reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej dziewczyny :)
Dawno tutaj nie zaglądałam. Po drugim poronieniu musialam odpocząć trochę.
Mam nadzieję że dziewczyny które w tym samym czasie co Ja tez były w ciąży są dalej szczęśliwymi przyszłymi mami.
Robiłam.badania genetyczne. Wyszła trisomiab16. Wiem więc że to po prostu nasz pech i tyle. To daje nadzieję że wszystkie wlewy, leki i Encorton działały dobrze.
Masz miał robione jeszcze raz badanie nasienia z fragmentacja DNA. Dr Janosz stwierdziła że dawno nie widziała tak dobrych wyników ;)
Na usg po pierwszej miesiączce po kolejnym lyzeczlowaniu okazało się że mam torbiel 4 cm. Czy ktoś coś wie co ja ten temat ? Poratujcie.

reklama
Mam nadzieję że dziewczyny które w tym samym czasie co Ja tez były w ciąży są dalej szczęśliwymi przyszłymi mami.
Robiłam.badania genetyczne. Wyszła trisomiab16. Wiem więc że to po prostu nasz pech i tyle. To daje nadzieję że wszystkie wlewy, leki i Encorton działały dobrze.
Masz miał robione jeszcze raz badanie nasienia z fragmentacja DNA. Dr Janosz stwierdziła że dawno nie widziała tak dobrych wyników ;)
Na usg po pierwszej miesiączce po kolejnym lyzeczlowaniu okazało się że mam torbiel 4 cm. Czy ktoś coś wie co ja ten temat ? Poratujcie.
Hej kochana niestety nasze ciąże też poleciały i moja i @Marthi ;(( To chociaż jesteś teraz spokojna wiedzac jaka była przyczyna. U kogo ty się leczysz ? Kiedy planujesz kolejne starania ?

Często się to zdarza. Powinna zniknąć po @ ;)

@marzycielka81 - to fajnie, ze wszystko ok.

@Hatice - trzymaj się dzielnie i miej rękę na pulsie!

@burczuś - ja tez[emoji173]️!
Co do histeroskopii - ja po zabiegu czułam się bdb, wypuścili mnie po 4 czy 6h. Uspili mnie na jakieś 15 minut. Ogółem miałam po tym L4, odpoczywałam, ale zniosłam to o wiele lepiej niż laparoskopię i nie było mi jakos super potrzebne. ;)

@Charlotte21 - Witaj, mi niestety tez się nie udało... moje maleństwo odeszło w 9tc. Zrobiliśmy również badania genetyczne - czekamy na wyniki. W drugiej zaś ciąży tez badałam kosmowke i wówczas również miałam trisomie 16 chromosomu. Zobaczymy co wyjdzie tym razem... Dziś natomiast badaliśmy tez m in nasienie męża, ja powtórzyłam cześć przeciwciał i zrobiłam Kiry i a mąż Hlac.
Co do torbieli - może to być torbiel czynnościowa z niepeknietego pęcherzyka. Ja miałam teraz w tej ciąży taka torbiel 4 cm. Po poronieniu zaczęła się zmniejszać. Po 5 dniach miała już 3 cm...

Która.mj powie co oznacza badanie grupy krwi " stwierdzono przeciwciała.anty-,HLA przeciwciała wieloswoiste " czyli odrzucam zarodek tak ?

@fondie tak czyli Twoj organizm tworzy przeciw ciała przeciwko Twojemu dziecku. A w jakiej ilości masz tak z ciekawości pytam, bo pisałaś że już tak miałaś?

Z maja miałam.wynik " bardzo słabo dodatni " a teraz nie mam podanej ilości ale od pani w labo wiem, że bardzo słaba jakaś krezka była aż koleżanka myślała że wymyślam " tyle wiem i wynik mówi że od 30 jakoś limfocytrnych niespokrewnionych dawców ... Ja nie rozumiem tego wyniki wogole. Ja ciągle myślę że to od szczepionek :)
Czyli zabijam.dziecko ? Szczepień chyba więcej powinnam.miec bo czytałam że to często się przeszczep wtedy odrzuca czyli w tym przypadku odrzucam zarodek ? Pewno znów poronie....czekam na wiadomość od maliny

Jakoś.znow wiara pada :(
Czy któraś z was w jakimś 10tc czuła bąbelki na dole brzucha bardzo nisko ? Jakby drgania ? Pamiętam chyba że kiedyś to był.chyba nie za dobry znak. Ale nie pamiętam już

Dzień dobry dziewczyny!
Proszę o kciuki za dzisiejsza histeroskopie.
I pytanie...bo zrobiłam homocysteine i mam 12.3. czy ma ktoś może zapas metyli? Może ktoś odstąpi? Sprzeda?
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
@burczuś Na za wysoka homocysteine, też k.12, immunolog przepisała prewenit Intensive i bardzo szybko udało się zejść do 6. Trzymam kciuki za histero :)

Dziewczyny, co na mokry kaszel? Iść do lekarza czy odpocząć w domu? Nie jest on strasznie męczący ale boję się, że w mojej sytuacji może zagrozić ciazy...

Do góry