Nadzieja2018
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzień dobry dziewczyny!
Proszę o kciuki za dzisiejsza histeroskopie.
I pytanie...bo zrobiłam homocysteine i mam 12.3. czy ma ktoś może zapas metyli? Może ktoś odstąpi? Sprzeda?
Pozdrawiam
Mnie brzuch strasznie boli A staram się jak najmniej no spa brać.. czasami muszę bo jak mnie skurcz złapie to ciemno przed oczami i gorąca, tak jak u mnie zawsze na okres. Ostatnio też się chwalilam, że już mniej boli, faktycznie rzadziej ale mocniej...Trzymam kciuki ! Będzie dobrze . Odezwij się jak już będziesz „Po” .
Dziewczyny chyba się ostatnio pochwaliłam , że tak mnie nic nie boli itd itd .
Od dwóch dni boli kłuje mnie bardzo na lewej stronie i mam plamienia ( nie dużo- brązowe )
Nie wiem co to będzie
Strasznie mi przykro. Szczególnie że wiem jak to boli ja lecze się u dr JANOSZ w Katowicach. 8 czerwca miałam zabieg, skoro jest torbiel to powiedziała że to w wyniku niepeknietego pęcherzyka. Ma koło 4 cm. Może to też zablokować owulacja teraz w tym cyklu co zaczęłam...nasienia męża super wyszło. Teraz w poniedziałek lecimy do genetyka na kardiotypy. 30 lipca mam kolejną wizytę i w zależności jak usg wyjdzie będziemy podejmować decyzje o staraniach....Hej kochana niestety nasze ciąże też poleciały i moja i @Marthi ;(( To chociaż jesteś teraz spokojna wiedzac jaka była przyczyna. U kogo ty się leczysz ? Kiedy planujesz kolejne starania ?
Przykro mi ... naprawdę. Ciągle pod górę...@marzycielka81 - to fajnie, ze wszystko ok.
@Hatice - trzymaj się dzielnie i miej rękę na pulsie!
@burczuś - ja tez[emoji173]️!
Co do histeroskopii - ja po zabiegu czułam się bdb, wypuścili mnie po 4 czy 6h. Uspili mnie na jakieś 15 minut. Ogółem miałam po tym L4, odpoczywałam, ale zniosłam to o wiele lepiej niż laparoskopię i nie było mi jakos super potrzebne.
@Charlotte21 - Witaj, mi niestety tez się nie udało... moje maleństwo odeszło w 9tc. Zrobiliśmy również badania genetyczne - czekamy na wyniki. W drugiej zaś ciąży tez badałam kosmowke i wówczas również miałam trisomie 16 chromosomu. Zobaczymy co wyjdzie tym razem... Dziś natomiast badaliśmy tez m in nasienie męża, ja powtórzyłam cześć przeciwciał i zrobiłam Kiry i a mąż Hlac.
Co do torbieli - może to być torbiel czynnościowa z niepeknietego pęcherzyka. Ja miałam teraz w tej ciąży taka torbiel 4 cm. Po poronieniu zaczęła się zmniejszać. Po 5 dniach miała już 3 cm...
U mnie homocysteina 12 a mutacji brak..Witam
ponownie uderzam do Was z pytaniem.
Robiłam wyniki na poziom homocysteiny, immunofenotyp oraz trombofilie wrodozną (tam chyba było 5 mutacji).
2 pierwsze wyniki już mam i wg lekarz sa one w porządku,
Czekam na te ostatnie.
Chciałam się zapytać czy któraś z Was miała robione te badania i faktycznie homocysteina i immunofenotyo wyszły prawidłowo a w mutacjach trombofilii coś nie tak ?
Mam już powoli stresa a jeszcze kilka dni musze poczekać na wyniki.
Homocysteina 6,6 mi wyszła.U mnie homocysteina 12 a mutacji brak..