reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Doris
Agnieszka
Fondie
Trzymam kciuki za wasze wizyty .
Napewno wszystko jest w najlepszym porządku .Dajcie zaraz znać .

Agnieszka
Ty jutro wstawiasz pierwszą fotkę

reklama
z mutacja MTHFR czesto wiaza sie problemy z nastrojem, tak znalazlam w roznych opisach. poniewaz ta zaburzona metylacja tez wplywa na funkcjonowanie neuroprzekaźników (serotoniny, melatoniny, dopaminy, noradrenaliny, adrenaliny). Szarlotka mniam:) Ja juz tyle jem tych lekow ze nie kojarze:) przypomina mi sie taki dowcip jak przyszla baba do kekarza i lekarz pyta: - to ile pani tych lekiw zjada? A zdenerwowana baba na to: ile , ile? Jem, az sie najem:)))

ale B9 to kwas foliowy :)

mniaaaaam! tez mam smaka na jablecznik!

A tu jest artykuł o witaminie D, o którym wspominałam rano ;) Link do: Witamina D - 4 fakty, które mogą cię zaskoczyć "W dorosłym życiu niedobory witaminy D mogą objawiać się pogorszeniem nastroju i dolegliwościami przypominającymi depresję. Jednymi z oznak są zmęczenie i trudności z koncentracją, które mijają wraz ze wzrostem stężenia witaminy D w organizmie", dlatego tutaj któraś z Was pisała, że lepiej się czuje po suplementacji tej witaminy :)

Ja startowałam ze znacznym niedoborem wit. D (mój wynik to 6) i w ciągu 3 miesięcy suplementowania 2×1 Vitrum D3 forte weszlam w dolną granicę normy (wynik 37) :)

Dziewczyny a jest tu któraś z poznania moze? Znacie jakiegoś dobrego lekarza, gina,endo takiego co immunologia sie zajmuje i leczy niepłodność immunologiczna? [emoji3]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Susna, juz Ty sie nie martw o mnie, odhaczone :p

Strawbelka, bo podpadniesz naszej susanie i doataniesz klapsa haha.

Azylek, nie pomoge, bo jestem ze slaska.

Agneiszka, nafoczka, fondie! Kciukam za Was, wracajcie jutro z dobrymi wiesciami :D

Arda strawbelka ma cykora i siedzi cicho bo sie naczytala na googlach...glowa mnie wieczorami boli i oko i mi niedobrze i czuje sie jakby pijana a nic nie pije. No i sie naczytalam:(

reklama
A czemu w kroplach?
ma lepsze wchłanianie, o wiele lepsze...miałam witaminę d 3 na poziomie 11 albo 13, suplementowałam wspomniane tutaj d vitrum czy jakoś tak i urosła o 2(2 miesiące) , potem dostałam znów tabletki vigantoletten i też kaszana doszłam do 18 ( 3 miesiące), dopiero po wdrożeniu kropli po 3 miesiącach dobiłam do 58. Poza tym cenię sobie, że nie muszę ładować w siebie kolejnych tabletek :)...no i jak zapytasz lekarza to powie Ci, że te na receptę witaminy d są lepsze....a i koniecznie witaminę d suplementować należy zaraz po czymś tłustym np. mięso, ser, kromka z masłem. Tłuszcz jest nośnikiem tej witaminy

Ostatnia edycja:
Do góry