reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja zbytnio nie czytam o tym jak szczepienia mogą zaszkodzić póki co szykuję się do niego nich zdaję się ns lekarza bo przy wszystkim każdym leczeniu powikłania itp są możliwe ale nir mogę nic nie zrobić bo będę żałowała tego do końca życia.
A 600 gram szczescia też namiętnie oglądam i nie raz beczę ... te dzieciaczki są takie dzielne. .. szok

reklama
Martaha a możesz podać orientacyjny koszt przygotowania- czyli badań itp oraz samych szczepień? Tak chociaż w widełkach... Myślę,że one mają jakiś sens, bo w końcu nie jednej parze pomogły. a to Clexane z jakimi wskazaniami się bierze? i sterydy?

Barbinko życzę spokojnego porodu:)(zapomniałam wcześniej dopisać)!

Ostatnia edycja:
Ja póki co robilam uzupełnienie badań podstawowych ktorych mi brakowało i to było ok. 1000 zł a później szczegółowe immunologia itp i tu już dużo 6500 zł i teraz jeszcze biopsja macicy 600 zł sle wyszedł mi stan zapalny i po leczeniu powtórka badania więc kolejne 600 . A szczepienia 1 ma kosztować 500 zł ja mam zlecone 2. No i wszystko plus wizyty. Ale staram się tego nawet nie zliczać póki nie muszę ;-)
A clexane bierze się przy problemach z krzepnięciem ale czesto przypisują ns wszelki wypadek bo nie zaszkodzi a może pomoże. Mi niestety na oślep nie pomogło. ...

Dziewczyny właśnie znalazłam aptekę int. W której mają dużo metafoliny( kw. fol) po 55 zł za 50 szt.można zamawiać telefonicznie ( dla tych co nie lubią internetowo. Tel zaraz wam napiszę

Burczus - ja jestem po 3 poronieniach i jak w Warszawie nic nie mogli znaleźć, wysłali mnie do prof. Malinowskiego. Niestety koszt jest bardzo wysoki na początek badania za ok 5000-6000zł, potem szczepienia (koszt jednej szczepionki 700zł) potem znowu badania na pewno mlr który jeśli dobrze pamietam kosztuje ok 600zł no i zależy co tam jeszcze w tych pierwszych wyjdzie Ci źle. Koszt wizyty u profesora to 300zł. Ja miałam 4 szczepionki i obecnie jestem w 14 tygodniu ciąży, jeszcze długa droga przede mną, ale tak daleko jeszcze nie zaszłam a na razie maluch dobrze się rozwija. W ciąży profesor kazał mi brać: luteinę, duphaston, encorton, acard, fraxiparine, różne witaminy.
Ja też bardzo się bałam przed tymi szczepionkami bo też się naczytałam, ale osobiście żadnych negatywnych skutków do tej pory nie zauważyłam. Na każdej wizycie widzę u niego bardzo dużo kobiet w ciąży, co też daje mi nadzieję. Ja do profesora trafiłam jakoś w lutym, w maju dostaliśmy zielone światło ale dostałam jakiegoś zapalenia więc zaczęliśmy się starać w czerwcu no i w lipcu byłam w ciąży.
Tak jak pisała Barbinka, ciężko doradzać ze szczepieniami, bo jednak na pewno ma to duży wpływ na organizm no i jak się czyta forum są dziewczyny które po nich szczęśliwie urodziły ale są też takie którym niestety nie pomogły.

Łał...ceny są powalające... Jeśli chodzi o moje wątpliwości, to chodzi mi tylko i wyłącznie o skuteczność tych szczepień.Nie obawiam sie skutków ubocznych. Jednak musimy zrobić te badania, poczekać na wyniki, a następnie przedyskutować czy idziemy w str dr Malinowskiego, czy jednak poświęcamy te pieniądze na dziecko, które już mamy:)
Dziękuję za odp:)
p.s.Gratuluję 14 tygodnia:)

Burczus, a moze spróbujcie podejść bez? Nie próbowaliście jesCze na tzw żelaznym zestawie. Mi moja prof nie zelecala badania mlr. A tak jak Ty mam jedno zdrowe dziecko z zupełnie bezproblemowej ciazy.

Jeśli faktycznie okazałoby się,że mamy tą niezgodność i jednocześnie podjęlibyśmy decyzję o nie jechaniu do Łodzi, to pewnie zdecydujemy się jeszcze na jedną-ostatnią próbę, ale tak jak mówisz, na żelaznym zestawie. Jakoś nie wyobrażam sobie całkowitego odpuszczenia tematu...
p.s. jak dokładnie wygląda zestaw żelazny?

reklama
Do góry