Burczus - ja jestem po 3 poronieniach i jak w Warszawie nic nie mogli znaleźć, wysłali mnie do prof. Malinowskiego. Niestety koszt jest bardzo wysoki na początek badania za ok 5000-6000zł, potem szczepienia (koszt jednej szczepionki 700zł) potem znowu badania na pewno mlr który jeśli dobrze pamietam kosztuje ok 600zł no i zależy co tam jeszcze w tych pierwszych wyjdzie Ci źle. Koszt wizyty u profesora to 300zł. Ja miałam 4 szczepionki i obecnie jestem w 14 tygodniu ciąży, jeszcze długa droga przede mną, ale tak daleko jeszcze nie zaszłam a na razie maluch dobrze się rozwija. W ciąży profesor kazał mi brać: luteinę, duphaston, encorton, acard, fraxiparine, różne witaminy.
Ja też bardzo się bałam przed tymi szczepionkami bo też się naczytałam, ale osobiście żadnych negatywnych skutków do tej pory nie zauważyłam. Na każdej wizycie widzę u niego bardzo dużo kobiet w ciąży, co też daje mi nadzieję. Ja do profesora trafiłam jakoś w lutym, w maju dostaliśmy zielone światło ale dostałam jakiegoś zapalenia więc zaczęliśmy się starać w czerwcu no i w lipcu byłam w ciąży.
Tak jak pisała Barbinka, ciężko doradzać ze szczepieniami, bo jednak na pewno ma to duży wpływ na organizm no i jak się czyta forum są dziewczyny które po nich szczęśliwie urodziły ale są też takie którym niestety nie pomogły.