reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dzień dobry dziewczyny!
Proszę o kciuki za dzisiejsza histeroskopie.
I pytanie...bo zrobiłam homocysteine i mam 12.3. czy ma ktoś może zapas metyli? Może ktoś odstąpi? Sprzeda?
Pozdrawiam

Trzymam kciuki ! Będzie dobrze . Odezwij się jak już będziesz „Po” .

Dziewczyny chyba się ostatnio pochwaliłam , że tak mnie nic nie boli itd itd .
Od dwóch dni boli kłuje mnie bardzo na lewej stronie i mam plamienia ( nie dużo- brązowe )
Nie wiem co to będzie :(

Trzymam kciuki ! Będzie dobrze . Odezwij się jak już będziesz „Po” .

Dziewczyny chyba się ostatnio pochwaliłam , że tak mnie nic nie boli itd itd .
Od dwóch dni boli kłuje mnie bardzo na lewej stronie i mam plamienia ( nie dużo- brązowe )
Nie wiem co to będzie :(
Mnie brzuch strasznie boli :( A staram się jak najmniej no spa brać.. czasami muszę bo jak mnie skurcz złapie to ciemno przed oczami i gorąca, tak jak u mnie zawsze na okres. Ostatnio też się chwalilam, że już mniej boli, faktycznie rzadziej ale mocniej...
@ovli22 A bierzesz Luteina? Bo mi doktor powiedziała, że plamien jak coś i tak nie będzie więc czekać do usg, robić bhcg ale wiadomo jak to z ta beta..

Hej kochana niestety nasze ciąże też poleciały i moja i @Marthi ;(( To chociaż jesteś teraz spokojna wiedzac jaka była przyczyna. U kogo ty się leczysz ? Kiedy planujesz kolejne starania ?
Strasznie mi przykro. Szczególnie że wiem jak to boli :( ja lecze się u dr JANOSZ w Katowicach. 8 czerwca miałam zabieg, skoro jest torbiel to powiedziała że to w wyniku niepeknietego pęcherzyka. Ma koło 4 cm. Może to też zablokować owulacja teraz w tym cyklu co zaczęłam...nasienia męża super wyszło. Teraz w poniedziałek lecimy do genetyka na kardiotypy. 30 lipca mam kolejną wizytę i w zależności jak usg wyjdzie będziemy podejmować decyzje o staraniach....

@marzycielka81 - to fajnie, ze wszystko ok.

@Hatice - trzymaj się dzielnie i miej rękę na pulsie!

@burczuś - ja tez[emoji173]️!
Co do histeroskopii - ja po zabiegu czułam się bdb, wypuścili mnie po 4 czy 6h. Uspili mnie na jakieś 15 minut. Ogółem miałam po tym L4, odpoczywałam, ale zniosłam to o wiele lepiej niż laparoskopię i nie było mi jakos super potrzebne. ;)

@Charlotte21 - Witaj, mi niestety tez się nie udało... moje maleństwo odeszło w 9tc. Zrobiliśmy również badania genetyczne - czekamy na wyniki. W drugiej zaś ciąży tez badałam kosmowke i wówczas również miałam trisomie 16 chromosomu. Zobaczymy co wyjdzie tym razem... Dziś natomiast badaliśmy tez m in nasienie męża, ja powtórzyłam cześć przeciwciał i zrobiłam Kiry i a mąż Hlac.
Co do torbieli - może to być torbiel czynnościowa z niepeknietego pęcherzyka. Ja miałam teraz w tej ciąży taka torbiel 4 cm. Po poronieniu zaczęła się zmniejszać. Po 5 dniach miała już 3 cm...
Przykro mi ...:( naprawdę. Ciągle pod górę...
Ja byłam na pierwszej wizycie po pierwszej miesiączce po poronieniu. Dostałam leki w czapkach:) hormonów pani doktor nie chciała dawać aby organizm doszedł do siebie i też się cieszę że może się uda bez. ;) kiedy i na co robi się Kiry?
Ja będę badać kardiotypy.

@fondie tobie te wyniki wyszły w odxzynie combsa czy w grupie krwi te przeciwciała?Cona to Malina dość szybko teraz odpisuje

@ovli22 kiedy wizyta? U Ciebie to brzuch chyba będzie ciagle bolał przez ta macicę. Brązowa krew to jednak dobry znak bo stara bedzie dobrze.

@Karolinaaaa kup sobie leki z serii p r e n a l e n to dla kobiet w ciąży bo kaszel w ciąży nie tyle fo jest groźny ile skurcze mogą być co może wywoływać u nas w głowie schizy.

@burczuś wysoka za wysoka Homocysteina. Nie mam na zbyciu leków. Powodzenia trzymam kciuki daj znak po.

@Marthi Ty bierzesz jakieś metylowe b6,b12 i kwas w jednym napiszesz nazwe bo z fembionu chyba zrezygnuje gorzej się po nim czuje . Do 3 miesiaca brałam same metyle i czułam się jak młody Bóg a Homocysteina 4 .

Witam :)

ponownie uderzam do Was z pytaniem.
Robiłam wyniki na poziom homocysteiny, immunofenotyp oraz trombofilie wrodozną (tam chyba było 5 mutacji).
2 pierwsze wyniki już mam i wg lekarz sa one w porządku,
Czekam na te ostatnie.
Chciałam się zapytać czy któraś z Was miała robione te badania i faktycznie homocysteina i immunofenotyo wyszły prawidłowo a w mutacjach trombofilii coś nie tak ?
Mam już powoli stresa a jeszcze kilka dni musze poczekać na wyniki.

Witam :)

ponownie uderzam do Was z pytaniem.
Robiłam wyniki na poziom homocysteiny, immunofenotyp oraz trombofilie wrodozną (tam chyba było 5 mutacji).
2 pierwsze wyniki już mam i wg lekarz sa one w porządku,
Czekam na te ostatnie.
Chciałam się zapytać czy któraś z Was miała robione te badania i faktycznie homocysteina i immunofenotyo wyszły prawidłowo a w mutacjach trombofilii coś nie tak ?
Mam już powoli stresa a jeszcze kilka dni musze poczekać na wyniki.
U mnie homocysteina 12 a mutacji brak..

reklama
@fondie babelki moga zwiastowac gazy, albo pierwsze ruchy. Ja z Helenka czulam juz od 14tc.

@burczuś [emoji110][emoji110][emoji110] za histero i dobre samopoczucie po. Niestety metyli nie mam. Ja lece femibionem.

@karolinaaa domowe sposoby, typu miod czosnek mleko, syrop z cebuli, gin mi kazala z 8000j witd3 na dobe i wit c 4000 na dobe w czasie objawow choroby, culierki z serii ver.bena dobre na gardlo

@ovli22 dzis jak dobrze pamietam wizyta. [emoji110][emoji110][emoji110] za pomyslne wiesci

@Charlotte21 [emoji175]

@Porzeczka1234 ucaluj Zosie i brzuszek [emoji8] znasz plec? Myslisz juz nad imieniem? Ja myslalam dopiero ok 20tc. Ledwo imie wybralismy i bach... glupi splot wydarzen, a ciagle siedzi we mnie gleboko

@Apsik1981 mozesz miec homocysteine w normie i niestety mutacje pozytywne. Trzeba czekac na wyniki

Do góry