reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@fondie babelki moga zwiastowac gazy, albo pierwsze ruchy. Ja z Helenka czulam juz od 14tc.

@burczuś [emoji110][emoji110][emoji110] za histero i dobre samopoczucie po. Niestety metyli nie mam. Ja lece femibionem.

@karolinaaa domowe sposoby, typu miod czosnek mleko, syrop z cebuli, gin mi kazala z 8000j witd3 na dobe i wit c 4000 na dobe w czasie objawow choroby, culierki z serii ver.bena dobre na gardlo

@ovli22 dzis jak dobrze pamietam wizyta. [emoji110][emoji110][emoji110] za pomyslne wiesci

@Charlotte21 [emoji175]

@Porzeczka1234 ucaluj Zosie i brzuszek [emoji8] znasz plec? Myslisz juz nad imieniem? Ja myslalam dopiero ok 20tc. Ledwo imie wybralismy i bach...

@Apsik1981 mozesz miec homocysteine w normie i niestety mutacje pozytywne. Trzeba czekac na wyniki

tak też napisała mi Pani doktor, że czekamy na wyniki.
Bo te co mam swoją drogą a mutacje swoją.
Te dni kiedy się czeka na wyniki sa straszne :(

reklama
tak też napisała mi Pani doktor, że czekamy na wyniki.
Bo te co mam swoją drogą a mutacje swoją.
Te dni kiedy się czeka na wyniki sa straszne :(
Czemu straszne? Kariotypy troche sa straszne, ale mutacje? W koncu bedziesz znala wroga i latwiej bedzie walczyc. Sprobuj pomyslec pozytywnie, choc przy stratach to niezwykle trudne. Najlepiej zajmij czyms glowe.

Jakoś.znow wiara pada :(
Czy któraś z was w jakimś 10tc czuła bąbelki na dole brzucha bardzo nisko ? Jakby drgania ? Pamiętam chyba że kiedyś to był.chyba nie za dobry znak. Ale nie pamiętam już

Ja miałam takie uczucie po prawej stronie na dole brzucha, też jakoś w okolicach 10tc. Teraz mój bąbelek ma prawie 3 miesiące ;) także trzymam kciuki :)

Czemu straszne? Kariotypy troche sa straszne, ale mutacje? W koncu bedziesz znala wroga i latwiej bedzie walczyc. Sprobuj pomyslec pozytywnie, choc przy stratach to niezwykle trudne. Najlepiej zajmij czyms glowe.
bo niby tak szukają u mnie i szukają przyczyny i jak na razie 3 lekarzy i nic.
Chyba bardziej boję się, że wyjdą dobre. A my szukamy igły w stogu siana.

Mnie brzuch strasznie boli :( A staram się jak najmniej no spa brać.. czasami muszę bo jak mnie skurcz złapie to ciemno przed oczami i gorąca, tak jak u mnie zawsze na okres. Ostatnio też się chwalilam, że już mniej boli, faktycznie rzadziej ale mocniej...
@ovli22 A bierzesz Luteina? Bo mi doktor powiedziała, że plamien jak coś i tak nie będzie więc czekać do usg, robić bhcg ale wiadomo jak to z ta beta..

Tak biorę luteinę . Ja mam macice dwurożna i lekarz powiedział ze może z tego drugiego roku plamie ( ale już mnie to zaczyna denerwować Ha ha ) a ból jest taki jak na okres tylko z kłuciem .

@burczuś - kciuki![emoji8] Ja polecam B complex Swansona - brałam go co drugi dzień, a homocysteine mam na poziomie ok 5. Mogę Ci podeszłac jaki konkretnie bo jest kilka rodzajów.

@ovli22 - ja tez miałam takie kłucia w jajnikach w tym ostatnim tygodniu, u mnie oznaczało to niestety najgorsze :/ ale nie miałam plamien. Sprawdź to u lekarza[emoji8]

@Charlotte21 - no niestety, tak to już jest. Nie umiem Ci dokładnie wytłumaczyć po co robi się KIRY - na pewno lepiej zrobią to doświadczone dziewczyny, które konsultowały to już z lekarzem ;)

@Porzeczka1234 - ja biorę B complex Swansona od blisko roku. Pozwala on mi utrzymać homocysteine na poziomie między 4 z groszem a 6 max. Jest kilka rodzajów tej b complex, ja kupuje chyba najdroższa, ale najbardziej w niej podoba mi się skład... Ważne by napis pod nią był ten „HIGH BIOAVAILABLITY”. Tu masz link do aukcji: Zobacz ofertę: SWANSON AKTYWNY B-Complex 60kap P-5-P METHYL etc. Link do: SWANSON AKTYWNY B-Complex 60kap P-5-P METHYL etc.

Tak biorę luteinę . Ja mam macice dwurożna i lekarz powiedział ze może z tego drugiego roku plamie ( ale już mnie to zaczyna denerwować Ha ha ) a ból jest taki jak na okres tylko z kłuciem .
Hahaha tak to z nami jest. Lekarz powiedział ale.... ;) dziś koło 17 będę miała wynik czwartej bety. Z jednej strony liczę na to, że będzie ok a drugiej wiem, że nawet jak będzie ok to się nie uspokoje... wizyta u mojej gin dopiero 22.07, początek 7 tc, zastanawiam się czy nie szukać kogoś na przyszły tydzień, może by mi ulzylo trochę..

Witajcie.
Ja dziś po wizycie. Mam mieszane uczucia :( jak byłam 1.7 u innego lekarza prywatnie szyjka długa zamknięta (4.5cm), dziś zaś ten mój prowadzący na nfz że wszystko ok gdyby nie ta szyjka skrócona. Tamten mierzył na usg, dziś tylko badanie ręką. Poprzednio było to samo że mówił że się skraca. Więc już nie wiem wkoncu jak jest.
Dziś 33+4 i kazał odstawić neoparin a w to miejsce na wieczór acard 75. Czy któraś z Was tak wcześnie odstawiala heparyne? Boję się a nawet nie mam z kim skonsultować. To jedyny lekarz na moim terenie, który prowadzi ciążę na lekach jak moja.
Ogólnie mała mu wyszła że jest ok tydzień większa niż pierwotnie termin był. Mówi żebym jeszcze chociaż 2 tygodnie wytrzymała z ta szyjka i będzie dobrze.
Mam jeszcze 20 zastrzykow i tak się zastanawiam czy nie wybrać do końca tego zapasu a dopiero acard. To jest dawka 0.4 więc nie wydaje mi się żeby na szkodę działała...
Tak to czuje się super. Czasem mam te stawianie się brzucha, ale zdecydowanie mniej niż wcześniej.

Hatice jednak fałszywy alarm! okazało się, że jednak opuchlizna na twarzy to nie po encortonie tylko jednak to świnka :o na szczęście w najbliższym czasie nie planujemy transferu, za 2,5 tyg pierwsza wizyta w Łodzi więc najpierw diagnostyka, badania, także może zdążę się wykurować. Swoją drogą Pani Doktor mówi że już kilka lat nie miała osoby dorosłej ze świnka

reklama
@burczuś - kciuki![emoji8] Ja polecam B complex Swansona - brałam go co drugi dzień, a homocysteine mam na poziomie ok 5. Mogę Ci podeszłac jaki konkretnie bo jest kilka rodzajów.

@ovli22 - ja tez miałam takie kłucia w jajnikach w tym ostatnim tygodniu, u mnie oznaczało to niestety najgorsze :/ ale nie miałam plamien. Sprawdź to u lekarza[emoji8]

@Charlotte21 - no niestety, tak to już jest. Nie umiem Ci dokładnie wytłumaczyć po co robi się KIRY - na pewno lepiej zrobią to doświadczone dziewczyny, które konsultowały to już z lekarzem ;)

@Porzeczka1234 - ja biorę B complex Swansona od blisko roku. Pozwala on mi utrzymać homocysteine na poziomie między 4 z groszem a 6 max. Jest kilka rodzajów tej b complex, ja kupuje chyba najdroższa, ale najbardziej w niej podoba mi się skład... Ważne by napis pod nią był ten „HIGH BIOAVAILABLITY”. Tu masz link do aukcji: Zobacz ofertę: SWANSON AKTYWNY B-Complex 60kap P-5-P METHYL etc. Link do: SWANSON AKTYWNY B-Complex 60kap P-5-P METHYL etc.

Wizytę mam w poniedziałek i nie planuje innej bo zwariuje od tego latania po lekarzach .Mam nadzieje , że nic złego się nie dzieje .

Do góry