reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dzień dobry:)
A kto i wyjaśni jaka jest różnia między Clexane a Fraxiparyną? Ja zawsze dostawała fra? Nie wie czemu?
Coś jest lepsze? Coś gorsze? Poeddukujcie nie proszę :)

@bertha skad wiesz ze Iza?? :D
Oby byly bledy ,ale w razie wu jej napisalam ten wpis wylapalam a nie czesto czytam grudniowki.

@Porzeczka1234 nie wiem co jej kazal wiem ze ma kontrole za 2tyg co mnie zdziwilo bo lozysko to powazna sprawa wiec czemu nie za tydzien ne wiem.
Hihi, bo jest ze mną na zamkniętym wątku staraczkowym i tez właśnie pisała po wizycie.
Ona jest w Niemczech, pewnie tam olewawczo bardziej do tego podchodzą :( żadnego zalecenia nie dostała tylko kontrola za 2 tyg..

@bertha ja z Lodzi choc na Wroclaw caly czas mamy chec z moim M. bardzo nam sie we Wro podoba :) tylko ja boi dudek z praca chyba 13 juz bedzie lat pracuje w jednej o) i szkoda mi tu przyjazni zostawic ...
Zapraszamy do wro :) ja tez 13 lat w jednej firmie wiec wiem jak to jest ;) ale zmiany zwykle wychodzą na dobre. :)
Pytam tak w ogóle bo w Luxmedzie będę od stycznia i szukam tam jakiegoś sensownego gin i miałam nadzieje ze coś podpowiesz :) ale będę musiała wypróbować sama. :)

Witam kochane mam do was zapytanie .
Cały czas nie dają mi spokoju te moje objawy dziwnego pieczenia , swędzenia w macicy dziwne to jest aż mi trudno opisać. Badania na czystość idealne. Do tego boli mnie podbrzusze. Objawy z reguły mam między 16-20dc. Kurde nie daje mi to spokoju.
Czy któraś z was tak miała.?

@bea25ta @bertha a dzidziuś jest cały za mały czy np tylko brzuszek?

@burczuś moim zdaniem fraxi i clexan to to samo roznica jest w dawce tzn ta sama dawka 0,6 clexan nie odpowiada tej samej dawce fraxi 0,6 w godzinach ktorych się wchłani

Specjalne ostrzeżenia i środki ostrożności dot. stosowania”, który mówi, że „nie należy stosować heparyn drobnocząsteczkowych zamiennie, ponieważ różnią się one między sobą procesem wytwarzania, masą cząsteczkową, swoistą aktywnością anty-Xa, jednostkami oraz dawkowaniem”.

Wyjaśnia, że owe sformułowanie niezalecające stosowania heparyn drobnocząsteczkowych zamiennie, dotyczy tylko i wyłącznie substancji heparyn frakcjonowanych zawierających różne substancje czynne, np. enoksaparyny z dalteparyną lub nadroparyny z parnaparyną.

Znajduje to swoje uzasadnienie, gdyż różne heparyny drobnocząsteczkowe mają różne masy cząsteczkowe, odznaczają się inną swoistą aktywnością anty-Xa, występują w odmiennych jednostkach międzynarodowych, co wiąże się ze zróżnicowanym dawkowaniem.

@magda1208 a bierzesz luteine dopochwową może od tego to swędzenie pieczenie? A jesli chodzi o ból podbrzusza to co z tym dużym pecherzykiem się stało bo jakoś tego nie zanotowałam

Ostatnia edycja:
Cześc dziewczęta, kurna nie było mnie 4 dni - integrowałam się na wycieczce pracowniczej a Wy tyle na produkowałayście że WOW, ale już prawie doczytałam:-)
@Porzeczka1234 kochana pamiętam jak dopiero testowałaś a tu juz nie długo maleńka się urodzi, czas leci.. tak samo @kas90 . Porzeczko a powiedz to 0,6 clexane to ile fraxiparyne ???? masz wiedze konkretną:)
@magda1208 kciuki za strania, teraz po drożności to pewnie raz dwa pyknie, trzymam kciuki.
@marshia kciuki za jutrzejsze usg pewnie będzie już serduszko :)
@Maciejka78 po cichu gratuluję dwóch II i trzymam kciuki za dalszy pozytywny rozwój.
@pixi.nova doczytałam ze obyło się bez zabiegu i bardzo dobrze, teraz przeżyj swoją żałobę i stawaj do walki...
ja w czwartek pomykam na kolejne szczepienie i mam wizytę u Pasnika....więc już mam nadzieję będe wiedziec co dalej i czy zaczynac starania, i wogóle choć jakoś nie mam weny na nic...

Dzień dobry:)
A kto i wyjaśni jaka jest różnia między Clexane a Fraxiparyną? Ja zawsze dostawała fra? Nie wie czemu?
Coś jest lepsze? Coś gorsze? Poeddukujcie nie proszę :)
myślę, że to sa po prostu zamienniki i jak to w takich przypadkach bywa jeden jest bardzie a drugi mniej rozleklamowany. Ja miałam oba - co dodtsłam na poczatku od dziewczyn :)
@magda1208 a czy lekarz Cię podgladał? jeśli nic specjalnie nie widział typu wydzieliny itp to moze faktycznie podrażnione, przytarte itp :) mnie gin polecała żel abiofem, mozesz sróbować :)
@marshia @Maciejka78 mocno trzymam ciuki!

reklama
Do góry