reklama
beri123
Fanka BB :)
z mutacja MTHFR czesto wiaza sie problemy z nastrojem, tak znalazlam w roznych opisach. poniewaz ta zaburzona metylacja tez wplywa na funkcjonowanie neuroprzekaźników (serotoniny, melatoniny, dopaminy, noradrenaliny, adrenaliny). Szarlotka mniam Ja juz tyle jem tych lekow ze nie kojarze przypomina mi sie taki dowcip jak przyszla baba do kekarza i lekarz pyta: - to ile pani tych lekiw zjada? A zdenerwowana baba na to: ile , ile? Jem, az sie najem))
ale B9 to kwas foliowy
mniaaaaam! tez mam smaka na jablecznik!
beri123
A czemu w kroplach?Witamina d tylko w kroplach...wypowiadam się z własnego doświadczenia . Polecam : juvit d3 20 000 j, devikap 15 000, vigantol 20 000 j o ile znów da się go zdobyć, bo były ostatnio braki na magazynach , i do tego witamina k2 mk7
beri123
A tu jest artykuł o witaminie D, o którym wspominałam rano Link do: Witamina D - 4 fakty, które mogą cię zaskoczyć "W dorosłym życiu niedobory witaminy D mogą objawiać się pogorszeniem nastroju i dolegliwościami przypominającymi depresję. Jednymi z oznak są zmęczenie i trudności z koncentracją, które mijają wraz ze wzrostem stężenia witaminy D w organizmie", dlatego tutaj któraś z Was pisała, że lepiej się czuje po suplementacji tej witaminy
czarna_mala
Ja startowałam ze znacznym niedoborem wit. D (mój wynik to 6) i w ciągu 3 miesięcy suplementowania 2×1 Vitrum D3 forte weszlam w dolną granicę normy (wynik 37)
czarna_mala
Pustego posta wysłałaś [emoji6]
Susna, juz Ty sie nie martw o mnie, odhaczone
Strawbelka, bo podpadniesz naszej susanie i doataniesz klapsa haha.
Azylek, nie pomoge, bo jestem ze slaska.
Agneiszka, nafoczka, fondie! Kciukam za Was, wracajcie jutro z dobrymi wiesciami
Strawbelka, bo podpadniesz naszej susanie i doataniesz klapsa haha.
Azylek, nie pomoge, bo jestem ze slaska.
Agneiszka, nafoczka, fondie! Kciukam za Was, wracajcie jutro z dobrymi wiesciami
G
Gość
Gość
Arda strawbelka ma cykora i siedzi cicho bo sie naczytala na googlach...glowa mnie wieczorami boli i oko i mi niedobrze i czuje sie jakby pijana a nic nie pije. No i sie naczytalam
reklama
tęczowa89
ma lepsze wchłanianie, o wiele lepsze...miałam witaminę d 3 na poziomie 11 albo 13, suplementowałam wspomniane tutaj d vitrum czy jakoś tak i urosła o 2(2 miesiące) , potem dostałam znów tabletki vigantoletten i też kaszana doszłam do 18 ( 3 miesiące), dopiero po wdrożeniu kropli po 3 miesiącach dobiłam do 58. Poza tym cenię sobie, że nie muszę ładować w siebie kolejnych tabletek ...no i jak zapytasz lekarza to powie Ci, że te na receptę witaminy d są lepsze....a i koniecznie witaminę d suplementować należy zaraz po czymś tłustym np. mięso, ser, kromka z masłem. Tłuszcz jest nośnikiem tej witaminyA czemu w kroplach?
Ostatnia edycja:
Podziel się: