reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witajcie dziewczyny

Arda - właśnie dzwoniłam do kliniki, są już wyniki. U mnie niestety nie dobrze, po kolejnych 2 wlewach NK wzrosły z 19% do 24%. Czas najwyższy ruszyć się w PL do immunologa. Będziesz dzwonić w tej sprawie??

reklama
Burczus zanim zdecydujesz sie na szczepienia spróbuj najpierw na clexane acardzie i encortonie
Mam kolezanke ktorej udalo sie za 5 razem dopiero jak dostala clexane a w wynikach krzepnięcia miała wszystko ok
Barbinko a ktora to twoja siostra ta blondynka w kreconych wlosach mama leny i majki?

Dziewczyny kochane a ja mam dzisiaj wizytę a moje przynoszące szczęście spodnie w których zawsze chodzę na wizyty są za małe! :( na szczęście mam jeszcze przynoszącą szczęście bransoletkę... Ja zabobonna jestem :p

Tak dziewczyny, to ta blondynka - mama Majki i Lenki w kręconych włosach ;-) (od razu zaznaczam, że nie rodzona, ale stryjeczna, bardzo bliska). I powiem ciuchutko, ze Edyta Górniak ją odwiedziła i podarowała prezent ;-)

Burczuś co do żelaznego zestawu, to zwykle jest to steryd (encorton/medrol itp.) w różnych dawkach (zależy jaką ustali lekarz), do tego zastrzyki z heparyny (fraxiparyna/clexane/fragmin) też dawka do ustalenia, do tego acard, no i progesteron w formie luteiny, duphastonu itp. (albo to i to no) i oczywiście kwas foliowy (metylowany bądź na receptę przepisywany - 5mg, 10 mg, 15 mg - to na tę mutację MTHFR). To tak w skrócie ;-)

Lilia, w takim razie chyba jutro zadzownię, bo chciałabym wiedzieć co i jak, a do wyjazdu do Katowic jeszcze tyyyle czasu. Strasznie mi przykro, że NK Ci podskoczyły. I teraz mam stresa, że u mnie będzie podobnie, a w sumie tragicznie, bo startowałam z 31%. Ehh :(

Karpidlak tak, u boryczko :) czekam przed gabinetem... Dziewczyny a jak radzicie sobie ze zgaga? Ja nigdy w życiu nie miałam a teraz od kilku dni zaczęła mnie męczyć.... I jest straszna....

Karpidlak, Sykatynka jak wizyty?

Burczus- niestety prof. Malinowski nie akceptuje wielu badań robionych gdzie indziej (ja miałam bardzo dużo zrobione, część zaakceptował ale dużo musiałam powtarzać).

Barbinka - a jak Wasza córeczka będzie się nazywać?:) Wszystko już masz gotowe?

Plastulinka i Gosia jak tam u Was?:)

Nafoczka - a ty teraz w której fazie cyklu, za co mamy kciuki trzymać?:)

Ja dziewczyny według OM jutro zaczynam 14 tydzień, według USG maluch jest większy, ale jakoś bardzo szybko rośnie na tych sterydach bo na pierwszym usg był 4 dni mniejszy niż według OM a teraz jest 4 dni większy:) Mdłości mi już praktycznie przeszły natomiast codziennie wymiotuję:/
Bardzo się już przyzwyczaiłam do maleństwa mam taką nadzieję, że tym razem będzie dobrze...

Buziaki Kochane!

reklama
O, widzisz! Ja na 14.40 byłam. U mnie chyba ok. Krwiak sie wchłonął. Mam prowadzić oszczędny tryb życia i nie misze leżeć plackiem.Niestety dr miała nowe usg i nie umiała przełączyć zeby zmierzyć tętno, ale widać było, ze serducho bije i bąbel się rusza. Uspokoiła mnie, bo było ze mna kiepsko. 22. 10 mam genetyczne. Taka bardzo chciałabym mieć to za sobą.
A dodatkowo dowiedziałam sie, ze moje 2 przyjaciółki sa w ciazy. Ciesze sie bardzo, ale boje sie, że jaki mi sie nie uda to chyba umrę z rozpaczy.

Do góry