze ;-) mnie zwiększają po tym jak po badaniu aptt i fibrynogenu podskoczyly mi wyniki no i ze względu właśnie na wagę.

A co do dawki clexanu. Uwazaj Kochana i moze sama sobie nie ustalaj dawki. Dziewczyna ktora chodzi do Maliny mowi że jej przepisal 0,6 ale wiecej powiedzial ze jej nie da, bo boi sie ze dostanie udaru. I dr P tez nie poleca ckexanu. Wg niego wlasnie po clexanie a nie po acardzie sa krwiaki.
Aaaaa, jak to... ja miałam krwiaki bez clexane ale z acardem.. to jak to jest? Bo ja już nie wiem co robić żeby się nie narazić na krwiaki.. boje się ze się powtórzą. Myśle ze przez to stracilam ciaze.

@Kwiatuszekk23 ja tylko dopowiem , że mnie Malina też powiedział , że nie da większej dawki heparyny niz 0,6 ale gdy cytokiny mi zaczeły rosnąć to zwiekszył na 0,8 i mam brać taką dawkę do końca także to chyba zależy od indywidualnego przypadku i historii położniczej

@pixi.nova kochana ja myślę , że powinnaś zrobić jakieś badania a później myśleć o dawkach fraxi i sterydu. Mi malina powiedział , że dawka 0,4 jest w razie w a 0,6 to lecznicza. Dziewczyny bardzo szczuple u niego też dostają 0,6 a ja ważyłam 67 kg przed ciążą może dlatego dał mi 0,8 a tej która by ważyła np w 8 miesięcu 67 kg nie dostałaby tej dawki. Ja ze względu na duży czynnik odrzutu to w cytokinach jest dostałam steryd 15 mg to duża dawka jak na niego w większości daje 10 mg i brałam miesiąc na własną rękę dłużej on tego nie wiedział.

@bertha @czarna_mala kiedy będziecie co nieco wysiadywać nieustannie trzymam za Was kciuki

@pixi.nova ja te cytokiny badałam przed szczepieniami i po każdej dawce zawsze się poprawilały w 8 tygodniu ciąży i w 20 tygodniu gdzieś i koło 29-30 tygodnia i od 20 tygodnia rosną wynik to 1424 norma do 1400 w 30 tygodniu już były coraz wyższe 2200 i dlatego zostałam przy dawce 0,8 bo w takiej wysokiej ciąży nie ma możliwości innego ich zbijania. I czynnik odrzutu wrócił do wyników z przed szczepień z 2,7 na 3,2 a norma do 2,5 Oczywiście może przy dawce 0,6 może by się nic nie stało ale może być inaczej to wybrał tą opcję zapobiegawczą
Ten czynnik odrzutu to cd4/cd8? Ja mam 2,5.
A te 1400 to co miałaś ? Czynnik martwicy? Ja mam >5000. To może jednak warto żebym brała te 0,6.
Wazę 70kg.. tylko te krwiaki zakichane.

Bertha i czarna_mala waleczne babki do znoszenia jaj i chodowli grubego endometrium marsz!! Trxymam kciuki za Was.
Ruszam do boju!! :) dzięki :)

W środę usg i badanie hormonów czy spadły odpowiednio i jak będzie ok to w czwartek startuje z hodowaniem jajec - stymulacja :)

@Maciejka78 co do dawki to @pixi.nova pisala po wizycie w Warszawie, ze tam lekarze dają 0,6 clexane każdej dziewczynie z poronieniami nawykowych. Bo 0,4 jedt dawką profilaktyczną,dla mnie to może znaczyć, ze często jest to zwyczajnie za mała dawka. Pixi wyjaśniłaby Ci to dokładniej.
Inna sprawa, ze frixiparyne 0,6 to nie to samo co clexane 0,6. Wiem, ze to są inne leki i inny przelicznik dawki.
A dlaczego masz fraxi a nie clexane czy Neoparin?

reklama
@bertha moje doświadczenie to tak 1-ciąża bez leków krwiak wielki krwawienie 20 tygodni , druga ciąża clexan 0,2 później 0,4 acard krwiak był mały ale jednak znikł po podaniu dawki 0,4. Trzecia ciąża fraxi 0,6 od początku zero krwiaków krwawień itd waga podobna do twojej tak czynnik odrzutu to cd4/cd8 miałam 3,2 po szczepieniach 2,7 teraz znów rosnie i jest 3,2 czynnik martwiczy nowotworu badanie z 5 lipca 1424 badanie z 28 sierpnia 2200 ale zwiekszona dawka fraxi na 0,8 i tak do końca żeby opanować ten wzrost zresztą d-dimery też mi trochę spadać zaczeły u mnie to narazie działa co Malina mówi. I zawsze powtarzał jak krwawienia czy plamienia to odstawić acard brac heparynę

Trzymam kciuki abyś dobrze tam wysiedziała kilka super jajeczek.

Do góry