reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej dziewczyny :)
Dawno tutaj nie zaglądałam. Po drugim poronieniu musialam odpocząć trochę.
Mam nadzieję że dziewczyny które w tym samym czasie co Ja tez były w ciąży są dalej szczęśliwymi przyszłymi mami.
Robiłam.badania genetyczne. Wyszła trisomiab16. Wiem więc że to po prostu nasz pech i tyle. To daje nadzieję że wszystkie wlewy, leki i Encorton działały dobrze.
Masz miał robione jeszcze raz badanie nasienia z fragmentacja DNA. Dr Janosz stwierdziła że dawno nie widziała tak dobrych wyników ;)
Na usg po pierwszej miesiączce po kolejnym lyzeczlowaniu okazało się że mam torbiel 4 cm. Czy ktoś coś wie co ja ten temat ? Poratujcie.

reklama
Mam nadzieję że dziewczyny które w tym samym czasie co Ja tez były w ciąży są dalej szczęśliwymi przyszłymi mami.
Robiłam.badania genetyczne. Wyszła trisomiab16. Wiem więc że to po prostu nasz pech i tyle. To daje nadzieję że wszystkie wlewy, leki i Encorton działały dobrze.
Masz miał robione jeszcze raz badanie nasienia z fragmentacja DNA. Dr Janosz stwierdziła że dawno nie widziała tak dobrych wyników ;)
Na usg po pierwszej miesiączce po kolejnym lyzeczlowaniu okazało się że mam torbiel 4 cm. Czy ktoś coś wie co ja ten temat ? Poratujcie.
Hej kochana niestety nasze ciąże też poleciały i moja i @Marthi ;(( To chociaż jesteś teraz spokojna wiedzac jaka była przyczyna. U kogo ty się leczysz ? Kiedy planujesz kolejne starania ?

Często się to zdarza. Powinna zniknąć po @ ;)

@marzycielka81 - to fajnie, ze wszystko ok.

@Hatice - trzymaj się dzielnie i miej rękę na pulsie!

@burczuś - ja tez[emoji173]️!
Co do histeroskopii - ja po zabiegu czułam się bdb, wypuścili mnie po 4 czy 6h. Uspili mnie na jakieś 15 minut. Ogółem miałam po tym L4, odpoczywałam, ale zniosłam to o wiele lepiej niż laparoskopię i nie było mi jakos super potrzebne. ;)

@Charlotte21 - Witaj, mi niestety tez się nie udało... moje maleństwo odeszło w 9tc. Zrobiliśmy również badania genetyczne - czekamy na wyniki. W drugiej zaś ciąży tez badałam kosmowke i wówczas również miałam trisomie 16 chromosomu. Zobaczymy co wyjdzie tym razem... Dziś natomiast badaliśmy tez m in nasienie męża, ja powtórzyłam cześć przeciwciał i zrobiłam Kiry i a mąż Hlac.
Co do torbieli - może to być torbiel czynnościowa z niepeknietego pęcherzyka. Ja miałam teraz w tej ciąży taka torbiel 4 cm. Po poronieniu zaczęła się zmniejszać. Po 5 dniach miała już 3 cm...

Która.mj powie co oznacza badanie grupy krwi " stwierdzono przeciwciała.anty-,HLA przeciwciała wieloswoiste " czyli odrzucam zarodek tak ?

@fondie tak czyli Twoj organizm tworzy przeciw ciała przeciwko Twojemu dziecku. A w jakiej ilości masz tak z ciekawości pytam, bo pisałaś że już tak miałaś?

Z maja miałam.wynik " bardzo słabo dodatni " a teraz nie mam podanej ilości ale od pani w labo wiem, że bardzo słaba jakaś krezka była aż koleżanka myślała że wymyślam " tyle wiem i wynik mówi że od 30 jakoś limfocytrnych niespokrewnionych dawców ... Ja nie rozumiem tego wyniki wogole. Ja ciągle myślę że to od szczepionek :)
Czyli zabijam.dziecko ? Szczepień chyba więcej powinnam.miec bo czytałam że to często się przeszczep wtedy odrzuca czyli w tym przypadku odrzucam zarodek ? Pewno znów poronie....czekam na wiadomość od maliny

Jakoś.znow wiara pada :(
Czy któraś z was w jakimś 10tc czuła bąbelki na dole brzucha bardzo nisko ? Jakby drgania ? Pamiętam chyba że kiedyś to był.chyba nie za dobry znak. Ale nie pamiętam już

Dzień dobry dziewczyny!
Proszę o kciuki za dzisiejsza histeroskopie.
I pytanie...bo zrobiłam homocysteine i mam 12.3. czy ma ktoś może zapas metyli? Może ktoś odstąpi? Sprzeda?
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
@burczuś Na za wysoka homocysteine, też k.12, immunolog przepisała prewenit Intensive i bardzo szybko udało się zejść do 6. Trzymam kciuki za histero :)

Dziewczyny, co na mokry kaszel? Iść do lekarza czy odpocząć w domu? Nie jest on strasznie męczący ale boję się, że w mojej sytuacji może zagrozić ciazy...

Do góry